hesabın var mı? giriş yap

  • virüsle, pandemiyle alakası olmayan ve tamamen insanların yaşam tarzına müdahale etmek amacıyla alınmış olan karardır. rüzgar ekmekten başka bir şey değildir.

  • 1977 senesinde ilk filmi cekilmistir star wars serisinin. film, uzayda bir uzay gemisini kovalayan, baska bir devasa uzay gemisinin lazerli savasiyla baslar. daha sonraki sahnede uzay gemisinin icinde 3 robotla devam eder.

    su an elindeki cep telefonunla cektigin videoya, yine cep telefonunla efektler ekleyip bundan daha iyi bir sahne yapabilirsin. ama 1977 senesinde boyle bir sahneyle sinema seyircisini karsilamak, serinin zeka yasinin zamaninin cok otesinde oldugunu gosterir.

    tabletinde talking tom, televizyonda pepe' yle buyumus cocuklarin anlamayacagi bir durumdur.

    db edit: (bkz: 4 ağustos 2015 ıspartakule gişeleri trafik kazası)

  • bir zamanlar bizans imparatorluğu'nun en bilinen manastırlarından birine evsahipliği yapmış, osmanlı imparatorluğu döneminde de sarayın önde gelen kişilerinin yazlık köşklerini kondurdukları bir merkez olarak hizmet vermiş yerdir.

    şimdilerde 'şehrin çirkin yüzünü' simgeleyen noktalardan biri olsa da, az bilinen tarihinde günümüzdeki imajından çok farklı bir yere sahiptir. eski çağlardaki adı skopa dağı'dir. daha sonra eteğindeki manastırda inzivaya çekilen saint auxentios'un ismi ile anılmaya başlanmıştır. bu çağlarda kullanılan manastır ve kalenin kalıntılarının tepenin eteğinde, yakın zamana kadar çay bahçesi olarak kullanılan alanda olduğu belirtilmektedir. bölgede henüz herhangi bir bilimsel araştırma ya da kazı yapılmamıştır. geçmiş çağlarda, şimdilerde tepeyi kaplayan maki bitki örtüsünün aksine, yüksek ağaçlardan oluşan yoğun bir ormanla kaplı olduğu bilinen kayışdağı ve etekleri, osmanlılar tarafından önemli bir yazlık merkez olarak kullanıldı. sarayın önde gelen isimleri, temiz havası, büyüleyici manzarası ve dillere destan pınarları ile nam salan bu bölgede köşkler yaptırdılar. aynı zamanda osmanlı padişahlarının da burada av köşklerinin bulunduğu ve zaman zaman avlanmak için dağı ziyaret ettikleri rivayet edilir.

  • türkiye (eğitimli) vatandaşlarını sevmeyen, bu vatandaşları küstürmeyi uzun zamandır kendine görev bilmiş kişiler tarafından yönetilen bir ülke. bu sadece akp döneminde değil, öncesinde de böyleydi. akp aynı durumu şiddetini fazlasıyla artırarak devam ettirdi.

    peki kim, niye, hangi motivasyonla onu sevmeyen, onu istemeyen bir ülkenin lobisini yapar?

    vatandaş ülke için var olmaz. ülke vatandaş için vardır. türkiye kendisi için lobi yapılmasını istiyorsa önce kendi içindeki bu çarpık anlayışı düzeltip vatandaşına değer vermeli.

  • eda taşpınar'ın herhangi bir ısıya dayanıklı kıyafet, 100 faktör güneş kremi, sarınacak ıslak battaniye olmadan da, bakkala çikilop almaya gider gibi bir rahatlıkla yerine getirebileceği bir görev.

    döndüğünde ne renginde, ne de şeklinde bir değişiklik olacağını sanmam hanımablanın.