hesabın var mı? giriş yap

  • çiprasçılardan da, yunanistan'a tatile gidenlerden de, kürtlerden, zazalardan, kıpçaklardan, eskimolardan ziyade akp'lilere çaktığı yazı. öyle bir robotlaşmışsınız ki okuduğunuzu anlamaktan aciz hale gelmişsiniz. yılmaz özdil görünce "faşist ulusalcı izmirli tukaka". ulan bi okuyun be. adam araştırmış. resimlerle belgelemiş, yazmış. sabah'taki, yeni şafak'taki sikimsonik yazarlar gibi "ben dedim oldu, nasıl olsa ne yazsam inanırlar" yapmamış. oturun o yazdıkları, koyduğu resimler gerçek mi onu tartışın ilk önce.

    sayenizde akp'nin rezillikleri yine arada kaynayıp gidiyor.

  • az önce denk geldiğim tatlı mı tatlı bir olay. kim olduğu bilinmeyen bir turist, kendisinin gezi sırasında konaklamasına izin veren çiftlik sahiplerine teşekkür mektubu atmak istemiş. izlanda da malum dağlar, ovalar, bayırlar. çiftlik sahibinin adını ve açık adresini bilemeyince bu turist, çareyi aklında kaldığı kadarıyla alıcı kısmına kroki çizerek anlatmakta bulmuş. eheh.

    mektubumuz şu

    biraz araştırdım bölgeyi. şu şekilde: avuç içi kadarmış zaten.

    postacı amca kendine görev edinmiş ve ulaştırmış mektubu, sahibine.
    hayata böyle lezzetler lazım.

    -----
    ülke: izlanda
    şehir: bú?ardalur
    isim: izlandalı ve danimarkalı çiftin, üç çocuğu ve bir sürü koyunla yaşadığı at çiftliği

    not: danimarkalı kadın, şehirdeki süpermarkette çalışıyor.
    ------

  • sene 1997, lisede bilgisayar dershanesindeki bir bilgisayarın masaüstündeki microsoft word kısayolunu kopyalayıp diskete yapıştırmak. bir gün bilgisayar alırsam word yüklerim diye düşünüp o disketi uzun süre saklamak.

  • iğrenç pislikler, saf kötülükler adamlar kalkıp ülkene gelmiş vatandaşını enkazdan çıkartmış yardım etmiş teşekkür edeceğine dediği şeye bak yaratıkların. bunların cenazesine kefen dikeni de su vereni de arkalarından bir gram iyi şey diyeninde , bu tuvalet kağıdıyla kıçını silenin de yüzü gülmesin.

  • şahsımın bu şirketlerde ortaklığı yoksa ben hiçbir şey bilmiyorum. 3-5 tane müteahhit rahat etsin diye 85 milyon köle gibi çalışıyoruz.

  • sicilya kökenli geleneksel mafya kültürünü amerikan vari bir tarzda yeniden yapılandırarak mafyayı dünya çapında bir suç örgütü haline getirmiş gelmiş geçmiş en büyük italyan-amerikan mafya babası.
    1930 da bugunki mafya yapılanmasını oluşturmuş new yorku 5 aileye bölerek komisyon adı verilen bir üst kurulla yarı merkezi bir yönetim biçimi uydurmuştur... bu yönetim biçimde her aile bölgesinde serbest davranabilecektirve ancak ortak mevzularda komisyonun ortak kararı uygulanacaktır. komisyonda her aile eşittir.
    luciano nun örgütlenme dehası yanında bir de yenilikçi karakteri vardır ki , daha önce oluşmuş olan yapıda var olan capo di tutti capi yani patronların patronu veya babaların babası diyebileceğimiz makamı lav etmiştir. bu makam bir çeşit kralın herseyi kontrol etmesi her seyin üstünde olması anlamına geliyordu.bu makamını olanca hırsıyla kullanan salvotore maranzo oldukça tepki çekiyor kendini adeta tek adam sayıyordu..işte luciano bu adamı ve makamını ortadan kaldırarak mafya örgütlenmesine bir nevi demokratik bir yapılanma getirdi... capo di tutti capi sadece manevi bir değer olarak kaldı ve zamanla mafya içinde yıllarını vermiş eski yaşlı etkili patronlar bu sıfatla anılır oldu...
    lucianonun getirdiği bir diğer yenilik de eski moda mafya usüllerini tamamen yıkmasıydı.bunlardan en önemlisi yabancı çetelerle de iş birliği yapmak ve mafyanın içine yabancıları alabilmekti...meyer lansy ve buggsy siegel bunun en önemli 2 örneğidir. luciano ve yakın arkadaşları tüm bu yenilikleri yaparken eski dönem mafya büyükleri kendilerini "young turks" olarak isimlendirdi. luciano ve ekibide amerikan kültürüne adabte olup ilk başta bıyıklarını keserek yenilikçi tavırlarını şeklende ortaya koydular...mafya içinde bugun bile bıyık bırakmak yasaktır.
    luciano amerikadan sınır dışı edildikten sonra kübadan işleri yönetmeye devam etti.uluslar arası uyuşturucu ağını ilk defa burada organize etti.kübadaki bu toplantıya frank sinatra da katılıp konuklar için konser vermiştir.
    luciano'nun çetesi bugün genevose ailesi olarak bilinir ve hala new yorkun en güçlü ailesidir ve mafya dünyası içinde lakabları rolls royce dur.

  • nasa mars'a adam gönderecekmis. sadece bir kisi gidebilecek, giden de geri dönemeyecek.

    ilk aday olan mühendise bu is icin ne kadar isteyecegini sormuslar:
    - 1 milyon dolar demis ve eklemis - kızılhaca bagislayacagim.

    ikinci aday olan doktora da aynı soruyu sormuslar. doktor:
    - 2 milyon dolar demis. - bir milyonunu aileme bir milyonunu da tibbi arastirmalara bagislayacagim.

    ücüncü aday olan temel ayni soruya
    - 3 milyon dolar diye cevap verince yetkililer digerleri bu kadar az isterken kendisinin neden 3 milyon dolar istedigini sormuslar.
    temel yetkililere dogru egilmis, kisik bir sesle:
    - 1 milyonunu ben alirim, 1 milyonunu size veririm, mühendisi de mars'a göndeririz.

  • bir gün apartmanın aşağıda arkadaşlarla oturmuş muhabbet ediyoruz. bir yaşlı amca geldi yanımıza dedi ki: neden bu kadar sigara içiyorsunuz! kaç saattir sizi izliyorum birini atıyorsunuz birini yakıyorsunuz! bir de böyle sert sert konuşuyor azarlar gibi bizi. şimdi belli babamızdan büyük yaşı ne diyelim. dedik amca içiyoruz işte. napalım. bırakın! dedi. ben bıraktım! 60 yıl içtim ben bunu! bırakalı 5 yıl oldu! yeniden doğmuş gibi oldum! insanın her şeyini etkiliyo! şimdi anlamıyosunuz gençsiniz bunu bile etkiliyo! (şeyini işaret etti) içmeyin şunu! dedi. dedik amca bırakamıyoruz. zamları bahane edip bıraksak yolda dolu paket bulsak yine başlarız. olmuyor napalım. anca bir hastalığımız falan çıkacak korkucaz öyle herhalde. sonra dedik amca sen 60 yıl içmişsin bunu, 5 yıl da olmuş bırakalı. kaç yaşındasın ki sen? dedi 70 yaşındayım! 5 yaşında başladım! koptuk biz... sallıyo sandık. 5 yaşında sigaraya mı başlanılır? dedi ki: ben 5 yaşındayken toprak yiyormuşum! köyden biri babama sigara içir buna bırakır toprak yemeyi demiş! hem toprak yedim hem sigara içtim!