hesabın var mı? giriş yap

  • elinde bana ait bir şey tutan 3,5 yaşındaki kayra'ya seslenilir:
    -şşt kayra, onu yerine bırak, benim o!
    kreşe giden kayra, öğretmeninin okulda sürekli söylediği sözle cevap verir:
    -benim yok! hepimizin!

  • kısa bir munih ziyareti için bir kaç tavsiyede bulunacağım.

    1) marienplatz: şehir merkezi. şehirin göbeği burası. buraya geldiyseniz her yere ulaşırsınız.

    2) hofbraeuhaus (tarihi bira evi): burası süper bir yer, marienplatz'a da cok yakın, geleneksel danslar, muzikler eşliğinde bira. hiç tanımadığın insanlarla sarılıp dans edip bira içebilirsiniz. yemek de var. özellikle menu linkini de vereceğim, bi tane domuz etli yemek var, bira ile sahane gidiyor. "a whole roasted knuckle of pork served with homemade natural gravy and a potato dumpling"
    hediyelik dukkanı da var, original bira bardaklarından alabilirsiniz.

    3) dachau concentration camp (dachau toplama kampı)
    burası munich e biraz uzak 45 dk uzaklıkda. ilk açılan ve en son kapanan toplama kamplarında biri.eğer hiç toplama kampı görmedi iseniz, ben çok etkilendim bilesiniz. özelikle krematoryum, gaz odaları kısmı bozulmadan kalmış nadir bir kamp. diğer kamplarda genellikle bombalanmış/ imha edilmiş. burası kampın uzak ucunda, giderseniz gezmeden çıkmayın.

    4) englischer garten
    burası devasa bir park, içinde zaman zaman atraksiyonlar oluyor. dal taşak yüzen abilere ablalara denk gelebilirsiniz. ben dayanamayıp boxerımla girmiştim akan suya.

    5) deutsches museum (bilim müzesi)
    devasa bir bilim muzesi, insel nehrinin üstüne kurulmus, adamların muhendislikte 1800 lerde bile ne kadar iyi olduklarını görmek için gidilir. (chrome uyardı: insel almancada ada anlamina geliyor, müze isar nehrinin üstündeki adada oldugu icin museumsinsel olarak geciyor.)

    6) bmw museum: birincisi, muzenin tam karşısında bmw welt diye yeni modellerin satış bölümü var devasa bir bina, muze ile burayı karıştımayın, orası muze değil!.

  • sosyal medyanın ortaya çıkışıyla beraber kadınların erkeklerin sadece yüzde 5-10'luk kısmına ulaşma arzusu yüzünden yaşanan bir olay. işin acı kısmı şu ki değiştiremediğimiz şeyler yüzünden bile elendiğimiz oluyor. tipin olsa boyun kısadır, boyun olsa tipin yoktur, bu ikisi olsa paran yoktur, bunların hepsi olsa ağzın laf yapmasa yine eleniyorsun. şimdi burada siz de kadınlardan güzellik bekliyorsunuz diyen kadınlar olacak ama erkeklerin çoğu 5/10 üstü kızlara razı ki kadınların ilişkide güzellik dışında sunduğu şeyler de kısıtlı. kadınlara güzellik, kilo konusunda toplum tarafından politik doğrucu davranılırken bir erkeğin kısa olması durumda bütün aşağılayıcı ifadelere katlanmak zorunda.

  • bazı sualleri beraberinde getiren bir beyanat.

    misal, "parti başkanlığını delegelere sormakta mahsur var iken başkanlık sistemini millete sormanın mahsuru nasıl oluyor da yok oluyor?"

    .

  • cem yılmaz bilet fiyatlarına itiraz ettiğinde cinemaximum " yeni yılmazlar çıkarırız " diyordu.

    yeni yılmazlar dediğiniz cumali ceber miydi ?

    siz anca fiyat çıkartırsınız..milyonlarca insanın sinema sevdasını sikip attınız o. çocukları.

    bazıları da hâla " ben evde izliyom " fln yazıyor buraya. biliyoruz kardeşim biliyoruz filmini evde izliyorsun, yemeğini evde yiyorsun, tatilini ülkende yapıyorsun..

    " etkinliğimi elimden nasıl alırsın, sinema nasıl lüks olur " u sorgulayacağına " evde izliyorum " diyor. aferin amk. tam akp'nin istediği tip.

  • sözlüğün özetini gösteren başlıklardan biri. her tip var içinde: eski video paylaşıp espri yaptığını sanan, ciddiye alıp mağara esprisi yapan, donuma sıçırtacak kadar aşırı derecede komik olan "sen misin" esprisi yapan, bunları ciddiye alıp açıklama yapan. sözlüğe gel. yazık lan bize.

  • orada ankara büyükşehir belediye başkanı olarak türkiye cumhuriyeti'nin en yetkili kişisini karşılamak amacıyla bulunmaktadır, sıkıntı yoktur. bundan sonrası siyaset değil hizmet amaçlı olacaktır. çünkü ankara halkını temsil ediyor.
    daha 24 saat bile geçmedi başkan olalı hemen art niyetli olmayın.