hesabın var mı? giriş yap

  • kimsenin bir başkasından öğrenmediği, genetik kodumuzda bulunan içgüdüsel bir davranış..

  • inanmayacaksiniz ama ben bu eylemi gerceklestirdim. o, ıs ustundeyken degil tabii asdjkldsa:

    lise 3'teyim, kurban bayrami sebebiyle evden ayrilmistik. dondugumuzde gecirdigimiz soku, 3 gun ustumuzden atamamistik, evin alti ustundeydi, polisleri cagirdik hemen, dediler bu "balkoncu" bilmemkimin isi. bu ara cok dadanmis bizim semte, siz bilmemkacinci evsiniz hatta falan dediler, iyi.

    sonra, aradan bir hafta gecti, evde yalnizim, annem babam isteler, polis aradi, dedi sizin hirsizi yakaladik, olay yeri tatbikati mi dedi ne dedi oyle bisey yaptirmaya gelmemiz gerekiyor. ıyi dedim, buyrun gelin.

    annemi aradim hemen gel diye, o gelemeden, bizim polisler ve hirsiz da gelince, onlari misafir odasina aldim, oturduk bekliyoruz. e bu arada napicam, tabii ki icecek bisey ıster misiniz diye sordum ve zahmetsiz diye meyve suyunda anlastik. ve evet... evet... haliyle, o an, iki buklum salonumuzda oturan, daha dun biz yokken evin icinde kendi mulku gibi calip cirpip cirit atan hirsiza da gercekten "ayip olmasin" diye sordum, ikramimi yaptim, aldi utanmadan bi de pezevenk ve ustune meyve suyumuzu da icerek o gun evimizden ayrildi.

    evet.

  • eskilerden gelsin.

    başlık: fatih tekke paradoksu beylerrrrr

    1. beyler 12 senedir, ergenliğe girdiğimden beri bunun üzerinde düşünüyorum artık kafayı yicem bir de sizler bakın olm.

    şimdi bu yanına koduumunun evladının soyadı tekke diil mi? peki tekke kelimesinde kaç 'k' var, iki tane amk, yani çiftke olması gerekir, peki hadi çiftke yaptık admın soyadını diyelim, o zaman soyisminde kaç 'k' oluyor, tek k oluyor amk, yani tekke oluyor olm işte burda işler karışıyor ölümcül sonsuz döngüye giriyor cpu, mnskym gene çözemedim lan bi sigara yakcam

    okuyun lan piçler çok önemli bu.

  • amerika'da adamın biri normal işine giderken birden anormal bir trafiğin içine duşer, ama trafik bir milimetre bile kıpırdamamaktadır. bi süre sonra yandaki cama birisinin tıkladığını görür ve camı açar.
    ne var acaba?
    - teröristler bush'u yakaladılar eğer 10 milyon dolar verilmezse, üstüne benzin döküp yakacaklarmiş. işte onun için, herkesten biraz yardım alıyoruz...
    - insanlar ne kadar veriyor ortalama olarak?
    - valla yaklasık olarak 5'er litre !!!!

  • bu ülkede ne zaman kanunlara, kurallara uygun bir şekilde davransan kaybediyorsun.

    ödemelerini düzgün yapan herkes kaybediyor ve kendini keriz gibi hissediyor.

    edit: ne çok dm atan olmuş. keriz diyen mi ararsın, enayi diyen mi, ödemeseydin diyen mi. ben hayatımda hiç kyk kredisi kullanmadım. yaş kemale erdi, köprülerin altından çok sular aktı. benim türkiye gerçeği ile ilgili vurgulamak istediğim bir sorunu anlayanlar zaten anladı.

  • bugün edindiğim kulaklık. ilk izlenimim oldukça olumlu. iphone 11 ile test ettim. ses kalitesinde basslar oldukça artmış ve noise cancellation çok iyi olmuş . airplane kabin sesi demosunu açtım ve ses neredeyse tamamen yok oldu. uçakta giderken büyük kulaklıklar takmaya son. gelen mesajı okuması da çok iyi, türkçe de destekliyor, fakat keşke email, whatsapp veya messenger dan mesajları da okusa. bunu pixel 4 telefonumla birlikte kullandığım pixel buds yapıyor.

    bu arada normalde kulak içi kulaklığı hiç sevmem, uzun süre kulağının içinde basınç yapan aletler sonuçta , bence kulağın içi hava alması lazım. fakat bu o kadar rahatsız edici değil ayrıca kulak tıpalarını komple çıkarıp da kullanabilirsiniz. ben denedim. eski airpods gibi oldu hem kulağımın içi hava alıyor hem de kulağımdan hiç düşmüyor. belki o şekilde kullanırım çünkü müzikten çok podcast veya sesli kitaplar dinliyorum.

    android telefonlarla da çalışıyor , hatta dolaylı yoldan noise cancellation özelliği de çalışıyor. şöyle ki iphone dan en son kulaklığı noise cancellation aktif iken bağlantıyı keserseniz android telefonda noise cancellation özelliği aktif olmaya devam ediyor. hatta android telefondaki bağlantıyı kesip tekrar baglasanız dahi aktif olmaya devam ediyor.
    android telefonlarda mesaj geldiğinde doğal olarak mesajınızı okumuyor. ancak yine de android telefonlarda müziği durdurup çalıştırmak, önceki ya da sonraki şarkıya geçmek veya telefona cevap vermek için kullanabiliyoruz.

    önceki airpods belki de apple'ın en iyi cihazıydı bu ise üstüne çok şey kattığı cihaz olmuş. ana telefonu android olan biri olarak tebrikler apple.

    edit: çekim mesafesini test ettim. bir önceki kulaklık ile aynı. bir gelişme yok maalesef.
    edit 2: apple telefonlarda olduğu gibi noise cancellation aktif etme ya da kapatma özelliği android telefonlarda da çalışıyormuş. ilk başta yapmamıştım. sadece yapmanız gereken sağ ya da sol farketmez kulaklığın sapını biraz uzunca basmak. ayrıca gelen mesajları okuma özelliği eski airpodslara da gelmiş.