hesabın var mı? giriş yap

  • ortak arkadaşların olduğu durumlarda, "bu dosyaları silmeniz bazı programların çalışmamasına sebep olabilir" şeklinde bir uyarıyla karşılaşılabilir.

  • 2001 yılında açılan, 2004 yılında popüler olan servis sağlayıcı. şimdinin türknet'i gibi telekom'dan toptan internet bağlantısı alıp perakende satıyorlardı. bakkallarda görsel bunun gibi paketleri oluyordu. saatlik veya yıllık internet alabiliyordunuz. türk telekom'un kendisi üstünden internete çıkmaktan daha uyguna geliyordu.

    içerisinde okey, ücretsiz webmail, kadın, spor, otomobil, finans, astroloji gibi onlarca kategori ve hizmet bulunanda bir sitesi vardı. hatta sloganı bile yılladır aklımda :

    hayatın bir tık önünde.

    2005 ve sonrasında evlere adsl'in gelmesiyle insanlar telefon hattı üstünden çevirmeli bağlantıyla internete girmekten vazgeçmeye başladı. e-kolay'da bunun üzerine internet satmaktan vazgeçip mynet tarzı e-posta hizmetide sunan magazin ve haber portalı gibi bir site oldu.

    2015'e kadar site kör topal zorlaya zorlaya geldi. insanlar alışkanlık olduğundan hala giriyordu.

    2015 yılında tasarım ve bu defa içerik baştan sona değişti, kategoriler değişti; usta, inşaat, temizlik, nakliye, otomotiv, teknik servis, sigorta, ve özel ders ana kategorilerinin olduğu bambaşka bir site karşımızdaydı artık.

    https://webrazzi.com/…n-seri-ilan-sitesine-donustu/

    ancak oynadıkları hamle yöneticilerin düşündüğü gibi iyi gitmedi ve 2013 yılında hitleri tekrar yükselmeye başlayan e-kolay 2015 den itibaren 2016-2017 yıllarında aşırı şekilde hit kaybına uğradı. 2018'in başında ise sitenin hitleri o kadar kötüydü ki, ancak 2004 yılında aldığı kadar hit almayı başarabilmişti.

    2018'in ilk aylarında site hit alamadığı için kapatıldı. şuan http://e-kolay.net/ adresine girmek isteyince bir hoşgeldiniz sayfası bile çıkmıyor.

  • çobanın biri dere kenarında koyunlarını otlatıyormuş.. yanına bir cherokee yanaşmış. cerruti ayakkablar giyen, ray-ban gözlüklü bir sürücü aşağıya inmiş ve çobana sormuş:

    - eğer kaç tane koyuna sahip olduğunu bilirsem, bana onlardan bir tanesini verir misin?

    çoban bir adama, bir de koyunlarına bakmış..
    - pekala anlaştık, diye cevap vermiş..

    genç adam arabasını park etmiş, telefonunu bilgisayarına bağlamış google earthe girmiş, gps'ini kullanarak yeri taramış, bir database ve logaritma ile doldurulmuş 60 excel tablosunu açıp ve 150 sayfalık bir rapor basmış ve çobana dönmüş;
    - tam olarak 1586 adet koyunun var, demiş..

    çoban da;
    - doğru, koyunu alabilirsin; diye cevap vermiş..

    genç adam bir tane almış ve cherokee'inin arkasına koymuş..

    bu sefer çoban genç adama dönmüş;
    - eğer ben senin ne iş yaptığını bilirsem, koyunumu bana geri verirmisin? diye sormuş.

    adam güvenle;
    - evet neden olmasın, diye yanıtlamış..

    çoban;
    - sen dünya bankası'nda danışmansın demiş..

    adam, çobanın bildiğini görünce, şaşırarak sormuş;
    - peki nasıl oldu da bildin?

    çoban;
    - çok basit, diye cevap vermiş..

    birincisi; buraya çağrılmadan geldin..
    ikincisi; benim bildiğim bir şeyi, bana söylemek için benden bir koyunumu istedin..
    üçüncüsü ise; yaptığın işten bir bok anlamıyorsun, çünkü koyun yerine köpeğimi aldın..

  • zamanında bir deney yapılmış; kadınlara guzellestirici etkisi %100 olduğu söylenen bir ilacı her gün kullanmaları ve 15 gün sonra guzellesmenin başlayacağı 1.ayin sonunda da bilmemkaç oranında daha güzel olunacaği söylenir. kadınlar tam da bahsedilen günlerden sonra artık daha güzel olduklarından emindirler. bunun adı plasebo etkisidir.
    hayatlarında biri olmayan kadınların kendilerini çirkin bulmlarinin en büyük sebebi onlara "çok güzelsin" diyen birilerinin olmamasıdır.

  • deniz suyunda bulunan kalsiyum karbonat zengini mikro organizmanın bilimsel adı. yoğunluğunun çok olduğu yıllarda balık popülasyonunun yüksek olduğu bilinmektedir.

  • tupac‘ın hayatını anlatacak bir filmde tupac‘ın beyaz bir aktör tarafından canlandırılması kadar saçmadır.

    edit: bazı arkadaşlar “neden tupac?” diye soruyorlar. siyahi bir örnek olsun istedim. muhammed ali, martin luther king, malcolm x de olabilirdi. bazı arkadaşlar ise “beyaz aktris” olsun diyorlar, işler o noktaya gelecekse o da olabilir yani.

  • insanın bebeğine gelmeden önce, standart bir şehirlinin doğada sağ kalma ihtimali hayli düşük olduğu için sıfırdır.

  • şehirlerarası yolculukta muavin gelip "ne alırdınız" diye sorduğunda yanınızdaki adam kahve veya çay alırken sizin hala kola veya meyve suyu aldığınızı fark ettiğiniz an.

    hele kahveyi alan adam "kek istemiyorum" derse sıkıntı daha da büyüyor. keksiz yapamam çünkü, kek önemli.