hesabın var mı? giriş yap

  • 11 bin yıl öncesinden günümüzde yaşadığımız ana kadar olan zamanı kapsayan dilim. fanerozoik devirlerden üçüncü zaman dilimi senozoik'in kuaterner alt devresine aittir. diğer kuaterner devresi olan pleistosen'in son buzul çağının kapanması ile başlar aslen.

    insanın yerleşik hayata geçip, tarım devrimini başlatması ile de başlatılabilir. haliyle daha çok insanlığın modern tarihini içine alıyor diyebiliriz. bu yüzden gerçek bir jeolojik bir devir olmaktan ziyade günümüzü tanımlamaktadır.

    holosen kendi içinde de küçük buz çağı olarak adlandırılan bir devir yaşamıştır. ancak bu daha çok iklimin serinleşmeşi şeklinde gerçekleşmişti. tarih olarak 1500-1800 arasına tekabül etmektedir. dünyanın kendi döngüsünün yanında, bu mini buz çağının sona ermesinde insan faaliyetlerinin, daha çok da sanayi devriminin etkisi var gibi duruyor.

    dünya zaman zaman buzul çağına girdi ve çıktı. bunu antarktikada yapılan çalışmalardan ve buzulların oluşturduğu yer şekillerinden biliyoruz. antarktikada içlerine o zamanın havası hapsolmuş buzul parçaları kalıplar halinde çıkarılarak inceleniyor ve 700.000 sene öncesine kadar iklim hakkında bilgi sağlanıyor. geçmişteki karbon salınımlarını ve oksijen miktarını bu şekilde öğreniyoruz. sonuç olarak dünya bir mini buzul çağından çıkıyor olabilir ancak biz bunu hızlandırmak ile suçluyuz.

  • en hatalı çıkışını 17 ağustos 1982'de yapmıştır. biz beşiktaşlıları en çok o gün üzmüştür.

  • önce ufak bir para cezası verilecek, daha sonra konuyla ilgili twitterda gündem vs oluşursa gözaltına alınıp para cezası arttırılacak kişinin işidir. zira ülkemizde hukuk, sosyal medya tepkisine bağlı olarak işliyor biliyorsunuz.

  • curiosity projesinin (tasarım-üretim-fırlatma) bütçesi yaklaşık $2,5 milyar. yani tülay lale para birimi üzerinden hesaplarsak 4,5 milyar tl ediyor yaklaşık olarak. bu bir yıllık falan değil, bütün projenin maliyeti.

    semih cumhuriyeti diyanet işleri başkanlığı'nın 1 (yazıyla bir) yıllık bütçesi ise 3,9 milyar tülay lale pardon tl yapıyor.*

    evet yanlış okumadınız. diyanet işleri başkanlığı'nın bir yıllık bütçesi, neredeyse elin amerikalısının mars'a yolladığı über gelişmiş uzay sondasının toplam proje maliyetine denk.

    adamın mars'a gittiği paraylan biz imamın müezzinin 1 yıllık maaşını ödüyoruz ya, artık ölsem de gam yemem hacı. yemin ediyorum bu salaklar 3 sene tasarruf yapsalar, en geç 2023'te argyre planitia krateri merkez camii'ni dikmezlerse bana da don toblerone demesinler.

    yukarıda bir yerlerde tanrı varsa, bizimle çok feci taşak geçiyor arkadaş.

  • - ben ne dersem "leyim" de taaam mı..

    + taaam

    - feyyaz

    + leyim

    - tanju

    + leyim

    - hami

    + leyim

    - ehehehehehe hamileyim dedin hamileyim dedin, garı oldun artık garı oldun.

    hayvan gibi gülüyorduk lan ciddi ciddi.

  • büyük hilmi'nin, "2002 yılından bu yana tek bir ölü yatırımım yok benim" diyerek ak parti ve ali ağaoğlu arasındaki ilişkiye sağlam yerleştirdiği dizidir.

    (bkz: cuk)

  • özellikleri şunlardır:
    - fiziksel cazibeye ters orantılı özgüven
    - 1000 metreye kadar trip atma kabiliyeti
    - atmosfer olaylarını etkileyebilecek güçte pöfleme
    - evlendikten sonra dahi 7 aya kadar vermeyebilme
    - 1 dakikada 42 bin karaktere kadar mesaj yazabilme
    - ikili kimlik (evde yarılana kadar açık çay, dışarda cafe latte)
    - bele yönelmiş kızılötesi ışınları engelleyebilen alttan çıtçıtlı body
    - her erkeğin taşıyamayacağı çelik gövde
    - saçın üzerine sabitlenmiş anti serpinti güneş gözlüğü
    - 54 metre ötedeki hava akıntısını algılayıp üşüyebilme

  • özel okullarda en düşük öğretmen maaşını milli eğitim belirlemeli. bu maaşı veremeyen özel okul kapansın zaten.

  • apo posterleri asilirken, hainlerin ellerinde satirlarla, sopalarla savunmasiz ogrencilere saldirirken ortada olmayan cevik kuvvetin, bu hainlere karsi duran ogrencilere mudahalesi durumu. oz vatanimizda parya olma durumu.