*

  • yıllardır içime dert olan oyundur. hatta oyunlardır.
    birini hatırladım. oyunun adı gods. ama diğerini hatırlayamadım hâlâ.
    oyun iki boyutlu doğal olarak. galiba eski siyah atari ya da sega mega drive da oynardık. bir ninjayı maceradan maceraya sürüklüyordum. yıldız da atıyordu bu arkadaş. hatta bazı bölümlerde zemin elemanı içine çekiyordu vs.vs. hatırlayan beri gelsin.
  • bak şimdi, bana mal diyebilirsiniz ama yaklaşık 2 senedir bu oyunu arıyorum.

    küçükken bayaa sevdiğim bir oyundu ancak adı bir türlü aklıma gelmiyor. 2 boyutlu bir oyundu. yanlış hatırlamıyorsam bir tavuk/civciv ya da horoz'u oynuyordunuz. bir kalenin içinde dolanıp sevgilinizi arıyordunuz ve tabii üstlerine atlayıp yumurtaya çevirdiğiniz kötü hayvanlar da vardı galiba. yemin ediyorum ismini hatırlasam bütün gün oynarım ama artık görüldüğü gibi anısı da kafamdan silinemeye başlamış. hatta bir oyun dergisinin hediyesiydi. 2002-2004 yılları arasında olabilir.
  • zamanında teknoloji tv de oyun tanıtımı yapan bir programda gördüğüm oyun şahsıma adına bunlardan biridir. oyun şöyle bir şeydi samurayımsı ama kolu bacağa kesik yerine tahtalar takılmış bir ana karakter vardı. gözleride mi yokmuş neymiş ondan oyun siyah beyaz başlıyodu. ilerdekçe parçalarını geri takıyomuş gibi bişeyler diyodu sunucu eleman. kılıçlı mılıçlı bişeydi (haliyle) arıyorum bulamıyorum.

    not: ps2 oyunuda olabilir sanki ama emin değilim

    son olarak (bkz: bulana veya getirene 100 bin lira)

    edit: (bkz: blood will tell)
  • bilgisayar oyunu mu, atari oyunu mu hatırlayamıyorum, ama sanırım bilgisayar oyunuydu. bir kara kedi vardı, bir apartmanın önündeki çamaşır ipleriyle ilerleyerek üst katlara çıkmaya çalışıyordu. bazen beyaz kediler geçiyordu, bazen apartman sakinleri kediye bir şeyler fırlatıyorlardı. 20. kattan sonrasına çıkamadığımı hatırlıyorum, sürekli düşerdim. şimdi bulsam kendisini sabah akşam oynayacağım. var mıdır gören duyan acaba?

    not: oyun basit bir platformdaydı teknik olarak ve siyah-beyazdı; ama çizimleri falan güzeldi.

    edit: sonerta nickli yazar sağolsun, bulundu çocukluğumun oyunu. adı alley cat imiş, 1984 yapımıymış.*
  • sadece milli takımların olduğu bir sega oyunu!

    herkesi yenince son maç özel bir takımla maç yapardın ve bu adamların yüzlerinde maske vardı!!

    hatta forvetleri batistuta'nın maskeli haliydi.

    adını bilenler lütfen irtibata geçsin, acayip oynayasım var bu oyunu.

    not: 13-14 sene önce atari salonlarında oynanabiliyordu ve uzaktan golleri efsaneydi!
  • tycoon oyunları tarzında, kumarhane kurulan hatta istenirse de blackjack olsun veya başka şekilde kendin de böyle oyunun içinde bunları oynayabildiğin çok güzel bir oyun vardı.

    bilen varsa bi künefe ısmarlarım. nolur.

    edit: sizden bi mok olmaz. kendim buldum oyunu, künefeyi de ben yicem yarın. ohh. casino empire imiş.
  • bir atari oyunu türü sci-fi,space-shooter gibi bir şey oynadığımız karakterimiz uzay gemisi değil contra ya benzeyen bir karakter. görevimiz uzaydan, gökdelenli bir şehrimize bir tünel yoluyla istila eden yaratıkları öldürmek hatta tünel yolunda ilerleyen bir bölüm var. çok zor bir oyundu hatırladığım, normal sistemde bölüm 3'e zar zor gelebilmiştim. bazı atari kasetlerinde bilenler bilir * ilerde ki yüksek sayıda olan bir aynı tür oyunu farklı seviyede başlayabiliriz bunda ise ölümsüz olarak baştan başlaya bildiğimiz bir seçenek var *. kasette tabi her kasette aynı olacak diye kaide yok tabi neyse oyun sonu canavarımız da hatırladığım iskelet kafalı devasa bir yaratıktı. hala aramaya inandığım vakit çeşitli eski atari oyun sitelerinden bakarım.

    son olarak içindeki soundtrack şu şarkılara çok çağrıştırıyor en azından hafızam yanıltmıyorsa: [http://youtu.be/uaoxcqsxrd0 http://youtu.be/uaoxcqsxrd0] yada [http://youtu.be/jcbm5vbwjvy http://youtu.be/jcbm5vbwjvy]

    6 yıl sonra gelen edit: ne alaka dedim başta sonradan introyu o zaman benzettiğimi hatırladım. linkler tabi kurbağa olmuş o da ayrı mesele... aradığım oyunun bir çok adı var benim benzettiğim kısım da oyunun şu introsu oyunun gerçeği final mission ve gameplay diğerleriaction in new york, special cybernetic attack team.
    benzettiğim şarkı...the xx - ınfinity
  • hatırlayanı alnından öperim.

    bir türk oyunu idi. yanlış hatırlamıyorsam yazılar filan hep türkçe idi. bizim karakterimiz buz mavisi bir adamdı ve uçabiliyorduk. kamera açısı max payne gibi, hitman gibi karakterin sırtından gösteriyordu.

    demosunu oynamıştım.

    edit: arwear uyardı, adı dreams to reality imiş ve türk yapımı değilmiş.
  • pc'de 2 boyutlu bir turn based rts

    iki taraf vardı 1 taraf mavi 1 taraf kırmızı. adamların tipleri bildiğin space marine böyle age of empires'dan bile beter haritalarda diğer takımı katletmeye uğraşıyordun, gri gri bloklu yapılar da vardı onların da üstüne çıkılabiliniyordu. bu oynadığım demoydu ve büyük ihtimalle 95-98 arası bir döneme ait oyunun kendisi.

    yıllardır arıyorum sözlük!

    edit: sanırım oyun warhammer 40,000 chaos gate idi
  • yılı tam aklımda değil fakat bilgisayar oyunuydu. 3. kişi bakış açısıyla oynanıyordu. karakterimiz bir bayandı. polis olması gerek ki polis arabasıyla kovalamacalara falan katılıyorduk. hatta hiç unutmam ilk görevlerde konilerin olduğu oval bir pistte zamana karşı yarışıyorduk. matrix teki gibi hareketler vardı.lara croft diyeceğim de değil be abi...
    edit: gasmask seductiona cevabı için teşekkür ederim.(bkz: urban chaos)
hesabın var mı? giriş yap