*

  • balıkesir'in edremit ilçesinde yaşayan araştırmacı-yazar ve emekli fen bilgisi öğretmeni hüseyin ergül, bugüne kadar bilinmeyen ve yüzyıllardır bilim adamlarının üzerinde çalışmalar yürüttüğü ama sonuç alamadığı, cismin dördüncü boyutunu keşfettiğini savundu.

    uzun yıllar matematik ve fizik kuramları üzerinde araştırmalar yaptığını söyleyen hüseyin ergül, bilim adamlarının normal 3 boyutun yanında daha fazla boyut olabileceğine ilişkin teorik araştırmalarının dışında kendisinin keşfettiği "köşegen boyut" adını verdiği '4. boyut' sayesinde özellikle depremlerde binaların zarar görmesinin önüne geçilebileceğini ve bununla birlikte de can kayıplarının neredeyse sıfıra indirilebileceğini iddia etti.

    kaynak: https://www.memurlar.net/…buldugunu-iddia-etti.html
  • enteresan.. görseller ve çizimler ile anlatsaydı daha iyi anlardık..
  • emeklilikten cani sikilinca mabadindan boyut uyduran, iddia eden ögretmendir.

    bugune kadar yayinlanmis 8 kitabi var ise bir tane de bununla ilgili makale yazsin.
    dedigi buyuk sacmalik, zira o kosegen boyut dedigi de 3 boyut ile ifade edilebilecek bir sey, ki ediliyorda.
    mesela o alt kosesinden cizip ust kosesine birlestirdiginde kosegen boyut dedigi cizgiyle prizmayi keserse sonuc yine bir prizma olacaktir.

    haberde de bahsedildigi gibi 4. boyut zamandir. dedigi mantikla bakarsak karsi koseden de kosegen boyut dedigi kosenin komsu kosesine bir cizgi daha cekersek 5. boyut olur. carpraz cekersen carpraz boyut olarak adlandirip 6. boyut deriz.
  • "hüseyin 60 yaşında arkadaşları ona einstein diyor" bakınızını hak eden zat-ı muhterem. yok mu başka iş sayın hocam, ah hocam ah!
  • 50 kuruşluk pet şişeli deneyle cern'deki büyük hadron çarpıştırıcısına rakip olan bir öğretmen daha vardı*. ulan kendinize yok anladık da bilime bari saygınız olsun.
  • minkowski akıllı olsun. einstein ayağını denk alsın dediğim duruma konu olan emekli öğretmenin iddiasını barındıran başlık.
  • edremit kaz dağlarının eteğinde, bol oksijeni ile özellikle büyük kentlerde yaşayan emeklilerin uzun yıllardır gözdesi bir yerleşimdir. öğretmenimizin ellerinden öperiz ama sanırım fazla oksijenin etkilerinden yaşamış kendisi. ne yazık ki içinde bulunduğumuz evrende 4. boyuta ait bir "şeyi" hayal etmemiz bile mümkün değil. sadece geometri olarak 4 boyutlu bir cismin 3 boyutlu izdüşümünü yapabiliriz (örneğin 3 boyutlu bir küpü 2 boyutlu olarak bir kağıda çizmek gibi).

    öğretmenimizin bahsettiği şey tesseract olabilir (tetraküp de deniyor). yani 4 boyutlu bir küpün 3. boyuttaki modellemesi gibi. tesseract'ta da köşegenlerden bağlı içiçe küpler sözkonusudur. bahsettiği köşegenler bunlar sanırım. yoksa ancak 3. boyutta modelleyip öngördüğümüz bir tesseract'ı kendi ait olduğu boyutta (4. boyut) hayal edebilmemiz imkansız.
  • (bkz: sözlüğe bir daha gelinse alınacak nickler) tandanslı başlık.
  • başka bir boyuttan bahsedebilmek için bilinen boyutların dışında olmak gerekir. böylece zamanın da dışında kalırsın.
    sorun şu ki bu durumda seni kimse duyamaz.
    edit: düşük cümle.
hesabın var mı? giriş yap