• kararı sonunda alınmış, sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. olan katsayı yüzünden abuk subuk bölümlere girenlere oldu.

    edit: ne bileyim televizyonda gördüm.
  • dünyanın ilk uygulamalı seks okulu açıldıktan sonra, bu kararın çıkması ilginç oldu gerçekten.
  • oranın 0.12 olduğu uygulamadır.artık hanği lisede okuduğun değil kaç puan alacağın önemlidir.
  • sanılanın aksine bu karar sayısal bölüm öğrencilerine yarayacaktır. ülkemizde her zekinin mühendis ve doktor olması gerektiği düşünüldüğünden biraz kafası çalışan tm öğrencisi rahatlıkla istediği yere yerleşmekteydi. bu sayısalda biriken fazlalık tm'ye, tm'dekiler de sosyal puanlı yerlere kayacaktır. olan üst seviye matematik,fizik,kimya,biyolojiyle uğraşmadan türkiye'nin en iyi üniversitelerinde okuyan tm ve sos bölüm öğrencilerine olacaktır kanımca.
  • son 1 yıl içerisinde 3.defa açıklanan haber
  • okuduğu bölümün mühendisliğine yerleşmek isteyen öğrencilerin işini normalleştirmiştir. olması gereken de buydu.

    o katsayı adaletsizliğinden dolayı kaç kişinin kurduğu hayaller suya düştü kim bilir?

    endüstri meslek lisesi mezunu olarak bu karar benim de önümü açmıştır, yıllar sonra tekrar üniversite sınavına girmeye karar verdim.
  • sıkıntı zaten katsayıların "imam hatip"lerin önünü açması değildir. sıkıntı memleketin din adamı ihtiyacından çok daha fazla sayıda imam hatip lisesi olmasıdır. meslek liseleri ihtiyaç doğrultusunda, ara eleman açığını kapatacak şekilde ve nitelikli eleman yetiştirebilecek bir biçimde yeniden düzenlenebilse zaten böyle bir sıkıntı da doğmayacaktı.

    mevcut haliyle, memleketin zaten becerilmiş eğitim sisteminin üzerine yakılan sigaradır en fazla.
  • kat sayıdan ziyade aobpyi kaldırsaydı daha güzel olurdu muhtemelen. ben fen lisesinde okul sonuncusu olup türkiyede 3200lerde bişey olmuştum. orta öğretim olayı olmasaydı eğer ilk 1000 ila ilk 500 arasında bi sıralamam olurdu. asıl adaletsizlik yaratan orta öğretim başarı puanıdır kat sayı değil.
  • durumun getireceği adaletsizlikleri önlemek için soru katsayılarının değişmesi gerekir. örnek vermek gerekirse şuan (misal hukuk fakültesi için) soruların katsayıları yüz üzerinden türkçe(14), sosyal(7), matematik(14), fen(5), edebiyat(22), coğrafya(8), matematik-2(22) ve geometri(8) dir. bu katsayılarda sayısalların oranı düşürülüp sözellerin oranı arttırıldığında hakkaniyete uygun bir sınav sistemine kavuşulabilir.
    böylece her 3 puan türünde de ilk onbinlerin sayısalcı olmasının önüne geçilebilir. bu aynı zamanda düzenlemelerin meslek lisesi öğrencilerinin mağduriyetlerinin giderilmesinin olduğu gerçeğinin de önüne geçmez. sayısalcı öğrenciler ellerini kollarını sallaya sallaya istedikleri mühendislikler olmayınca hukuk işletme okumaya kalkmaz, okumak isterse de biraz daha fazla çalışması gerektiğini bilir.
    zaten 2010 ve 2011 sınavlarında hukuk fakültelerinin kontenjanlarının %10-15 lik bölümüne sayısal öğrencileri yerleşmişken, bu oranların çok daha fazla artacağı öngörülebilir. uygulamada ısrarcı olunması eşit ağırlık öğrencilerinin umutlarının yitirilmesi, orta üst sınıf sayısal öğrencilerinin kendilerini hukuk amfilerinde bulması demektir. bu da zaten her iki yılda değişen uygulamalarla dalgalanma yaşayan ve öğrenci istikrarını bir türlü tutturamayan üniversite ve bölümlerin artmasına sebep olacaktır.
  • iyi hukuk fakultelerinin hicbirinde tm'ci kalmayacak demektir bu sadece. cunku sayisalcilarda su mantikta olan cok insan var: "tip kazanamazsam hukuk yazarim." tm'ciler, size diyorum, gotunuze girdi haberiniz olsun, artik galatasaray hukuk, bogazici isletme falan hayal bunlar. yasasin sayisalcilar! (gerci artik bu oss isleri hic sikimde degil oh)
hesabın var mı? giriş yap