• ayıp bölge..mesela kangurularda oral sex günahtır..çitalarda kamasutra kabileden dı$lanma sebebidir..

    insanlarda ise ya$ça yukarıda olan kabile reislerinin,kabiledeki minik di$ileri döllemesi postmodern olarak yargılanıp ayıp ve günah olarak algılanmı$tır modernizm etiketli evrim halkalarında..

    (bkz: 15 yasinda kizin 30 yasinda adamla cikmasi)
  • vurgusu farkli okundugunda bir death metal grubu ismi olabilecegini du$undugum kelime .
  • mahrem kelimesi yerine surekli olarak kullanimi ile en yaygin galat i me$hur ornegidir.. filmlerde goruruz "ay ay ay, namahrem geldi" diye kaci$ir ici gecmi$ kadinlar.. ulan salak, madem ortalikta mahrem bir durum yok, bu panik niye ?
  • (bkz: mahremiyet)
  • mahrem, uygun düşmeyen demektir. na da sözcüklerin önüne geldiğinde değil anlamı katar. namahrem de demek ki uygun düşen anlamındadır.
    (bkz: yanlış kullanılan kelimeler)
  • mahrem arapçada gizli anlamına gelir. başına olumsuzluk eki "na" geldiği zaman gizli değil , açık ,aleni anlamına gelir.
  • nikah düşen, yabancı erkek anlamında kullanılan kelime.
  • mahrem kelimesinin -na önekiyle olumsuzluk takısı almış halidir. aslında sanıldığı gibi yanlış bir kullanıma maruz kalmaz. öyle ki; mahrem sözcüğü "yakın akrabalıktan dolayı nikah düşmeyen" anlamına da gelir. kendi içinde bir çelişki söz konusu değildir çünkü nikah düşmeyen kişi, aynı zamanda gizli ve yasaktır.
    dolayısıyla namahrem kelimesi de "nikah düşen", "el, yabancı" anlamında kullanılır.
    cümle içinde kullanımına bir örnek için:
    "destuuuur! namahrem var!" *
  • islami kurallara göre nikahlanabilmelerine izin olan (aile dışında kişiler) erkek veya kadın için birbirlerine karşı kullanılan terimdir.
    buradaki mahrem kelimesi gizli izin olmayan anlamına gelir. örnek olarak anne, baba, kız ve erkek kardeşlerin birbirleriyle evlenmelerine izin yoktur yani birbirlerine karşı mahremdirler. aile dışından olan birisinin ortamda bulunması durumunda "namahrem" yani aile dışı adını alır bu kişi.
  • baktım konu hakkında tek doğru yorum göremdiğimden yazma gereği duydum:
    şekerpare'de geçen namahrem var repliği aslında yabancı var anlamındadır. keza namahremin ikincil anlamı yabancı demektir. istiklal marşımız'daki değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli kıtasındaki anlam da mabedimiz olan vatan toprağına yabancı eli değmesin anlamındadır.

    --- spoiler ---

    namahrem
    sıfat (na:mahrem) farsça n¥ + arapça ma§rem

    1 . evlenmelerinde yasa bakımından sakınca olmayan (kadın ve erkek).
    2 . eskimiş yabancı, el

    kaynak: www.tdk.org.tr

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap