7 entry daha
  • chumbawamba'dan ziyade "wamba"'yı izlediğimiz konser. neden wamba? çünkü, chumbawamba denince akla ilk danbert nobacon, alice nutter, harry hammer ve dunstan bruce gelir. ama olsun bundan şikayet etmeyen bir kaç kişiden biriyim çünkü konserin böyle olacağını haftalar öncesinden biliyordum. içerideki kalabalığın 70-80 kişisi de bundan haberdardı ve halinden memnundu. peki, geri kalanın durumu neydi? kimsenin haberi yoktu böyle bir konser olacağından. herkes bir tubthumping, bir she's got all the friends gibi şarkılar duymaya gelmiş olacak ki 3. şarkıdan sonra salonda muhabbet başladı. inanılmaz bir uğultu vardı. bir ara kendimi lisede boş derste hissettim. o kadar ki, grubun çaldığı acapella şarkılarda bazen grubun sesini duyamaz oldum. bir daha basın bültenlerini hazırlarken bu tarz konulara dikkat etmek lazım diye düşünüyorum. herkesin içeride ne olacağını önceden bilmesi gerekmiyor ama ne olmayacağını bilmeli.

    konsere gelince, grup daha çok son albümleri "a singsong and a scrap"ten takıldı. grup sahneye boff, jude, lou, neil ve bir kankaları ile çıktı. emin değilim ama konsere "laughter in the time of war" ile başladılar sanırım. çünkü, son albümü malesef fazla bilmiyorum. grup, william francis, by and by, you can, bank robber, time bomb, walking into battle with the lord, homophobia gibi şarkılarını çaldı. english rebel songs albümünden bol bol takıldılar. kapanışı bella ciao ile yaptılar ama o kadar alkışa dayanamayıp bir daha sahneye geldiler ve enough is enough ve her majesty çalıp gittiler. bu sefer daha çok tutturduk geri gelsinler diye ama nafile...

    sonuçta çok güzel bir konserdi. grubun, özellikle jude ve boff'un seyirci iletişimi süperdi. boff'un william francis'in sözlerini unutup şarkıyı baştan başlatması. bir şarkıdan önce jude "this is an anti war song which we can't hear nowadays" deyip şarkıyı çalması bir sonraki şarkıdan önce boff'un "this is an anti war song which we can't ... nevermind" muhabbeti süperdi.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap