132 entry daha
  • normalde hiç huyum değildir gelen maillerdeki exe dosyalarını açmam. almanya'dan bir ürün almıştım ebay aracılığı ile ve dhl'den bir mail geldi. içinde de exe vardı. hayatımda ilk kez indirdim ve açtım. onu da "koskoca dhl virüs göndermemiştir" herhalde diye açmıştım.

    açmamla bilgisayarımın kafayı yemesi bir oldu. bütün masaüstü simgelerim silindi, pc arka arkaya bir sürü uyarı verdi, hard diske ulaşamaz oldum, sonra da kendi kendine restart atmaya başladı.

    antivirüs programı falan hak getire. neyse ki sistem geri yükleme sayesinde hallettim. o da olmasa format atmak zorunda kalacaktım.

    kısacası dhl'den gelen maillerdeki exe dosyasını kesinlikle açmayın.

    konu üzerine dhl'nin web sitesinde bir açıklama yapılmış. aynen aktarıyorum:

    "spam mesajlar ve yeni virüsler hakkında bilgilendirme
    eğer dhl’den size bir paket teslim edilmeye çalışıldığı ile ilgili bir e-posta aldıysanız ve bu e-posta da ekli olan dosyanın paketinizin teslimatı için tarafınızdan açılması talep edildiyse; bu mailin sahte olduğunu ve ekli dosyanın bilgisayarınıza virus bulaştırabileceğini ve böyle bir paket teslimatının söz konusu olmadığı konusunda bilgi edinmenizi rica ederiz.

    lütfen ekli dosyayı açmayınız. bu e-posta dhl tarafından gönderilmemektedir. verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz."

    http://www.dhl.com.tr/tr/about_us/new_virus.html
224 entry daha
hesabın var mı? giriş yap