54 entry daha
  • istanbulda yasamama ragmen 1 gunde elde edebildigim pasaport. şöyle ki:

    - 16 mayis carsamba gunu ucusum var.

    - 8 mayis sali gunu vize gorusmesi icin randevum var.

    - 7 mayis pazartesi gunu saat 16.30da pasaportumun suresinin bitmesine 5 ay kaldigini ve vize icin en az 6 ay gerektigini farkediyorum. ahan da sictik. vazgecsem mi acaba?

    - bir sansimizi deneyelim diyip hemen emniyetin sitesini aciyorum. yakin ama kucuk bir emniyet mudurlugu ariyorum. 8 mayis sali gunu saat 11 icin bagcilardan randevu aliyorum. vize gorusmesini 11 mayis cumaya erteliyorum.

    - randevuya gitmeden 0 312 497 80 90 nolu numarayi arayip 'abi cok acil lazim. tum rezervasyonlarim yapildi. bugun geldi geldi. gelmedi bittim ben.' tadinda konusuyorum. karsidaki anlayisli abi sagolsun 'tamam. bugun saat 1.30-2 ye kadar basvurun bize duserse hallederiz.' diyor.

    - 11.30 itibari ile emniyetten basvurumu tamamliyorum. abileri tekrar ariyorum. onlerine henuz dusmemis. 1.30da geri gidiyorum emniyete. simdi dusmustur diyorlar.

    - tekrar ariyorum abileri. tamam geldi basvuru ama bugun olmaz diyor bu is bir baskasi. 'abi yapmayin etmeyin' diyorum. ama nafile. neyse diyorum artik. yarin gonderirsiniz.

    - derken 3.30 gibi bir mesaj. pttden. kargoya verilmis pasaport. yuh artik. basvurudan 4 saat sonra.

    - 9 mayis carsamba saat 12.30 da sirkete getirdiler pasaportu.

    velhasil ogleden once basvurunuzu tamamlar ve telefondaki abileri ikna ederseniz ertesi gun elinize gecebilir pasaport. yaptim oldu.
86 entry daha
hesabın var mı? giriş yap