1 entry daha
  • bu telefonu kullanmaya başlayalı 1 ay falan oldu. ben de bu telefonda kullanabileceğiniz - kullanmanızı önerdiğim programları - yapmanız gereken şeyleri yazayım dedim.

    ilk önerim telefonunuzu root yapmanız tabii ki.

    twitter: twitter için tweetcaster kullanıyorum. telefonun kendi twitter uygulamasına nazaran cok daha rahat çalışıyor ve istenilen her şeyi rahatça yapıyor. tweetler arasında gezme, update yapma gibi işlemler oldukça yumuşak.

    edit: son zamanlarda telefonun twitter uygulamasını kullanmaya başladım. gayet yumuşak işliyor. ama tweetcaster'in en güzel özelliği, istediğiniz kişilerin twitlerini zipleyebilmeniz. şöyle anlatayım, atıyorum herifi listenizden silmek istemiyorsunuz, çünkü günlük hayatta karşılaştığınız birisi. ama twitleri de çok sıkıcı. böyle bir durumda direk onun twitlerini zipleyip görmemenizi sağlayabiliyorsunuz.

    mesajlaşma: mesajlaşma için önerim handcent sms. iphone arayüzünde mesajlaşabiliyorsunuz ve telefonla birlikte gelen mesajlaşma servisine oranla çok daha hızlı. isterseniz pop-up ayarları yapabiliyorsunuz; yani mesaj geldiği zaman ana ekranınızda size bildirim olarak geliyor. ben bu özelliğini kullanmıyorum. bir de tabii malumunuz whatsapp var işte. ikisi birlikte gayet güzel idare ediyor.

    internet tarayıcısı: valla bir süre opera mini'yi kullandım ve gayet memnundum. dün sd cart'a format attım ve opera silindi. ben de telefonun default tarayıcısından bi internete gireyim dedim ve oldukça başarılı buldum. çünkü opera mini'de altta ve üstte adres, ileri-geri çubukları vs. çıkıyor ve ekranı kısıtlıyor. opera mini'nin iyi olan tarafı, biraz daha az kasması.

    edit: dolphin hd browser gayet başarılı. onu kullanın.

    şarj: şarjın daha etkin kullanılabilmesi için juice defender kullanıyorum. %30-40 artış sağlıyor diyebilirim.

    edit: juice defender, pili korumak amacıyla internet bağlantısını sınırlandırıyor. telefonla uğraşırken internet açılıyor. bu yüzden push mail özelliği kullananlar, whatsapp müptelaları biraz sıkıntı çekebilir. bunu bazen yapıyor, bazen de yapmıyor.

    ram: ram'in daha etkin kullanılabilmesi için advanced task killer kullanıyordum ilk başlarda. arka planda çalışan tüm uygulamaları kapatıyor. tabii, androidin bir özelliği, bu programları kendisi tekrardan açması. advanced task killer ile bunu sağlayamıyorsunuz. yani kapattığınız tüm programlar kendiliğinden geri açılıyor. bu durumda devreye autokiller memory optimizer giriyor. istediğiniz yoğunlukta çalıştırıyorsunuz ve arkadaki programları kendiliğinden kapatıyor. aynı zamanda telefonu da hızlandırıyor.

    edit: titanium backup sayesinde arkada sürekli çalışmakta olan ve kullanmadığım uygulamaları, telefonun orjinal uygulamaları olsa dahi silebiliyorsunuz. artık öyle yapıyorum ben de. örneğin harita vs. kullanmadığım için direk sildim. ya da mesajlaşma için handcent sms kullandığım için telefonun orjinal mesajlaşma uygulamasını tamamen kaldırdım. bu sayede telefon hafızasında da yer bıraktım ve yeni uygulamalar yükleyebiliyorum. zira s5830'un dahili belleği çok düşük ve bu yüzden fazla uygulama yüklemeye izin vermiyor. bazı uygulamalar da telefon hafızasından sd card'a taşınamadığı için sıkıntı yaratıyor. gerçi titanium backup ile bir şekilde bu uygulamaları da sd card'a atmak mümkün.

    tema: şuan için telefonun normal temasını kullanıyorum. fakat telefonda kastırma yapmayan güzel bir tema arıyorsanız launcher pro'yu deneyebilirsiniz. go launcher de iyi bir seçenek, yalnız bu telefonda kastırıyor (root yaptıktan sonra denemedim ama). go launcher kullanırsanız bir çok widgetiniz de olacaktır. örneğin aşağıda yazmış olduğum 2g-3g gibi widgetlara ihtiyacınız olmayacaktır çünkü go switch isimli widget sayesinde telefona dair her şeyi tek tuşla kapatıp açabileceksiniz. twitter widget'i falan da var. telefonun ana ekranından tweetlerinizi güncelleyebilir ve yeni tweet atabilirsiniz. dediğim gibi, go launcher benim telefonumda kasıyor. launcher pro'yu tercih ederim.

    konu konu yazmak yerine, geriye kalan programları isimleriyle yazıp açıklıyorum aşağıda.

    titanium backup: efenim bu hayvan, root gerektiriyor öncelikle. amacı, telefondaki bütün uygulamaları sd card'a yedeklerken, istediğiniz programı silmenizi sağlamak. örneğin ben, handcent sms kullandığım için telefonun normal mesajlaşma servisi gereksiz bir şekilde telefonda yer kaplıyordu. bu program sayesinde telefonun mesajlaşma servisini sildim ve sadece handcent kullanıyorum. istediğim zaman da -yedeklediğim için- eski mesajlaşma servisini -verileriyle beraber- yükleyebiliyorum.

    pil göstergesi: pilinizin yüzde kaç kaldığını gösteren basit bir uygulama.

    noled: bu tarz telefonlarda mesaj geldiğinde eğer siz ekran yanarken bakmazsanız, daha sonra bir bildirim alamazsınız. tuş takımının parlaması gibi bir yöntem mevcut değildir. bu programı çalıştırdığınızda da telefonunuza gelen herhangi bir bildirimi -ki hangisini seçmek isterseniz seçebiliyorsunuz- telefonunuzun ekranı kapalıyken, ekranın üzerindeki simge sayesinde görebiliyorsunuz. oldukça memnun kaldığım bir uygulama.

    edit: bu uygulamayı sildim. gereksiz pil harcadığını düşünüyorum. ama hala aynı işi yapan bir program olduğunu zannetmiyorum piyasada.

    adfree: efenim bu hayvan da root gerektiriyor. telefonda açtığınız bazı uygulama ve web sitelerinde sizin gözünüze sokulan reklamların açılmasını engelliyor. yalnız bu hususta fark ettiğim bir şey var. örneğin tweetcaster programında en altta çıkan reklamın kapatma tuşu var üzerinde ve adfree bunu kapatamıyor. sanırım bu program, sizin kapatamadığınız reklamları kapatıyor. yada bunun gibi bir şey. her neyse. sonuç olarak adfree'yi kurduğunuzda, uygulamaları açtığınız zaman çıkan ve uygulamaları yavaşlatan reklamlardan kurtuluyorsunuz.

    2g-3g: bu aslında basit bir widget. operatörünüzün internet servisine bağlanmak istediğinizde tıklıyorsunuz. sizi ayarlar'a girme zahmetinden kurtarıyor.

    3g watchdog: kullanmış olduğunuz internet paketinden ne kadar yediğinizi aklında tutan bir köpek. wifi-3g ayrımı yapıyor, merak etmeyin.

    saygılar efem. iyi kurcalamalar.

    edit: bir sürelik kullanımdan sonra editlerim gelmiştir efem. telefona defalarca root attım, custom rom neyin yükledim. en sonunda bu gün çöktü hayvan oğlu hayvan. ama neyse ki ufak bir araştırmadan sonra onu da hallettim ve ilk aldığım hale getirdim. valla ne güzel alet şu yav. ama bi s3 olsa fena mı olurdu? deli deli işlerle uğraşırdık, onu da bozar, tekrar düzeltirdik falan. mutlu mesut yaşardık..

    edit 2: uzun bir süredir telefona nasıl root attığım, telefon hafızasındaki uygulamarı nasıl sd card'a attığım falan soruluyor. telefona root atmayı bi google amcaya sorun. 2 dakikalık bir işlem. korkmayın o kadar. uygulamaları sd card'a taşıma konusundaysa titanium backup kullanmanızı öneriyorum. deli işler çevirebilirsiniz o programla. tabi yukarıda da bahsettiğim gibi ilk önce root atmanız gerekmekte. root attıktan sonra titanium backup kurup programı açıyorsunuz, uygulama listesini görüntülüyorsunuz, daha sonra silmek yada taşımak istediğiniz uygulamanın üzerine uzun basıyorsunuz, oradan da yapmak istediğiniz işlemi seçiyorsunuz. yalnızca bu işlemleri yapmadan önce bütün uygulamaların birer yedeğini almanızda fayda var. daha sonra bu uygulamaları kullanmak isterseniz o yedekleri bu program sayesinde tekrar kurup kullanabilirsiniz. bu işlemi yapmak için başka bir uygulama aramaya gerek yok, zira daha hiç çalışan bir uygulama görmedim. öyle bir uygulama olsa dahi titanium backup'ın yaptığından daha iyi bir şey yapma olasılığı çok düşük.

    edit 3: ansızın gelen şu editte üzülerek söylüyorum ki -niye üzülüyorum ki lan?- galaxy s3'e geçiş yaptım. artık yazmaya oradan devam edeceğim.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap