• tek kelimeyle tıbbın yüz karası.

    geçenlerde amcamı göğüs ağrısı nedeniyle acile kaldırdık. doktorlar ekg denen bir nane çektirdiler. sonra kıçı kırık bir kağıda bakarak amcan kalp krizi geçiriyor dedi. yengem, yeğenler ve ben bir anda şok olduk tabi.

    ben üniversiteli aydın bir insan olduğum için şoktan çabuk çıkıp; ' nuh nebiden kalma, eskiliği her halinden belli olan bir cihazla amcama kalp krizi teşhisini nasıl koydun doktor bey? bari bir tomografi filan çektirseydin.'' dedim.

    doktor bozuntusu bunun üzerine beni atlatacağını sanarak; ''kalp krizi teşhisi için bu cihaz büyük oranda yeterlidir'' dedi. tabi benim içime bir kurt düştü, mühendislik hazırlık öğrencisiydim sonuçta.

    doktoru ve yaptıklarını inceden takip etmeye başladım. doktor bir ara hemşire hanıma; ''300 mg aspirin verin, bibor başlayın'' dedi. (bibor mu hibor mu ne haltsa ondan emin değilim ama aspirin dediğinde eminim.) içim içime sığmadı, başımdan aşağı kaynar sular döküldü bir anda. madem amcam kalp krizi geçiriyor ona neden 1 liralık bir ilaç veriyorsun diye sinirlendim.

    tabi bu kuşkuyla duramazdım ve durmadım da. hemen doktorun önünü kestim. işaret parmağımı sallayarak ''sen kimi kandırıyorsun doktor bey, madem benim amcam kalp krizi geçiriyor, ona neden diş ağrısında bile kullanılmayan aspirin'i veriyorsun, bari majezik ver allahsız'' dedim.

    bu çıkışımla birlikte doktor hemen oracıkta yerin dibine geçti bizi daha fazla oyalamadı ve sevk etti. işte bu doktor milleti böyle, bir kalp krizini bile tedavi edemiyorlar. kalp krizine asprin mi verilir be? kimi kandırıyorsun sen?
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap