• türkiye'de çok güzel yapılırlar.

    dekanlar, profesörler, rektörler el birliği ile yaparlar.

    bir tane değildirler öyle. katılmak ve bu saçmalığın bir parçası olmak sureti ile ülkenin biliminin anasını bellemek isterseniz mevlana üniversitesi ve çanakkale onsekiz mart üniversitesi'nin katkıları ile gerçekleşecek bir tanesi burada:

    (bkz: http://meren.org/…ulu-bilim-cinayeti-konferanslari/)
  • türk tipi akademisyen karakterini rahatlıkla görebileceğiniz konferanslardır bunlar.

    malum; beyin bedava(!)..
  • çok değerli, çok mânidar bir yazı.

    herkesin okuması, paylaşması, düşünmesi, tartışması gerekiyor durumu. öğrenciysen de çalışıyorsan da seni ilgilendiriyor çünkü. senin vergilerini bunlara peşkeş çekiyorlar.

    şu an üniversitelerde okuyan öğrencilerin, yakın olduğu, dürüstlüğüne inandığı hocalarına bu yazıyı göndermesi, bir farkındalık inşasına yardımcı olması gerekiyor.

    dediğim yazı : http://meren.org/…ulu-bilim-cinayeti-konferanslari/

    yorumlarda çıkartılan şeyler de çok bomba... sadece bir tanesinin bir kısmı aşağıda.

    "...1999 yılının güzel bir ilkbahar günü carnegie mellon üniversitesi’ndeki bir grup öğrenci 18-551 kodlu dersleri için hazırlamış oldukları projelerini sunmuşlar: http://www.ece.cmu.edu/…cts/s99_19/finalreport.html

    bu projedeki sistem akış diyagramı bana bir yerden tanıdık geldi ama önce çıkaramadım. sonra bir yan sekmede açık duran, ali hocamızın makalesine bakınca bu diyagramı daha önce nerede gördüğümü anımsadım: ali hocamızın makalesinde! (sf. 2, figür 2)

    akış diyagramı ile kalsa iyi; madem figürü aldık, metni de alalım tutarlı olsun diyerek “center point determination & cropping” bölümünün metni de kopyala-yapıştır ile ali hocamızın makalesine aktarılmış. ali hocamızın makalesindeki denklem 1'in de nereden geldiğini siz tahmin edin bakalım..."
  • olan bitenin ve yaşanan gelişmelerin küçük bir özeti için, bkz:

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25180717/

    burak cop'un yazısındaki bazi cümlelere referanslar:

    "(...) eren'in bulguları akademide –az sonra kullanacağım tabirler caizse– çakma konferanslarda sunulan uyduruk tebliğlerin ve çakma yayınlarda çıkan uyduruk makalelerin özellikle taşra üniversitelerinde kimilerinin basamakları hızlı hızlı tırmanarak doçent ve profesör olmalarına katkı sağladığından şüphe etmemizi gerektiriyor (...)", bulgular: http://meren.org/…msel-ahlaksizligin-gri-mecralari/

    "(...) eren’in araştırmaları üzerine sefa kaplan hürriyet gazetesinde bir takip yazısı yayınlar (...)", takip yazısı: http://www.hurriyet.com.tr/…zar/16512276.asp?gid=59

    "(...) kaplan’ın hürriyet’teki yazısı, eren’in daha önce ntv bilim dergisinde çıkan bir makalesini temel alıp bunun üzerine yeni bilgiler koyuyor (...)", ntv bilim dergisinde çıkan makale: http://www.ntvmsnbc.com/id/25165267/

    "(...) abd’den yayın yapan turkish journal sitesinin kaliforniya temsilcisi işıl öz de eğilir (...)", söz konusu haber: http://www.turkishjournal.com/i.php?newsid=9110

    "(...) strasbourg üniversitesi’nden dr. nihal engin vrana, isi web of knowledge adlı, uluslararası güvenilirlik ve geçerliliğe haiz indeksleme sistemindeki verileri inceliyor. şu sonuçlara varıyor (...)", vrana'nın vardığı sonuçlar: http://plagiarism-turkish.blogspot.com/…ndirme.html

    sonra burak cop şu şekilde bitiriyor, ona da ülkenin hali referans olsun:

    "(...) üniversite kurmakla avm yahut otoyol açmak arasındaki farkı idrak edemeyenler anadolu’nun her yerine üniversite “açmakla” övünmeye devam ededursun. bir üniversite diplomasına sahip olmanın doğru dürüst bir işe girebilmenin ön-şartı hâline geldiği (ama kesinlikle yeter-şart olmadığı) ülkemizde, bir yandan popülist baskılarla eldeki iyi üniversitelerin kontenjanları arttırılıyor (istanbul üniversitesi hukuk fakültesi’nde sınıflardaki yüzlerce öğrenciye hocaların devasa amfilerde hoparlörle ders anlattığı söylenirdi bir zamanlar).

    diğer yandan ise anadolu’da niteliksiz tabela ve yarı-tabela üniversiteleri açılıyor, buralardaki kadro açığına da yök’ün genç akademisyen adaylarını anadolu’da öğretim üyesi veya asistan olmaya zorlayan politikalarıyla çözüm bulunmaya çalışılıyor. köklü ve/veya nitelikli üniversitelere son derece yetersiz sayıda yeni kadrolar veriliyor. tüm bu çarpıklıklar ile koca koca profesörlerin cv’lerini deterjanla köpürtmeleri arasında bir ilişki olmalı (...)".
  • konferansa iki gun kala sheldon cooper edasiyla gidip dinleyip ogrenci halimle orada sunum yapacak akademisyenlerden sacmasapan paperlari sunanlara soz alip ingilizce olarak what the fuck is that? diyesim var. (bkz: cok sinirliyim)
  • konferans'ta neler olduğuna dair bilgilerin yer aldığı ve "ne olacak bu ülkenin hali" temalı yazıya bu adresten ulaşılabilir:

    (bkz: http://meren.org/…ademik-problemleri-nasil-cozulur/)
hesabın var mı? giriş yap