hesabın var mı? giriş yap

  • en fazla iki ay sonra maaşların erimesine, market ve tüm fiyatların şimdikinin çok çok üzerine çıkmasına neden olacak. 2 dünya savaşında almanların 1 çuval parayla bir ekmek alması gibi.

  • insanı "lan medeniyet böyle bir şeymiş mk" diye duygulandıran tema ve videosu.

    https://www.facebook.com/…/videos/1038259332859531/

    allah'ını seven üzerime biraz medeniyet atsın.

    edit: gerçek viral video budur arkadaş. adam kendi profilinden paylaşmış kimse siklememiş. sadece 7 kişi beğenmiş videoyu. oysa 24000 kişi videoyu paylaşmış. çoğu da türk...

    edit 2: bir de bu debe'ye giren entry'lerin edit'lenerek yardım kampanyasına destek verme durumları var. ben bunu doğru bulmuyorum. bu sözlük yönetiminin sorumluluğunda olması gereken bir husus. buradan sözlük yönetimine çağrıda bulunuyorum:

    yardım kampanyaları için ayrı bir buton, bölüm, vb. bir şey eklemelisiniz. bu durum debe'ye giren entry'lere ve oy verenlerine haksızlık oluyor.

    sevgiler...

  • ortada "oglumuz kayiptir, yasamindan supheliyiz" dememis bir garipoglu ailesi varken
    ortada cinayet saatinden beri kayip olan bir cem varken
    ortada kesik bir bas, bir de govde varken
    ortada kan kokulu bir villa varken
    ortada her gun, hatta hayatlari boyunca o kesilme olayini hatirlayacak, dusunecek bir karabulut ailesi varken,

    kimse kusura bakmasin, hukukcularla degil karabulut ailesi ile empati kurarim ben.

    ha bir de ben onun hukuken masumiyetini yerim.

  • "hepsi de iyi ve başarılı okullar, ne işinize yarayacak birinci-ikinci diye ayrıştırmak. keşke sayıları daha da artsa..." dediğim karşılaştırmadır.

    kıskançlıklarınızdan kurtulun. eğitim yuvalarını fanatizme kurban etmeyin.

  • seni ünlü etmem diyen herifi ben niye tanımıyorum lan. kim olm bunlar, sözlükte bunlar adına niye başlık açılıyor?

  • tazesi ile arasında büyük bir lezzet farklılığı olduğu açık. çünkü donma sırasında oluşan buz kristalleri etin hücre yapısına zarar veriyor. et çözüldüğünde dokusu bozulduğu için daha fazla su kaybediyor. her şey bir yana ette soğuk yanıkları gibi kaliteyi düşürücü diğer etkenlerde söz konusu olabiliyor.

    kurban bayramının ilk günlerinde etin kesilmesiyle henüz oluşan biyokimyasal bir değişiklikten (bkz: rigor mortis) dolayı dinlendirilmemiş (en az 36 saat) yonga kıvamında (ince dilimlenmiş) ve ileri seviyede pişirilmiş etleri kemiren yurdum insanının ahir ömründe yaşadığı bir diğer sınavdır bayramdan kalan dondurularak stoklanmış et dilimleri.

    hocam iyi güzel de nasıl yapalım derseniz etlerinizi havlu kağıtla dış yüzeyini iyice kuruladıktan sonra (yüzeydeki sıvıyı azalt) kilitli poşetin içine yerleştiriyoruz. daha sonra kilitli poşetin içindeki etin havasını bipet yardımıyla çektikten sonra (donması için yalıtım oluşturan havayı azalt) poşetimizi kapatıyoruz ve parça parça şoklayarak donduruyoruz. bu şekilde lezzet kaybını en aza indirebiliyormuşuz.