hesabın var mı? giriş yap

  • mustafa kemal atatürk'ü sevmeyen milyonları sevmeyen yüz milyonlar olmasıyla rekabet edemeyecek sevgisizliktir.

    kimse kimseyi sevmek zorunda değilse ben de atatürk'ü sevmeyenleri sevmek zorunda değilim.

  • güne başlamanın en keyifli yollarından biri. hele bi de böyle yeni çekilmiş mis gibi kokan bir kahveyse içilen, doruklara çıkarır insanı.

    edit: madem ortam oldu şunları da yazayım da kahve alırken belki yardımı dokunur;

    yemen kahvesi

    asitliği, aroması dengeli olan yemen kahvesi kalitesi, doğallığı ve üretim azlığı nedeniyle dünyanın en değerli kahvesidir. benim de en sevdiklerimdendir. orta-sert içimlidir.

    kenya kahvesi

    meyveli ve asidite oranı oldukça yüksek çekirdeklere sahip bir kahve. çok ilginçtir kenya kahvesinin tadı zaman zaman şarabı andırabiliyor.

    brezilya kahvesi

    genel olarak türk kahvesi için uygun görülen brezilya kahvesi için hafif tatlı ve fındıksı aroması var diyebiliriz.

    guatemala kahvesi

    baharatlı, meyvemsi ve bazen isli tatlarıyla dikkat çeken kahvelerin genel olarak çok az asitli olduğunu söyleyebilirim.

    kolombiya kahvesi

    kuzey amerika’da en çok aranan kahvedir. bahçe ve rakım değiştikçe aroması değişir. engebeli arazisi nedeniyle zor ama yüksek kaliteli kahve üretilir. dengeli asiditesi ve yumuşak içimi nedeniyle çok sevilir.

    kosta rika kahvesi

    yüksek rakımlı çiftliklerde yetişen kosta rika kahveleri de en çok aranan kahvelerdendir. yumuşak içimli olması, aroması, kıvamlı ve lezzetli oluşu tercih sebepleridir.

    robusta kahve

    kafein oranı yüksek ve acı olduğu için kahve severler pek tercih etmeseler de sanayide ucuz ve acı olması nedeniyle tercih ediliyor. çok kavurarak acılığını daha da arttırırlar ki az kahve ile çok kahve tadı alınabilinsin.

    tanzanya kahvesi

    kavurması oldukça kolay olan bu çekirdek, turunçgiller ve dut benzeri meyveleri akla getiren bir tada sahip. orta içimli bir kahvedir.

  • insanlari anlamiyorum.

    bir futbol takimi dusunun, 50bin kisilik stadyum yaptirip, 400bin kisiye kombine bilet satsin. sonra bir de stadyum onunde 80bin bilet satsin. tepki gostermez misiniz? 'senin 480bin kisi icin yerin yoksa neden bu satisi yapiyorsun?' demez misiniz?

    peki internet servis saglayicilar, milyonlarca insana abonelik satip, aboneler bu hizmetten faydalanmaya calisinca 'yalniz hepiniz birden tam kapasite kullanamazsiniz, biz sistemi oyle kurduk' deyince neden tepki gostermiyorsunuz? neden 'aa evet adil kullanim olmali' diyerek kabulleniyorsunuz? mal misiniz la siz?

    milyonlarca insana 'saniyede 8mbit'e kadar' veya 'saniyede 8mbit' diyerek satilmis paketler icin uygun altyapi olup olmadigini denetlemeyen devlet, sirketin gotu sıkısınca caymasina neden goz yumuyor? utanmaz bakanlar cikip 'birileri somursun, digerlerine bant genisligi kalmasin, oh ne ala' dediginde cok mu normal. ulastirma bakaninin cikip 'hizmet satiyorsan, dayanagi olacak arkadasim' demesi gerekmiyor mu?

    adil kullanimmis, kicimin adilleri sizi...

  • activision tarafından "sonlandırıldığı" duyurulan oyun serisidir. mevcut oyunlara yüklenebilir içerik bir süre daha verilmeye devam edilecek ancak yeni "hero" oyunları artık geliştirilmeyecek. yani dj hero'nun ve band hero'nun da artık yenisi olmayacak.

    guitar hero'nun sonunu bir çok yoruma göre iki şey hazırladı: birincisi, serinin başlarda çok satması sonucu iştahı kabaran yapımcıların neredeyse 2-3 ayda bir yeni bir oyun çıkarmasıydı. oyunların temel olarak bir öncekine göre bir fark getirmemesi ve çalınması eğlenceli şarkıların çoğunun zaman içinde azalması ile, guitar hero sevenler her yeni versiyon için tam bir oyun parası vermekten zaman içinde soğudular. oysa belki de yeni oyun çıkarmak yerine downloadable content'i arttırmak ve sadece oyun mekaniklerinde ciddi bir değişiklik olacaksa yeni bir versiyon çıkarmak daha sağlıklı bir tercih olacaktı.

    ikinci faktör ise oyunun fiyatları ve enstrümanların sadece bu oyuna özgü olmaları oldu. her ne kadar sadece gitar plastik enstrümanı ile bir oyunun amerika fiyatı 100 dolar civarında, türkiye şartlarında bizim oyunlara vermeye alıştığımız yanında cüzzi bir rakam olsa da, amerikan oyun severleri buna çok alışık değil. türkiye'de guitar hero'yu alanlar, neredeyse 2.000 liraya satılan iphone için geceyarısı kuyrukta beklemeye razı kitle ile aynı ama amerika'da oyun bu kadar pahalı olmamalı. ayrıca, serinin her yeni versiyonunda pazarlanmaya çalışılan gitarlar ve davulların, başka hiç bir oyunda işe yaramayan cihazlar olması da, sanırım oyunun severlerini soğutan başka bir faktör oldu.

    müzik oyunları fırtına gibi esti ama erken duruldu görünüyor. bundan sonra bu alanda ne gelişmeler olacak merakla bekleyeceğiz.

  • vicdanı yüksek olan halkın olduğu bir ülkede %1 bile alması zordur. lakin biz beş para etmez bir milletiz ve % 50 ile getiririz hem de sanıldığı gibi dinle sömürülen, cahil bırakılmış halkımızın oyları ile değil orta sınıf ve zengin zümrenin, modern görünümlü, ruhu taş devrinde olan insanları sayesinde olacak bu.

    çok uzağa bakmayın, çalıştığınız iş yerine, oturduğunuz apartmandakilere bakın. ne şık, ne modern görünüyorlar değil mi? bi de onları sizin arkanızdan patrona yaptığı yalaklaıkları, iş çıkışında metrodaki engelli asansörleri kullanırken, trafikte 8 makas atarak hayatınıza kastettiği zamanları düşünün. ya da sitenizin apartman toplantısına gidin. sonra da yozgat'taki ücra bir köydeki köylüyü eleştirin. en azından onlar oy verirken, önceki dönem ürünlerini almayan ama şimdi az da olsa bir şeyler verip alan hükümete oy veriyor.

  • kucuk goguslu bir kadin olduguna dair ipucudur. zira buyuk goguslu bir hatun sutyenini unutmaz .unutamaz

  • -"güçlü ol, ben seni bekleyecegim . milletin agzini kapat, bütün sorunlarini çöz' gel.bekleyecegim."
    dedi ve gitti.

    -yalniz hanımefendi...
    köyde cenazeye gelmeyeni, düğünde halaya almazlar.

    edit: beklemedi.

    edit 2: defalarca geri dönmek istedi. elbette halaya almıyoruz beyler.

  • insanların zenginlerle tek ortak noktası bu telefon.

    onun bindiği arabalara binemez.
    yat alamaz.
    onun oturduğu evde oturamaz.
    onun gittiği restoranlara gidemez ama onun kullandığı telefonu kullanabilir. bu da bir bakış açısı.

    belki geliri düşük kişilerin kendini zengin hissettiği tek materyaldir iphone.