hesabın var mı? giriş yap

  • iyi bir kask; biçimine, tarzına, rengine göre seçilen değil; snell, dot, ece ve sharp testleri ve sertifikalarına sahip uluslararası geçerliliği olan motosiklet kasklarıdır.
    ama bunlara dikkat eden motosiklet sürücüsü sayısı görece olarak epeyce azdır.
    ben dahil.
    yalnız son kullandığım ls2 rookie, sharp notuna sahipti ve bir fiyat performans ürünüydü.
    geçenlerde arka yüzündeki plastik aparatı düştüğü için tekrardan mt helmet olayına geri dönüş yaptım.

    biz yine de bu testleri dikkate almak isteyenler için yazalım;

    dot testi,
    amerika ulaştırma bakanlığı’nın kullandığı, standart bir test mekanizmasıdır. amerika’da üretilen kaskların dot standartlarına uygun olması gerekmektedir. aksi takdirde satışlarına izin verilmektedir.

    ece r22–5,
    avrupa ekonomik topluluğu standartlarına dayanan ve uluslararası geçerliliği olan bir kask test standardıdır. dünya genelinde hemen hemen 50’den fazla ülkede, kask üretiminde gerekliliği olan bir sertifikadır.

    snell,
    1956 yılında ünlü yarışçı william pete snell’in araba kazasında hayatını kaybetmesinden sonra kurulmuştur. snell, kar amacı gütmeyen, bağımsız ve özel bir kuruluştur. snell testleri, ece ve dot testlerine oranla daha zor ve kati kurallara tabidir.

    sharp,
    ingiltere hükümeti tarafından, ingiltere’de üretilen ve satılan kasklarla ilgili oluşturulan bir standart test kurumudur. sharp testinde, bir motosiklet kaskı bütün detayları ile kontrol edilmekte ve 1–5 yıldız arasında derecelendirilmektedir.

  • mesela trafik kazası yaptınız, aradınız, ekip yönlendirildi dendi. o ekip 2 saaten önce gelmez.

    ya da evinize hırsız girdi, "hiçbir yere dokunmayım, kurcalamayım, doğru inceleme yapsınlar" dediniz, hemen polis çağırdınız, 3-4 saat sonra gelip sizi suçlu yerine koyan cümleler söyleyip giderler.

    kapınızın önünde arabada içip içip havaya ateş eden magandalar vardır, içerler, bağırırlar, kusarlar sonra arabalarına binip giderler. yürüme mesafesinde olduğu halde şikayete rağmen gelmeyen polis, ekip otosu yıkamaktadır.

    ama her nedense kahraman polisimiz üç kişi yan yana gelince daha slogan atamadan basar suyu gazı. toplumsal olaylardaki hızı fizik kurallarına aykırıdır adeta.

    hırsızlık olayına müdahale aracı var mı mesela?

    toma var.

  • itirafci: uzumcicegi; cinsiyet: kadın; yaş: 25; ülke: abd

    itiraf: meksika'daki maya tapinaklarinda, en buyuk piramitin bir odasinda, "ne mutlu turkum diyene!" yaziyor. nerden mi biliyorum? cunku onu bir erkek arkadasimla buyuk risk alarak biz yazdik. tarihi esere zarar vermekten hapse bile atilabilirdik. ama ulkem icin degerdi dogrusu.

    meali: "aptallığın sınırları" konulu bilimsel bir çalışma esnasında labaratuvardan kaçtık biz, türk vücuduna büründük. insan değiliz ama, vallahi.

  • tahminime göre bahse konu aylık 27 bin 500 lira para ersin düzen'e sadece program moderatörlüğü için veriliyor.

    stadyum denilen program bir dış yapım! yani x bir şirkete de para ödeniyor.

    bu tip programlar neden dış yapıma verilir malumunuzdur.

    ulan sen trt'sin, yayın kuruluşusun, maaşlı çalışanların, işini bilen adamların var. koyarsın oraya bir spiker, 3 yorumcu, aylık maaşlarını verirsin olur biter.

    bir stüdyo programı neden dış yapım olur trt bunu açıklasın önce!

    edit: kısa bir araştırma ile söz konusu şirketin sahibinin de ersin düzen olduğu görülüyor;

    ers prodüksiyon reklamcılık ve organizasyon ltd.şti

  • iyi yapmış

    e: mesajlar sonrası ekleme ihtiyacı duydum, bu sapık soysuzlara kim acıyorsa, 7 sülalesinin bu görgüsüzler tarafından tecavüze uğraması tek dileğimdir.