hesabın var mı? giriş yap

  • videodaki iki genç sahilde takılırken aniden dev bir parmak izi beliriyor üstünde de yeni çağın başlangıcı yazıyor, ne anlama geliyor olabilir altından ne çıkacak merak ederseniz takipte kalın
    bkz: esrarengiz parmak izi

  • ben bu kadini taniyorum.

    14 mayis'ta gavura vurur gibi muhru ampule vurdu. opusmeyi gunah belledi ama milyonlarca isgalciyi, ekonomik krizi, yalan, dolani, hirsizligi onayladi. ama birbirini seven iki kisinin opusmesine dayanamadi, ahlaksiz dedi.

    bu kadini hepimiz taniyoruz. ulkenin yarisindan 2% daha fazla sayilari.

  • size anlatıyorum.... iyi okuyun.

    dolar 17-18'leri zorlarken bir haber surüldü piyasaya; "katar ile anlaşıldı, dolar 22 tl'de sabitlenecek." yani yatirımcıya gel gel yaptılar. (dolar artacak mesajı)

    https://www.webtekno.com/…alindi-iddia-h118505.html

    bugün neyin haberi yapıldı? "reuters $/tl'yi 9.00 olarak tahmin ediyor" bu haber niçin çarşaf çarşaf yayınlandı. çok basit bu kez de sat sat diyorlar. (dolar düşecek mesajı)

    https://www.sozcu.com.tr/…smesini-bekliyor-6844001/

    herkesin yastık altındaki dolar ve altına göz dikildi, tam anlamıyla dolar sattırıp mb'nin sattığı rezervleri yeniden toplamasi gerekiyor çünkü.

    sözün özü doların 9.50'nin altıni görmesi için hic bir neden yok. ne oldu abi; altın rezervi mi bulduk, uretimimiz 5 kat mı arttı, ne oldu? hic bir şey...bundan 2 ay öncesine göre ne iyi gitti ki dolar dibi görsün.

    dolar 10-12 arasını bir süre destek/direnç yapacak, sonrasında tl'nin dolar karşısındaki devaluasyonun sonucu olan enflasyon ile birlikte tl dolar karsısında değer kaybedişini sürdürecek...

  • man utd deplasman oncesi galatasaray'in iki dezavantaji, iki de avantajı oldugunu dusunmus ve su entryde de bunları biraz acmistim.

    dezavantajlarimizin bu mac icin de belirleyici olacagini dusunuyorum.

    dezavantaj 1- fizik

    bir premier league takımına fizik olarak karşı koymak zordu, eğer bu dezavantaji ortadan kaldırırsak sansimiz olabilirdi. man utd'a kopenhag ve molde maçlarındaki gibi ezilmedik, kadro kalitesinde de geri kalmadigimiz icin bu dezavantaji ortadan kaldirmistik.

    bayern ilk mac herkesin malumu. fizik olarak geri düştüğümüzde fişimizi çekmişlerdi. bu mac fizik olarak kafa tutabilirsek, kadro kalitesi olarak yakalayamasak bile, oyun gucu ile maca ortak olma sansimiz artacaktır.

    dezavantaj 2- conversion rate

    gecen sene 14 maçlık galibiyet serisi yaptigimizda, ilk 11'i gozu kapalı yazar hale gelmiştik. ama bu sene, su asamada bundan uzağız. çok efor gerektiren direkt futbol oyunuyoruz ve beraber oynama aliskanligi henüz oturmamış bu takimin cekilen sut>gole dönüşmesi oranında çok ama çok zayıf bir istatistiğe sahip olmasina neden oluyor (hastalık bu futbol youtube kanali galatasaray'in bugüne kadar super ligde %7.5'ta kaldigini, fenerbahcenin ise %12'nin uzerinde bir yüzdeye sahip oldugunu paylaştı bu hafta).

    bir de buna sutla sonuclanmamis son tercih hatalarını da eklersek, galatasaray'in oyununun ne kadar verimden uzak oldugunu daha net goruruz.

    hucumdaki senkron bozukluğunu ne kadar iyileştirdik, maca ortak olma sansimiz o kadar artacaktır.

    avantaj - okan hoca’nin hedef mac basarisi

    fazla söze gerek yok, gecen senenin basından beri okan hocanın kaybettiği hedef mac iki tane. biri gecen sezon beşiktaş deplasman, digeri de bayern ilk mac. bu maçta da oyun gucunun herkesi dopamin bombardımanı yasattigi da malum. burada da iyi bir mac planı olacaktır, bakalım takim ne kadar yansitabilecek, göreceğiz.

    takimim old trafford'da bize harika bir kutlama armağan etmisti, umarım su ahir ömrümde allianz arena'da da benzer bir deneyim yasamak kismet olur.

    vurduğumuz gol, yedigimiz ofsayt olsun.

  • 9 altın kuralı olan spor dalı.

    1- daima gözünüz rakipte ve topta olsun
    eğer gözünüz daima topta olmazsa her zaman acemi bir oyuncu gibi oynarsınız. rakibiniz topa vururken ve özellikle eğer rakibiniz arkanızdaysa, o, topa vuruncaya kadar hareketlerinden ve kol açış şeklinden yapacağı vuruşu anlamaya çalışınız. yoksa topu gördüğünüz anda harekete geçmek için çok geç kalmış olursunuz.

    2- daima "t" noktasına hakim olun
    vuruşunuzu daima kortun köşe noktalarına hedef almalısınız ki, rakibinizi "t" noktasından uzaklaştırın ve o, vuruşunu yapmak üzere köşelere gittiğinde, siz bir dahaki vuruş için "t" noktasına hakim olarak bekleyişe geçin.

    3- rakibinizi köşelere sürün
    rakibinizi vuruşlarla köşelere sürebildiğiniz takdirde, siz daima "t" noktasını alırsınız. böylece rallilerde siz hep hücumda, rakibiniz hep savunmada kalır. arka köşelere ulaşan uzun vuruşlar, ya ön duvarın ortasına çok sert vurularak elde edilir ya da ön duvarın yüksek noktasına yumuşak "lob" vuruşlarla sağlanır.

    4- servislerinizi çeşitlendirin
    en yararlı servis stili, rakibinizin omuz hizasında, yan duvarı yalayan yarım "lob" vuruşlardır. squash’ta sert servis, iyi rakipler karşısında hiç bir işe yaramaz. en iyi servis yukarıda tarif edilendir. ancak, zaman zaman servis şeklinizi değiştirip kortun ortasına düşen servisler kullanırsanız, rakibi şaşırtarak avantaj sağlayabilirsiniz.

    5- servisi, paralel ve ön alt köşeye inecek şekilde karşılayın
    normalde rakibiniz servis attıktan sonra kolayca "t" noktasına hakim olacaktır. squash’ta servis atmanın tek avantajı "t" noktasına hakim olmaktır. ancak siz servisi karşılarken topu paralel ve yan duvara çok yakın olarak ön alt veya arka dip köşeye indirebilirseniz, rakibinizi "t" noktasından sürüp bu avantajını kaybettirebilirsiniz.

    6- çapraz vuruşlar geniş açılı olmalıdır
    rakibinizin "t" noktasında olduğunu ve sizin onun arkasından çapraz vuruş yaptığınızı farz edelim (ki bu squash’ta en çok kullanılan vuruştur). bu çapraz vuruşu tam doğru açıyla arka köşeye ulaşacak şekilde yapamazsanız. ya rakibin "t" noktasında vole ile topu almasına imkan verirsiniz ya da topunuz ön duvardan sonra, arka köşeye gitmek yerine, yan duvardan bant alarak kortun ortasında kalırsa, "t"deki rakibinizin kolayca topu öldürmesine fırsat verirsiniz. arka köşeyi bulacak doğru açılı vuruşları yapabilmek için, ön duvarda hedef aldığınız bant noktasını çok dikkatli seçmelisiniz.

    7- oyununuzu daima çeşitlendirin
    devamlı aynı tarz oynayarak rakibinizin tarzınızı ezberlemesine fırsat vermeyiniz. bu şekilde rakibe erken hareket etme fırsatı verirsiniz. zaman zaman sert, zaman zaman lob veya kesik vuruşlarla rakibi şaşırtın. böylece oyunun insiyatifi daima sizde olur.

    8- gereksiz hatalar yapmayın
    özellikle rakibiniz servis atarken, riskli vuruşlar yaparak puan vermeyin. gösterişli vuruş ve hareketleri sadece açık farkla önde olduğunuz anlarda deneyin. alt çizgiye yakın oynamak gereksiz yere tenekeye vurma riskini getirir. bundan özellikle kaçının. kritik anlarda maceraya girmeyin.

    9- rakibinizi koşturun
    rakibinizi hareket ettirin ve yorun.

    bu da benden
    ona küçük süprizler yapın.

  • üzerine verici yerleştirip uzay mekiğinden boşluğa bırakıldığında cevabı bulacağını sanan yazarları göstermiştir bize.. uzaya, aslan belgeseli muamelesi yapmak böyle bir şey olsa gerek..

  • bir sefer tecavüzden bir şey olmaz diyen bakan mı bu?

    hımm...

    ben bunu anlamıyorum işte bir sefer tecavüzden bir şey olmaz diyen bakan görevine devam edebiliyor ve oyları düşürmüyor ama kemal abinin cümlesi hemen akpnin oylarını arttırıyor.

    sizce de bu işte bir gerizekalılık yok mu?

  • 2.5 yılda açık cezaevine alınmış. nasıl bir adalet mekanizmamız var, nasıl bir infaz yapımız var anlamakta zorlanıyorum. adam katil arkadaşlar. alkollü araç kullanıyor, önüne 3 kişi atlıyor da frene asılamıyor değil.

    konuyu unutmuş olabilirsiniz; hatırlamak istiyorum. 1. alkollü araç kullanma var. 2. aşırı hız var. 3. olay yerinden kaçma var. 4. suçu başkasının üzerine atmak ve yalan beyanda bulunmak var.

    lan bu adamı nasıl savunabiliyorsunuz siz? değil edebiyatını sevmek, anası babası olsan savunamazsınız, katil amk adam katil.