hesabın var mı? giriş yap

  • köpekler insanlar kadar üşümezler. kaldı ki köpeğin sağlıklı yağlanabilmesi ve tüylerinin kuvvetlenmesi için sonbahardan başlayarak iyi beslenmesi ve doğal ortamında olduğu gibi üşümesi, bir anlamda metabolizmasının kışın geldiğini anlaması gerekir. çoban köpekleri ve uzun tüylü köpekler -18 derecede + 18 derecede olduğundan daha rahat ederler, çünkü köpeklerin metabolizmaları insana göre hızlı çalışır ve size çok soğuk gelen havada aslında çoban köpekleri* ancak serinlerler. sıfırın altındaki derecelerde ıslanmamaları, doğrudan rüzgarda, kar fırtınası ya da tipi de kalmamaları sağlıklarını korumaları için yeterlidir, bu noktada da kulaklarını korumanız önemlidir.

    sağlıklı beslenen, corona, karma ve bronchine aşıları yapılmış her köpek, ilave tedbir ve ısıtma gerektirmeksizin, bahçedeki kulübesinde sağlıklı olarak kışı geçirebilir. eğer doberman veya pitbull gibi kısa tüylü ırklarda iseler kulübenin girişini rüzgar almayacak şekilde konumlandırmak uygun olabilir ancak ıslanmalarını ve rüzgarda kalmalarını sürekli kontrol edip engelleyemeyeceğiniz için, eve almak da mantıklı ve garanti bir çözüm olur.

  • lise zamanlarında bir kış günü çok yağmur yağıyordu, bende şemsiye kullanmayı sevmeyen bir insan olarak yine arkadaşın eşin dostun şemsiyesinin altına girmeye çalışıyordum. arkadaşlarda ya git kendi şemsiyeni getir vs. vs. dedikleri için aman be sizin şemsiyenize mı kaldım diyip önde daha önce okulda gördüğüm ama hiç konuşmadığım bir kızın pat diye şemsiyesinin altına girdim. sonra bende şaşırdım bunu nasıl yaptığıma normalde çok fırlama bir insan değilimdir. neyse şemsiyenin altına girdikten sonra aramızda şöyle bir diyalog geçti.

    ben: arkadaşım şemsiyesinin altından kovdu da bende seninkine sığındım
    şemsiyeli kız : ( gülerek ) olsun iyi yapmışsın, ıslanma çok yağmur yağıyor zaten.
    ben : teşekkür ederim. ( tabii içimden 90 +larda galibiyet golünü atmış forvet gibi seviniyorum. yağmur bereket getiriyormuş gerçekten )

    sonrası kızın sokağına kadar beraber yürümüştük, sonra okulda birbirimizi gördükçe konuştuk ettik çıktık ayrıldık, barıştık, ayrıldık.

  • gerizekalı mallar twitter'da tebrik yarışına girmişler, türk bayrağı emojisi falan atan olmuş. allahın embesilleri, bu karı ermeni soykırımı iddiacısı, pkk destekçisi birisi. bir bok bilmiyorsunuz hadi, en azından 2 dk açın da bakın kimmiş bu yahu diye.

    ulan türk'ün, türkiye'nin hayrına birinin avrupa'da başbakan olma ihtimali var mı hiç, bu kadar mı akıl engellisiniz?

    edit: olamamış zaten. beter olsun.

  • lig tv'de ertuğrul sağlam'ın ağladığı görüntülerin ve maç sonunda yaptığı röportajın ardından çok doğru bir tespit yapmıştır. "biz artık kötüyüz. insanlara acı çektirmekten, kötü olmaktan mutluluk duyuyoruz. bizi oluşturan özelliklerden en büyüğü kötülük oldu" diyerek sadece futbol camiasına değil, yaklaşık 13-14 yıldır türkiye'de yaşayan tüm insanların geldiği durumu çok basit bir sıfat ile anlatmıştır.

  • çok daha korkutucu olanı şu açıklamadır:

    "kasar köyü civarındaki ölçümlerin ardından görüştüğümüz köprübaşı ilçesi akp’li belediye başkanı zafer mergen, seçim sürecinde bu türden bir çalışmaya sıcak bakmadığını söyledi. mergen, ilçesinin adının böylesi bir çevre sorunu ve radyasyonla anılmasının ilçeye zarar vereceğini ileri sürdü."

    zafer mergen'in söylediklerinden anlıyorum ki radyasyonun bahsi, radyasyonun kendisinden daha fazla zarar veriyor. söz konusu yerel seçimse kanser teferruattır!

  • özlem türeci biontech se.'nin tıbbi sorumlusu, kurucusu ve sahibi.

    "özlem türeci ve eşi misafirimiz olacak" dense yeridir.