hesabın var mı? giriş yap

  • soyle aciklamaya calisayin bu onermeyi:

    alkol yuksek enerjili bir maddedir. 1 grami yaklasik 7-8 kalori kadar enerji verir.

    kilo alimi bilirsiniz ki, vucutta yag depolanmasi ile olur. fakat yuksek kalorisine ragmen alkol, vucut tarafindan yaga donusturulerek depolanamaz. bu nedenle alkol kullanarak kilo alamazsiniz.

    buna ragmen, alkolun verdigi yuksek enerji vucut tarafindan kolayca ve hemen kullanilir. alkolle (mesela bira) beraber yediginiz yiyecekler ise, (alkol gerekli enerjiyi sagladigi icin) daha sonra kullanilmak uzere depolanir.

    bu baglamda biranin kilo aldirmadigi, yaninda yediginiz seylerin kilo aldirdigi dogrudur.

    birayla beraber yenilen seyler (fistik, patates vs) zaten bol yagli yiyecekler oldugu icin, bunlarin vucutta depolandigini ve kilo almaniza sebep oldugunu soylemek mumkun.

    bu nedenle, eger duzenli olarak bira (veya alkollu herhangi bir icecek) iciyorsaniz, yaninda birsey yememeye ozen gosterin. veya yiyecekseniz yagsiz yiyecekleri tercih edin.

  • sınav sorusu hazırlarken kullanıyordum. internetten bulduğum hazır şekiller her zaman soru için ihtiyaç duyduğum görsel ihtiyacına cevap vermiyordu yahut çözünürlüğü iyi olmuyordu. oturup paint terk bilgimle kendim çiziyordum. derste de akıllı tahtada bazı durumlarda paintle şekil çiziyordum. çocuklar basit çizgi ve dairelerle o şekilleri nasıl çizdiğime hayret ediyor bense biraz eğleniyordum. derdim birdi, iki oldu. yapma buna bana windows.

  • "şırnaktan arkadaşım geldi "ee o kadar yol geldik bi meyveli lahmacun ısmarlarsın" dedi meğersem waffle istiyormuş amk..."

  • pidecinin vizyonuna helal olsun, iyi butce ayirmis. bildigin kisa film cekmis adamlar. efektler de guzel.

    yalniz o pide duz duvara tirmandirmaz, seker komasina sokar benden soylemesi.

  • kafası çalışmayan adamların yönettiği ülkede yaşamak harbiden zulüm ya. ne güzel hes uygulaması geliştirdin, bu uygulamaya bir sekme daha ekle o da yasak muafiyet barkodu olsun. polis amcalara gösterildiğinde çalışma saatleri, işyeri ve ev ikameti şakkadanak çıksın. ofis çalışanı ve ofis dışı çalışan diye de ayır ki ofis çalışanı iznim var diye alakasız yerlere gidip gezemesin.

    edit: imla

    edit2: polisin kendi telefonunda barkodu okutarak adresi görmesinin kişisel verilerin korunması kanununa aykırı olduğu yönünde geri dönüşler oldu. ben konunun uzmanı değilim ancak adresin de kapı numarası detayına kadar görünmesi gerekmiyor. büyük şehirlerde ilçe, küçük şehirlerde ise mahalle detayına kadar görüntülenebilir. kaldı ki toplum sağlığının tehdit altında olduğu durumda bu tarz istisnalar olabilir. zaten e-devletten alınan belgede kapı numarası detayına kadar yazıyor o belge polise gösteriliyor.

  • istifa etmelidir.
    ülkenin dörtte birinden oy almış partiye dinsiz partisi, oy verenlere dinsiz demeye hakkı yoktur.
    kampüste oruç tutmayanları dövdükten sonra kantinin arka kapısında sigara içen partilileriyle karıştırdı sanırım.

  • inancına göre muhtemelen kızına uyarısında bulunmuş fakat kızı kararlarını verebilecek yaştaysa daha fazla üzerine gitmemiş özgür bırakmış annedir. olması gerektiği gibi davranan başörtülü annedir.

  • damadı enerji bakanı, kızı cumhurbaşkanı danışmanı olan cumhurbaşkanının sarfettiği söz.