hesabın var mı? giriş yap

  • dün gece the 100 izliyoruz. "post apokaliptik dawson's creek" olarak tanımladığım bu dizinin replikleriyle arada dalga geçiyoruz. bir sahnede bir karakterin ağzından şunu dedim:

    - but.. how? how!!?

    o sırada sessizce oturan ve normalde hiç havlamayan köpeğimiz birden ayağa kalktı bana dönüp çıkıştı:

    - hav! hav!

    gülmekten diziyi izleyemedik bir süre. sonra aynısını sevgilim denedi ona yapmadı. köpek de the 100'la dalga geçiyor bence, bilerek espriye katıldı. arada diziyi izlerken sıkıntıdan derin bir iç çektiği de oluyor "hay sizin izleyeceğiniz diziyi..." diye.

  • manası nedir diye araştırınca ekşisözlüğün bir çöplük olduğunu bir kez daha göstermiş askeri terimdir.
    yazarlar hayal güçleri ile neler sallamışlar ilginç.
    ....day, ..... hour; bir askeri günün başlayacağı gün ve saati gösterir.
    d; normandiya çıkarmasını gösterirken (d day), a leyte çıkartmadını (a day), l ise okinawa çıkartmasını gösterir ( l day).
    örneğin (d day plus 1) (d+1) çıkarmadan sonraki 1.günü, ( d day minus 3) (d-3) çıkartmadan 3 gün önceyi gösterir.
    h hour’da aynı mantıkla çalışır.

  • gereksiz bir paylaşım olduğu gerçeğini kabul etsem de oğlunun pipisindeki 1gr deri gittiği için davul zurnayla kutlama yapan bir toplum için bir sosyal medya paylaşımının çok da mesele olmasına gerek olmadığını düşünüyorum.

    edit: olmuş.

  • kendi elinle devletin içine örgütleri, çeteleri sok. o grubun palazlanmasına göz yum "dindar"lar diye. terörist dinci grup darbe girişimine kalkışsın ve 200+ vatandaşı öldürsün.

    bu durum karşısında sorumluluk alıp istifa edeceğin yerde o günü bayram ilan et.

    (bkz: 15 temmuz pişkinlik bayramı)

  • oklahoma city thunder hiçbir zaman micic'i kadronun bir parçası olarak görmedi çünkü, okc yeniden yapılanan (tanking) ve gençlere yatırım yapan bir takım. durum böyle olunca micic için tek çare başka takıma takaslanmaktı.

    fakat sam presti, fikret orman'dan bile daha mezarcı bir kişilik olduğu için ve her seferinde micic'in ikinci tur draft hakkından daha değerli olduğunu belirttiği için, tek senaryo micic için ilk tur draft hakkı karşılığında takaslanmasıydı.

    bugün oklahoma'nın önümüzdeki seneler için 19 ilk tur draft hakkı var. ve bu draftların bir tanesinin micic'den daha iyi bir oyuncuya dönüşme ihtimali çok çok yüksek (bu yüzden alperen'in okc tarafından draft edilmemesine çok sevinmiştim)

    bu yaz bazı takımların micic ile ilgilendikleri yazılıyordu ama kimse 29 yaşında, nba temposuna ve basketboluna uzak biri için ilk tur draft hakkı vermez (alperen'in -ki kendisi 18 yaşında zımba gibi bir delikanlı- sezon boyunca nba temposuna nasıl uzak olduğunu hatırlayın, yorgunluktan dili dışarıda yaptığı gereksiz faulleri hepimiz biliyoruz. ancak sezonun sonuna doğru kendine gelebildi. alperen seni çok seviyorum adamım)

    oklahoma da micic'in haklarını elinde tuttuğu için, hiçbir zaman kendilerini bu takası yapmaya zorunlu hissetmediler.

    bu hikayenin kaybedeni ne yazık ki micic oldu. aynı performansı prime'ında değil de, 23-24 yaşında sergilemiş olsaydı zaten çoktan bogdan bogdanovic gibi o'nu nba'de izliyorduk.

  • rte'nin merkez bankasına faiz konusunda yaptığı çıkıştır ve şu şekilde bağlamıştır:

    "ha diyebilirler ki; merkez bankası bağımsızdır, ee ben de bağımsızım, kendileriyle konuşacağım.."

    (bkz: patron yine çıldırdı)