• çikita muz'un katlanılırlığına bile yaklaşamamış. çok sabrettim ama ilk rap bölümünde kapadım, sözlükten okudum kalan sözleri.. oysa çikita muz'u sonuna kadar dinleyebilmiştim.
  • yaşasaydı, alp arslan'ın nihat doğan'ı malazgirt'ten izmir'e kadar kovalamasına neden olacak şarkı.
  • öncelikle;

    (bkz: başkaları adına utanmak)

    şimdi böyle bir şarkı yapılmış ve piyasaya sürülmüş. hepimizin bunu kabullenmesi lazım. biliyorum çok zor. şuan için yapabileceğimiz tek şey, şarkıya klip yapılmaması için dua etmek. inananı, inanmayanı hep birlikte sinerji oluşturup dua edersek belki klip yapılmaz. sübaneke işallaa yareppim işalla dinimiz amin.

    yaw arkadaş! kardeşlik, barış falan bunlar güzel şeyler ama bu şarkıyla sağlanacaksa istemem ben böyle kardeşliği, barışı. hep savaş olsun ama nihat doğan böyle şarkı yapmasın daha iyi.
  • eger bir ulkede boyle bir sarki yapiliyorsa.. piyasaya surulebiliyorsa.. nihat dogan gibi biri sanatciyim ben diye ortalikta dolaniyor, televizyon programlarinda fink atabiliyorsa.. eh yani.. umutsuzum ben arkadas.. umutsuz.. valla..
  • (bkz: bir nihat doğan bin nasihatten iyidir)

    1071 kere açılımlara gelesice.
  • gerek sözleri gerekse melodik altyapısıyla tam anlamıyla bir şaheser. dinlerken yeri geldi huşu doldum, yeri geldi türklüğümle gurur duydum. her satırında kendimden bir şeyler bulurken parçayı damarlarımda dolaşan kan misali hissettim ve benimsedim. bugüne kadar dinlediğim ve kuvvetle muhtemel bundan sonra dinleyebileceğim en güzel şar... ahgaıkjoıdjslkjglksjdjghlskjdhgkjhs...hay amına koyayım arkadaş, ironi bile yapamadım lan. ağzıma sıçtın nihat.yalvarırım söyle ne istiyorsun bizden? tam da siyasete atılıp, o eşsiz sesini dinleyemeyeceğimiz için bizleri hüzün deryalarında boğduğun bir dönemde yapılacak iş miydi bu? yalnız şarkı çok catchy... ak ak ak ak ak ak ak ak ak ak ak ak ak ak (gülüşmeler)
  • ben de dinledim demin youtube'dan.
    fakat inanmiyorum gercek olduguna.
    kesin fake. malum, nihat dogan'in sesini taklit etmek zor degil.
  • şarkıyı ilk defa dinlerken bir yandan da adım adım izlenimlerimi aktarmak istiyorum.

    ilk on beş saniye nihat'ın sesi gelene kadarki kısım epik tgrt dizisi jeneriği gibi olmuş.sene 2009,hala trafik ışığı kenarında satılan orgla kotarılmış bir şarkı dinletilebiliyor,burada benim "lan kim alıyor bunları " sualime dolaylı da olsa cevap verilmiş.

    hemen sonrasına gelelim,üstadın sesi avrasya maratonundan yeni çıkıp soluğu stüdyoda almış gibi geliyor,bir nefes nefese kalmışlık durumu var sanki.bunu vazo kırıp psikopat annenin karşısında hazırola geçmiş izahat veren çocuk sesiyle sentezleyen vaka nüvisten malazgirt savaşıyla ilgili bilgiler alıyoruz.bu arada bu kısmı sözlüğe entri girerken hafızamda silikleştiği için -youtube'dan açtım- başına almaya çalışırken farkettim,bu adamın "naallahın" "naalaha" "nnallah" tonlamasında cinnet geçirmeye meyyal tuhaf bir sükunet var.hani hem böyle bişey versen tebessüm edip teşekkür edecekmiş ama iki saniye sonra stüdyoda kapı baca bırakmayacakmış gibi.

    devamında yurtseven kardeşler tipi almancı halaylı müzik altyapısıyla karşılaşıyoruz.sanki daha az önce gülün solduğu akşam hüznü sinmemiş gibi o ses bütün haydarollaaalığıyla mircan mircan hole hu diye çığırmaya başlıyor,nihat doğan'da ciddi bir duygu durum bozukluğu olduğunu düşünmeye başlıyorum,borderline dedikleri sanırım,az önce rintintin gibi snıflayarak prolog yapan kendisi değilmiş gibi neşeli,haylaz bir sesle türküyü terennüm ediyor.bu kısımları anlamıyorum yorumum da şey olmuyor o yüzden.

    bir sonraki aşamada şaşkınlığım katlanarak artıyor,hammaddesi her ne kadar buradan olsa da almanya'da işlenip yeniden bu toprağa kaktırılan kültürel mamülatın nezih örneklerinden birinden diğerine islamik rap versiyonuyla atlayıvermesin mi nihat?allahtan söylediklerinden birşey anlaşılmıyor,seçici geçirgen algılarıma galleş,iimann,ezan birkaç kelime takılabiliyor ancak.öncelikle nihat doğan'ı burada teknik olarak eleştirmek isterimki kendisine bir faydam olsun.abi bu kurbağa tenoritesinde sesle lütfen rap söyleme,o işi böyle ege cubukcu,shaggy gibi ses tonu yirmi beş otuz ton kalın adamlar yapsın,bakkala gitmiş şeker,pergel isteyen afacan sesi olmamış buraya.tamam,denemişsin bu seferlik affedelim ama bir dahakine yapma.

    bir de üç otuz gibi bi yerdeki gitar partisyonu kimin fikridir merak ettim,yerinde ve usturubuyla kullanılmamış bir veyouv,veleyouğv efekti (ki wahwah sanırım bu) şarkıyı ümit besen dostlar sağolsun formatına çevirebilir,buraya da dikkat edilmeli.gelecek bestelere inşallah.

    halayıa,halayıaa,halayığa-kendi sözümü balla kesiyorum,serbest çağrışım:atabetül hakayık- diye giden bir ekolu bağlayışla yeniden almancı altyapılı halay biçemine geri dönüyoruz.

    neyse biterken söyleyeyim umduğum kadar şok olmadım,şangırtı efektli şarkısıyla taciz ederimleriyle ekol olmuş bir fantastik sanatçının teknobesk rapçilik denemesidir diye de tanımımı iliştireyim.bu arada parça boyunca youtube ekranında bana "burada neler dönüyor lan" edasıyla bakan takım elbise giymiş ağaçkakan woody'nin bir fotoşop çalışmasının neticesi olduğunu sanıyorum.görüşmek temennisiyle,esen kalın.
  • mircan kismi guzel de arada "come on everybody haydi halaya" mi diyor orada bir yerde? yok canim ben yanlis duymusumdur. gerci sarkinin genel gidisati icinde butunlugu bozdugu soylenemez. sacma [yani, absurd anlamiyla, sacma.]

    - oh yeah!

    ahaah :)
hesabın var mı? giriş yap