• ...burası resmen bir köymüş, hem de en kocamanından ! şeklinde tamamlanabilecek cümle başlangıcı.

    o değil de ben de washington'u portakal bahçesi sanıyorum hâlâ. neyse oraya gidince demeç veririm.
  • şaşırılmaması gereken bir beyanat.

    amerikada bulundum, ve inanın, bırakın istanbul'un büyüklüğünü, türkiye diye bir ülke olduğunu bile bilmeyen bir sürü insan var.

    bilenlere de yerini sorsan çoğunluğu bilmez.
  • en azından istanbul diye bir yer olduğunu bildiğine dair bir açıklaması kızcağızın. ben megan fox diye bir insan olduğunu bile bilmiyordum düne kadar.
  • megan fox: istanbul'u kasaba sanıyordum
    biz: biz de seni güzel sanıyorduk!
  • rauf denktaş'ın sesini dinletsen onu da tanımaz bunu söyleyen.
  • genel kültürden bu kadar yoksun olmasını angelina jolie'ye benzemek uğruna geçirdiği operasyonların yan etkisine veriyorum. zira pek çok insan bir kasablanka'ya, bir lima'ya gitmez ama orayı kasabada zannetmez.
  • tüm erkeklerin megan fox kızımıza olan kayıtsız şartsız hayranlıkları gözönüne alındığında "erkekler aptal sever." önermesini su içinde doğrulayan durum.
  • bu şahsın istanbul'un varlığından haberdar olması bile şaşırtıcı. genelde amerika'dakiler bilmezler bizim şehirlerimizi. hatta türkiye'nin adını bile bilmez kimisi. bilinenler de cem yılmaz'ın çok güzel değindiği üzere "camels everywhere" sığlığındadır.

    çok alakalı mı bilmem ama örnek vereyim; zamanında amerikan askeri olan john abimiz vardı. kendisi staten island'da yaşayan muhafazakar, renk sevmeyen bir beyaz amerikalıydı. bu abinin askerliği sırasında türkiye'ye geldiğini öğrendim bir konuşma esnasında. neresiydi hatırlıyor musun dedim, "ırak'a yakın olmalı köy gibi bir yerdi" dedi. başka neler vardı dedim. "sefil köylü insanlar vardı. giyimleri, yaşantıları, evleri çok kötüydü" dedi. adana mı dedim, anımsayamadı. ve fakat aklında kalan manzarayı tasvir ederkenki mimiklerini, suratının aldığı hali görseydiniz çok yadırgardınız. ha john pezevengin biriydi o ayrı.
93 entry daha
hesabın var mı? giriş yap