• dokuzuncu nesil caylak.
  • yeni bir sosyal medya yönetim aracı. kullanma fırsatı bulmadım ancak hali hazırda kullanılan bir çok araçtan özellik bakımından daha iyi gibi görünüyor. deneyimlerimi yazacağım, kullananlar varsa fikirlerini almak isterim.

    woopsocial
  • woopsocial sistem olarak later'dan çok daha iyi bir sosyal medya yönetim aracı.

    eğer sosyal medya yönetim işi yapıyorsanız ya da işletmenizin sosyal medya hesaplarını hızlıca kontrol edip zamanlanmış paylaşımlar yapmak istiyorsanız aylık 10 dolara kıyıp mutlaka denemelisiniz.

    tek eksisi ücretsiz kullanıcılar için instagram yönetimi 10 günle sınırlı. 10 günün sonunda ödeme yapmanızı istiyor o yüzden ücretsiz kullanmak isteyenler için önermiyorum.

    bunun dışında diğer sosyal medya hesaplarınızın yönetimini ücretsiz olarak yapabilirsiniz.
  • woop gabrille oettingen tarafından geliştirilen bir motivasyon tekniğidir. teknik dört aşamadan oluşuyor ve ismindeki her harf bir aşamayı temsil ediyor. sırasıyla wish (dilek), outcome (sonuç), obstacle (engeller), plan (plan).

    woop istediğiniz bir şeye ulaşmanızı veya istemediğiniz bir şeyden kurtulmanızı kolaylaştıran bir araç ve kullanımı oldukça basit. kendinize beş dakika ayırmanız ve birazdan açıklayacağım aşamaları takip etmeniz gerekiyor.

    yapmak istediğiniz ama gözünüze zor gelen, yapacak enerji veya vakti bulamadığınız herhangi bir şey hayal edelim. bu gelecek sınava çalışmak, sigarayı bırakmak, spora başlamak vb. herhangi bir şey olabilir. ilk aşamada ne istediğinize karar veriyorsunuz.

    ikinci aşamaya geçtiğinizde bu isteğiniz gerçekleşirse ne elde edeceğinizi kafanızda canlandırmanız gerekiyor. daha sağlıklı bir yaşam, akademik başarı, para vb. tabii bu aşamayı birkaç kelimeyle geçiştirmiyorsunuz. hayatınızda nasıl bir değişim olacağı üzerine bu değişimi hissedecek kadar düşünüyorsunuz. bir bakıma bu alternatif gerçekliği zihninizde yaşıyorsunuz.

    üçüncü aşama işin biraz daha karanlık kısmı. bu aşamada hedefe ulaşmanızın önündeki engelleri aramaya başlıyorsunuz. hangi durumlarda hedefimden uzaklaşırım, neyle karşılaşmam motivasyonumu azaltır, ne olursa vazgeçerim, süreci neler zorlaştırır gibi sorulara cevap arıyorsunuz.

    son olarak ise ilk üç aşamada ulaştığınız sonuçları göz önünde bulundurarak bir yol haritası oluşturuyorsunuz. isteklerinize ulaşmanızı ve olası engelleri aşmanızı sağlayacak en verimli şekilde bir plan belirliyorsunuz: "eğer ... olursa ... yapacağım, eğer ... olursa ... yapacağım."

    woop'un en önemli özelliği ise bilimsel temelleri olması. yani öylesine uydurulmuş bir teknik değil. temelde mental contrasting dediğimiz temele dayanıyor, dolayısıyla gerçekten işe yarıyor. bunun sebebi zihni belli bir şekilde düşünmeye teşvik ediyor olması. zihninizi istediğiniz şeylerin neden "istenilesi" olduğuna ikna ederken engellerin düşündüğünüz kadar "aşılamaz" olmadığını gösteriyor. mesela spor yapmak için sabah erken kalmanız gerekiyorsa yatağın sıcaklığını tercih edebilirsiniz. ancak woop yöntemini kullandığınızda zihniniz buradaki fayda/zarar hesabını çoktan yapmış oluyor. dolayısıyla zihninizdeki süreçler sizi spor yapmaya teşvik edecek şekilde işliyor.

    yapılan bilimsel araştırmalar da woop yönteminin yaş, cinsiyet, kültür fark etmeksizin etkili olduğunu ortaya koyuyor.

    woop my life
hesabın var mı? giriş yap