• 19 eylül 1926-5 ekim 1994

    guglielmo brezza ile birlikte besteledikleri il silenzio ’ya trompetiyle blues mavisi ışıklar ekleyen italyan müzisyen. biz susalım nini rosso o ışıklı imsazını gene atsın:

    http://www.dailymotion.com/…rosso-il-silenzio_music
  • italyan besteci aynı zamanda trompet ustasıdır ...bestelerinden il silenzo efsanedir.
    pierro umiliani, armando trovaioli ile çokça çalışmıştır.
    acizane fikrim odur ki, michele lacerenza kendisinden biraz daha iyidir trompet konusunda... fakat bu fark onunda trompet konusunda efsane olmasına engel değildir.

    hakkında internet de okuduğum yazıyı paylaşıyorum.
    yazının başındaki numaralar o ülkede bestenin hangi sıralara yükseldiğini gösteriyor.

    "
    1 almanya #1 avusturya #1 isviçre #2 avustralya #8 uk singles chart #32 us billboard hot 100.. "ıl silenzio" ("the silence"), trompetiyle dikkat çeken, küçük konuşulan bir italyanca lirik ile enstrümantal bir parçadır. tema. 1965 yılında trompetçi nini rosso tarafından yazılmıştır. ingilizce "the silence" şarkısı, "taps"ten daha yeni bir bestedir. hollandalılar tarafından görevlendirilen ve ilk kez 1965'te hollanda'nın kurtuluşunun (ikinci dünya savaşı'nda) 20. yıldönümünde çalınan bir anıt eserdir. şarkının tematik melodisi, çaykovski'nin “capriccio ıtalien”ini açmak için kullandığı aynı italyan süvari borazanının bir uzantısıydı. şarkı, slovak futbol kulübü fc spartak trnava'nın resmi kulüp marşıdır. her ev maçından önce oynanır. şarkının bir kısmı da tüm italyan kışlalarında günün sonunu bildirmek için kullanılıyor. yunan ordusunda da aynı kullanıma sahiptir. şarkı ayrıca polonya'daki cenaze törenlerinde de çok sık çalınır. rosso 1994 yılında 68 yaşında akciğer kanserinden öldü..."
  • sergio leone dolar uclemesinde trompeti zamanin meşhur sanatçısı nini rossoya emanet etmek istemis ama ennio morricone bunu reddederek emaneti, risk alarak michele lacerenzaya vermis, cokda iyi etmistir. lacerenza calinmasi cok zor olan trompetle harikalar yaratmis hepimizi kendisine hayran bırakmıştır.
  • çoğu üflemeli çalgıların bir estetiği var.
    özellikle odun, tahta, kamış gibi olanların.
    bunların insan nefesinden çıkan sesi gerçekten güzel.
    metalden yapılan, üflemeli çalgılar ise estetik olmadığı gibi, çoğu yerde ses tınısı da güzel değil diye yargıya varsam da ,bunun doğru bir yargı olmadığını mini rosso nun eserlerini dinlediğim de karar verdim.

    çok çok üst düzey besteci ve sanatçı olan rosso, bir bakır boruya can, dinleyenlere müthiş bir haz veriyor.

    milyonlarca harften, binlerce kelimeden, 4 veya 5 ciltten oluşacak bir romanın veya 90 küsür yıl yaşanmış bir hayatın tüm içeriğini 2.51 sn lik bir şarkıya sığdırabiliyor.

    canto armeno

    çok büyük sanatçı. büyük üstad...
hesabın var mı? giriş yap