• ağapose adlı romeika şarkısını dinleyip hastası olduğum müzisyen..
  • an itibariyle albümünde bulunan yadigar'a ağıt türküsünü tüylerim diken diken olmuş bir şekilde dinliyorum.

    http://fizy.com/#s/3e3bec

    darmadağın oldum yahu...
  • albümünü bugün edinebildiğim sanatçı. kesinlikle oldukça başarılı. karmate ve marsis'le birlikte karadeniz müziğinin kaliteli icracılarından olduğu açıktır. albümü dinledikten sonra kalan müzikten çıkmış olduğunu düşündüm. ama o beni tıpkı okan murat öztürk gibi şaşırttı.
    (bkz: #24900701)
    (bkz: anadolu müzik yapım)
  • tek kelimeyle candır apolas. kazım koyuncu karadeniz müziğinde tartışmasız bir standart oldu. hiç hazzetmesem de sürekli yeni müzisyenler birbiriyle kıyaslanıyor. birinin diğerine üstünlüğü olması şart değil ve hepsinin yeri ayrı benim gönlümde. ama arkadaş bu apolas'ın yeri bambaşka. sanki kardeşimmiş gibi. seviyoruz ulan seni, bol bol çal söyle biz de dinleyelim.

    edit: kimdur nedur?

    köylü bir ailenin çocuğu olarak trabzon’da doğdu. gerçek adı abdurrahman lermi‘dir. ilköğretimi trabzon’da, liseyi ise istanbul’da okudu. şu an işletme bölümü son sınıf öğrencisi olarak üniversite eğitimine devam etmektedir.

    müziğe lise yıllarında tanıştığı tuncelili bir arkadaşının da etkisiyle bağlama çalarak başladı. daha sonra klasik gitar, kemençe ve elektro gitar ile ilgilendi. akademik ya da özel olarak müzik eğitimi almadı. lise yıllarında farklı dillerde etnik müzikle ilgilenen birçok amatör müzik grubuyla çalıştı. çeşitli konser sahnelerinde ve barlarda birlikte çaldığı müzisyenlerden öğrendikleriyle kendisini geliştirdi. bu dönemden beri arkadaşlarının taktığı bir lakap olan ‘ apolas ’ adıyla tanınmaktadır. bu isim, herhangi bir dile ait değildir ve özel bir anlam taşımamaktadır. sahne adı olarak kendisiyle özdeşleşmiştir.

    profesyonel olarak ilk ciddi sahne tecrübesini, protest müzik yapan bir grup olan grup munzur ile çalışarak yaşadı. türkiye ve avrupa’da birçok konser organizasyonuna katıldı. bir süre sonra bu gruptan ayrıldı ve ‘fadime kimdir’ adlı kitaba kabul edilen makalesinin de etkisiyle ayşenur kolivar ile tanıştı. karadeniz müziğinde tanınması daha çok bundan sonra gerçekleşti. bu dönemde doğu karadeniz müziği ve kültürü üzerine araştırmalar yapan helesa projesi’nde yer aldı. ayrıca yine çeşitli tarzlarda karadeniz müziğine ve kültürüne emek veren birçok kişiye eşlik etti ve halen de etmektedir.

    siyasi, kültürel ve sosyal olarak birbirine zıt ortamlarda müzik yapmanın zorluğu ve tecrübesiyle kendi tarzını oluşturan apolas lermi, sahne hayatına şu anda da devam etmektedir. ayrıca; gelecek dönemde gerçekleştirmeyi düşündüğü bireysel projeleri için, özellikle trabzon ve çevresinin kültürel yapısıyla ilgili araştırmalar yaparak altyapı çalışmalarını sürdürmektedir..

    kaynak: apolas lermi kimdir? | taka gazete
  • son zamanlarda aşırıca dinlediğim yağmur adlı parçayı seslendiren müzisyendir. öyle ki "neyin var?" sorusuna "dereler ağlar beni , sevduğumi özlerum" şeklinde cevap verir oldum.
  • muhteşem bir albüme imza atmış karadeniz uşağı.

    http://www.ttnetmuzik.com.tr/#arama-apolas%20lermi

    not : seçim zamanı parçasına özellikle dikkat çekmek istiyorum, tabi anlayana...

    edit :

    sahil yoli yaptiler, paralari kaptiler,
    barajlari yaptiler da paralari kaptiler,
    3 5 kuruş paraya memleketi sattiler,
    habu yalan dünyanun çilesini çekerum,
    memleketi satanun anasini severum...

    ağzına, yüreğine sağlık apolas...
  • karadeniz müziğini 'etnik'leştiren cok nadir isimlerden bu cocuk. bir diğeri için (bkz: marsis)
  • ya bazen bu canına yandığımın yutub'unu çok seviyorum, öyle öyle dolanırken videolarda, adeta arif'in golünü aradığım gibi bu sanatçıya denk geldim! hay canına yanayım cidden, iyi ki de gelmişim, ahanda kimselerin bilmediği, kimselerin bilmesini istemediğim biri daha! şimdi yarın öbür gün bi yerlerde patlayınca buralar şen şakrak olacak, o yüzden buraya bırakıyorum iyi ki varmışsın sen be adam! etiketimi.
hesabın var mı? giriş yap