• 1960'larda sivil haklar hareketi icinden cikmis, kara panterlere ve malcolm x'in fikirlerine yakin bir grup harlem'li musluman zenciden mutesekkil gil scott heron'la beraber, rap'in babasi [veya anasi duruma gore, #4562428] sayilabilecek grup. gruba daha sonra hispanik elemanlar da katildi, fakat asil meshur olan kadrosu abiodun oweyole, omer bin hassan, celal nuriddin ve suleyman el hadi'den olusuyor. meshur zenci sair emir bereket grup icin "the kina nigger you don never wanna meet!" demis. devrimci zenci orgutlerinin yani sira, beyaz radikal orgutlerle de aktif iliskileri yuzunden fbi'in takibinden kurtulamadilar 70'ler boyunca. ku klux klan'i hedef alan bir soyguna katildigi icin uyelerden oweyole, 20 yil hapis cezasine carptirildi ise de, 3-4 yilla yirtmayi basardi.
    1970'de yayinladiklari ilk abumleri the last poets de, perkusyon uzerine, politik siirlerini okuyorlar. bu siirlerden en unluleri, niggers are scared of revolution ve when the revolution comes, heron'un the revolution will not be televised'ina yakin bir soyleme sahip. daha sonraki albumlerde daha muzikal ogeler var, caz ve funk havasinda yer yer. ikinci albumleri 1971 tarihli this is madness da ilki kadar iyi. grup, yillar boyu cesitli badireler atlatti, hapis cezalari, celal nuriddin'in omer bin hassan'i bicaklamasi vs.. su anda hala oyewole, bin hassan ikilisi olarak devam ediyorlar faaliyetlerine..
    2005'te efendi hiphopcu common'in kanye west ile yaptigi the corner adli parcada rap yaptilar, sarkinin kilise, cami, sinagog ucgenini fon yapmis videosunda, sokagin kosesinde ates yakmis cool amcalar olarak da gozuktuler..
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap