• dört haneli sayılara yaklaşan tutuklu öğrencilerden yalnızca biri. odtü fizik öğrencisi. 13 kasım'da demokratik haklar federasyonu'na yönelik operasyonun ankara ayağında 3 arkadaşıyla birlikte gözaltına alındı. evindeki tüm cd'lere, belleklere, hafıza kartlarına kopyalanmaksızın el konuldu.

    imzasının veya el yazısının olmadığı, yalnızca kimlik bilgilerinin (o da hatalı bir şekilde) yazılı olduğu "maoist komünist partisi üyelik başvuru formu" çıktısı sebebiyle, "terör örgütüne üye olduğu" şüphesiyle, ankara üniversitesi gazetecilik öğrencisi cem kaan gürbüz, hacettepe üniversitesi sağlık idaresi bölümü ve sosyoloji yandal öğrencisi sinem mut ve doktorasını yeni tamamlamış antropolog dr. ahmet kerim gültekin'le birlikte tutuklandı. sayelerinde terör örgütlerinin başvuru formuyla üye alımı yaptığını öğrenmiş olduk.

    şu an ankara'da, sincan 1 no'lu f tipi cezaevi'nde.

    "ertan sinan şahin kimdir?

    arkadaş çevresinde sevilen, şakacı ve kimi zaman da aşırı ciddi bir adamdır. okulunda yüksek ortalaması olan, tübitak bursu alan ve fiziğe duyduğu ilgiden dolayı odtü makine mühendisliği bölümünden üniversite sınavına tekrar girmek suretiyle odtü fizik bölümüne geçen bilime tutkun bir öğrencidir.

    ailesinde neşe kaynağı ve okul konusundaki "radikal!" tercihinden dolayı 'bari okulda kalıp bilim adamı' olması beklenen, geçiminden endişe ettiğimiz fakat her nasılsa kendi geçimini sağlayan "örnek" evlattır. web sitesi tasarımı ve özel ders vererek geçim ihtiyacını sağlamaktadır.

    13 kasım sabahı evine yapılan baskınla gözaltına alınmıştır. polisin gözünde bilgisayar kurdudur. çünkü bilgisayarında sorun çıkan herkesin aradığı, çevresindekilerin "format attırmak" için bilgisayarını bıraktığı birisidir. sayfalarca süren telefon kayıtlarına şüpheyle bakılmaktadır.

    evinde o kadar çok harddisk, dvd, flash disk, hafıza kartı, cd, disket, vhs kaset ve bu işlerle ilgili herkeste yığınla bulunabilecek benmzeri malzemeler çıkmıştır ki polis kopyalarını almaya zahmet etmeksizin hukuksuz olarak el koyup bu delillere daha sonra müdahale etmenin yolunu da açmıştır(!!!)

    gelgelelim bunca malzeme içinde bir şey bulamayan polis, zaman zaman polis baskınlarına maruz kalan ve ertan sinan şahin'in üyesi olduğu ankara demokratik haklar derneği'nde yine ertan sinan şahin ve diğer 3 arkadaşı tarafından doldurulduğunu iddia(!) ettiği "maoist komünist partisi üyelik başvuru formu" bulmuştur(?)

    eşzamanlı yapılan aramalar esnasında sabah saatlerinde ankara demokratik haklar derneği'ni açmaya gelen bir arkadaş polislerin kapıyı çilingir tarafından açtırmış olduğunu ve demledikleri çayı gelen arkadaşa ikram ettikleri ciddiyetsiz ve hukuksuz bir manzarayla karşılaşmaktadır.

    iddia edilen belge el yazısı ya da imza bulundurmadığı gibi doğum tarihi vb bilgilerin yanlış olduğu bir bilgisayar çıktısıdır. ve ne gariptir ki belgenin üzerindeki yazan tarihte başka bir ilde lise öğrenciliği yapmakta olanlar da var.

    tüm bu yazanlardan anlatılmak istenen şudur; eğer birinin adına düzmece bir örgüt üyeliği başvuru formu hazırlarsanız bu kişinin tutuklu yargılanmasını sağlayabilirsiniz. ne kadar basittir devrimci-demokrat olduğu için bir insanı okulundan, bilimden, demokratik haklar mücadelesinden ve sevdiklerinden alıkoymak.

    ertan sinan şahin kimdir?
    sincan 1 nolu f tipi cezaevinde c4 77'den a8 22'ye 2 arkadaşı, 6 fizik kitabı, 3 romanıyla taşınmakta olan. örgüt üyesi olması şüphesiyle(!) tutuklu yargılanan odtü fizik bölümü öğrencisidir."
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap