1 entry daha
  • --- spoiler ---

    -karanlık çağlar-
    cetralar doğanın bilgeliğine sahiplerdi. gezegenle konuşabilir, büyü yapabilirlerdi. eski çağlarda gezegenin sahipleriydiler. diyar diyar gezer, gezegeni dinler, gezegenin yaralarını iyileştirir, gittikleri yere hayat aşılarlardı. hiçbir yerde uzun süre durmaz, bunun gezegenin dengesini bozacağını bilirlerdi.

    -0 yılı-
    birgün bir meteor gezegene düştü ve northern crater'i oluşturan büyük yarayı açtı. cetralar bu yarayı iyileştirmeye çalıştı ancak iyileştirmeyi engelleyen birşey vardı, başarılı olamadılar. tam bu esnada "gökten gelen felaket" (bkz: jenova/#21716965) cetralara geldi. bu yaratık kendini dost olarak tanıttı, ancak tek amacı virüsünü cetralara bulaştırmak ve onları öldürmekti. aynı zamanda güçlü iradesiyle de gezegenin iyileşmesini engellemekteydi. cetralar bu yaratığa kansalar da bir süre sonra durumu anladılar ve onunla savaşmaya başladılar. büyük güçlüklerle yaratığı yenip buzlu bir katmana kilitlediler.

    ancak cetralar bu felaketten sonra asla iyileşemediler. çoğu, yaratıktan bulaşan bir virüsten dolayı öldü. geriye kalanların birçoğu gezegene yerleşmeye başladı, şehirler inşa etti. onları cetra yapan özellikleri kaybetmeye başladı. cetraların soyu böylelikle tükendi.

    son cetra aeris gainsborough'tur. shinra yetkililerinin aeris'in peşini bırakmamasının sebebi, vaadedilmiş topraklar efsanesine inandıklarından, aeris sayesinde bu toprakları bulmak istemeleridir. bu efsaneye göre buranın nerede olduğunu yanlızca cetra mensubu biri bulabilir ve bu topraklara giden kapıyı da yanlızca o açabilir. shinra bu topraklarda sınırsız mako enerjisi bulacağına inanmaktadır. onlara dünya hakimiyetini getiren mako stoğunun sınırlı olduğunun farkına varmışlar ve böyle bir arayış içerisine girmişlerdir.
    (bkz: mako/#21717660)

    --- spoiler ---
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap