• --- alıntı ---

    1) musfata cengiz 23 mart 2019 mali genel kurulu’nda ibra edilmemesi sonrasında hukuk savaşı başlatmalıdır. bunu kendi onuru ve gururu için değil galatasaray için gerçekleştirmelidir. 358 kişinin milyonları alaya alıp galatasaray’ın altına dinamit döşemesini engellemek adına vereceği bu hukuk savaşı cas’da verdiğinden daha önemlidir. görecek ki galatasaray taraftarı milyonlarla arkasında olacaktır. öte yandan hukuk da mustafa cengiz’in arkasındadır.

    2) fatih terim sıradan bir teknik direktör değildir. galatasaray taraftarının vicdanı, galatasaray taraftarının gönlünü verdiği imparatordur. yol göstericidir. böyle bir ihanete karşı aktif rol alması milyonlarca taraftarın beklentisidir.

    3) galatasaray lisesi mezunu 358 lisecinin galatasaray taraftarını, galatasaray taraftarının iradesini yok sayması, statükocu tutumlarıyla küçük görmesi, aşağılaması asla kabul edilemez. galatasaray taraftarına duvar kenarında yürüyen hamamböceği muamelesi yapılamaz. üzerine basıp ezmek mümkün değildir. galatasaray taraftarı cebini değil galatasaray’ın başarısını düşünür. galatasaray’ın geleceğini aydınlık görmek ister. son yılların en iyi başkanı mustafa cengiz’in ibra edilmemesinden sonra galatasaray taraftarı statükocu lisecilerin kendisinin daha fazla aşağılanmasına izin vermeyecektir.

    4) idari yönden mustafa cengiz’i ibra etmeyen 358, eğer bu kulüp üzerinden rant sağlamak niyetinde değilse, soygun düzenini getirip sırtlan gibi bunun bir parçası olma gayretinde yalakalık yapmıyorsa eğer mustafa cengiz’in idari başarısızlıklarını saymalıdır. tabi ki bu başarısızlıklar objektif açıdan değer taşımalıdır. genel kurulda dinlediğimiz safsatalardan olmamalıdır. mesela bu sezon kulübün kara geçilmesi bir mali başarıdır. ama doğru idarenin getirdiği bir mali başarıdır. ancak daha da önemlisi finansal fair play anlaşmasına uyamamış camiamızın uefa ile yeni bir anlaşma imzalamayı becermesi, daha sonrasında bu anlaşma büyük tepki görünce gözden geçirilmesine yönelik alınan kararı cas nezdinde iptal ettirmesi ise bu kulüp tarihindeki en büyük idari başarılardan biridir. nitekim kulüpler birliği açıklaması karşısında sergilenen tutum, kavga ortamı yaratmadan süreç içerisinde o açıklamaya imza atan her bir kulübün küçük düşmesini sağlayarak tepki vermek, koca açıklamanın sahipsiz kalmasını sağlamak apayrı bir idari başarıdır.

    kendini ayrıcalıklı gören bir takım lümpen züppeler istanbul boğazı’nda malibusunu yudumlarken galatasaray hakkında, galatasaray taraftarı hakkında, galatasaray yönetimi hakkında, galatasaray’ın geleceğini etkileyecek böyle bir karar alamazlar.

    içlerinde başka takım taraftarının da bulunduğu 358 kişi bu kulübü uçuruma sürükleyecek kararları sevinç nidalarıyla alabilmekteler. ne ilginçtir ki ibrasızlık oyu veren kişilerle kongrede kendine yer edinebilmiş başka takım taraftarlarının tamamı aynı safta yer almışlardır. şiarı “fikri hür, vicdanı hür, irfani hür galatasaray” olan camia oylarını, iradelerini, karar verme haklarını devretmiş zombi genel kurul üyeleri yüzünden isimleri herkesin malumu bir takım “abilerin” elinde oyuncak olmuştur. bu abilerin en tanıdık örneği kendilerine adam diyen futbolculardır. prim uğruna milli takımı yakmaktan beis görmeyen adamlar ve rant uğruna galatasaray’ı ateşe atmaktan çekinmeyen abiler. gelinen son nokta göstermiştir ki galatasaray’a artık akla, mantığa, modern çağa uygun yeni bir tüzük gerekmektedir.

    bu kulüp küçük olsun, bizim olsun zihniyetinden, sağlık raporu almadan devlet dairesinde imza atamayacak kişilerin dar vizyonlarından, 358 kişinin biraraya gelip çıkar odağı oluşturabildiği genel kurullardan sıyrılmalı ve geleceğe koşmalıdır.

    bu sadece 23 mart 2019 olağan mali genel kurul meselesi değildir. olağanüstü sonuçları olmuştur. tüzük değişikliğini zaruri kılan senelerin kangreninin geldiği noktayı açıkça milyonların gözüne sokmuştur.

    unutulmasın ki an itibarıyla 30 milyon galatasaray taraftarı bu kararın, bu zihniyetin külliyen karşısında. buna ne tüzük dayanabilir, ne de lisenin duvarları.

    galatasaray taraftarı 23 mart 2019 tarihinde alınan ibrasızlık kararının hukuk mücadelesi ile ortadan kalkması ve hain seslerin bu dönem için kısılması ile asla tatmin olmayacaktır. ali sami yen'in, tevfik fikret'in, metin oktay'ın huzur içinde uyuyabilmeleri için gerekli tedbirlerin alınmasını en tepede demokles'in kılıcı gibi bekliyoruz.

    saygılarımızla. galatasaray sözlük

    --- alıntı ---

    https://rerererarara.net/…--149331?tarih=2019-03-24
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap