aynı isimde "euro truck simulator 2 (sözlük yazarı)" başlığı da var
313 entry daha
  • genellikle biz erkeklerde olur;

    hani bazen ani bir şekilde hayatınızdaki her şeyden nefret ettiğinizin farkına varıp çok bunaldığınızı, daraldığınızı hissedersiniz ve akabinde her şeyi bir kenara bırakıp herhangi bir araca atlayıp uzun bir yola çıkmak, her şeyden olabildiğince uzaklaşmak istediğiniz anlar olur ya;

    işte şayet böyle bir moda girdiyseniz ve bu hayalinizi gerçekleştirebilecek imkanınız da yoksa, bu hissiyatı en azından ucundan da olsa tatmak, deneyimlemek adına harika bir simülasyondur.

    sanal da olsa, tadımlık da olsa o yolları aşa aşa o hissiyatı yakalarsınız. fiziksel olarak değilse de en azından manevi olarak sıkıntılarınızın kaynağı olan mekan(lar)dan uzaklaşırsınız. bir de yürekten söylenen bir şarkı patlattınız mıydı, oynanış süresince ne dert kalır ne de tasa, tek düşündüğünüz yol olur...

    ayrıca ehliyet alacak olanlar, yahut da ehliyet almış ama araç kullanma hususunda tecrübesiz ve bu tecrübesizlik neticesinde de ürkek olan arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim, hiç yoktan teorik ve psikolojik olarak ilerleme kaydedersiniz. 5 yıllık aktif ehliyetli ve doğma - büyüme istanbul çocuğu olarak bana birçok faydası oldu diyebilirim. evet, misal "bir araba bayır yukarı nasıl kaldırılır ?" sorusuna cevap veremese de, en azından;

    - önünüzdeki araçla aranızdaki takip mesafesini ayarlamayı teoride de olsa öğrenirsiniz.

    - aynalarınıza bakmayı öğrenirsiniz ve alışkanlık haline getirirsiniz.

    bu oyunu oynadıkça emin olun bu eylem zamanla ister istemez bir alışkanlık halini alıyor, hatta oyunda bir tır kullandığınız için, aracın yüksekliği dolayısıyla +2 tane fazladan aynası (ön kör nokta ve sağ kör nokta) var. gerçek hayatta en çok işime yarayan faydası bu oldu ve hiç abartmıyorum çok samimiyim; oyundan kazandığım bu aynalara bakma alışkanlığı bir keresinde istanbul başakşehir'in girişinde atatürk bulvarı üzerinde hayatımı kurtarmıştır, henüz acemilik evresindeydim. trafik akış hızı ortalama 90-100 km/sa iken, köprüye girmeyi son anda akıl eden eleman sağdan önüme kırmak suretiyle beni sıkıştırdı, o an belki saliselik bir refleksle ve hiç frene dokunmadan sol aynama baktım ve sol şeridin boş olduğunu görerek michael schumacher edasıyla hızlıca sola kırdım. her şey belki 2 saniye içerisinde olmuştur. frene bassam araba kızaklayacak, basmasam ya ben buna çarpacağım, ya da bu gerizekalı köprünün ayrıldığı refüje gömecek, o an yapılabilecek en iyi şeydi ve kesinlikle düşünerek yapmadım, tamamen alışkanlıktan kaynaklanan refleksti... olayın kendisinden daha fazla annemin çığlıkları, adeta ırk değiştirmeme sebep olmuştu, iskandinav kökenli oluverdim birden... gerisini anlatmama gerek yok zaten; korna küfür kıyamet...

    - yine teoride de olsa belli başlı tabelaları ve ışıklı trafik cihazlarını, trafik kurallarını, sollamayı, kavşaklardaki geçiş önceliğini, sağınıza solunuza bakmayı, yol vermeyi öğrenirsiniz.

    - yeterli süre oynandığında yakıt - mesafe ölçümünüz gelişir ve bir aksilik olmadığı sürece artık yolun ortasında mazotunuz bitmez.

    - el - göz koordinasyonunuz gelişir.

    - en önemli faydalarından bir tanesi de dikkat; ciddiye alarak oynarsanız size büyük bir trafik dikkati kazandırıyor.

    - son olarak da gerçek hayatta trafiğe çıktığınızda yukarıdaki bütün faydalara ek olarak, kendinizi sanki euro truck simulator 2 oynuyormuş gibi rahat hissediyorsunuz.

    her şey bir oyun, bir simülasyon gibi geliyor, nihayetinde oyunda (teoride) yaptığınız şeyleri pratiğe döküyorsunuz ve daha az zorlanıyorsunuz. gerçek hayattaki sürücülüğü oyun gibi hayal etmek ilk başta tehlikeli gibi geliyor olabilir; ama oyunu yeterli ciddiyette oynarsanız, gerçek hayatı biraz oyun olarak görmenizde de bir tehlike oluşmayacaktır, hatta gereksiz endişe ve korkunuzu absorbe edecektir.

    oyunun tüm bu faydalarını bünyenize kazandırmak için tek yapmanız gereken ciddiyetle oynamak; boş vakitlerinizde işi biraz ciddiye alarak, sanki gerçekten bir tır sürüyormuşsunuz ve kaza yaparsanız canınızdan olacakmışsınız gibi bir hissiyatla oynarsanız, ama az ama çok; kesinlikle gerçek hayatta faydası oluyor.

    edit: geçtiğimiz günlerde edindiğim scandinavia dlc'si oldukça güzel, şiddetle tavsiye ederim. beklediğimden daha iyi iş çıkarmışlar.
2102 entry daha
hesabın var mı? giriş yap