8 entry daha
  • kadının seçiciliği bir gerçektir ancak burada dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var tabi. şimdi başka bir çok entryimde değindiğim üzere kadın insan ırkının verimli, sağlıklı, başarılı nesiller yetiştirebilmesi için genlerdeki* kodlama gereği seçme konumundadır. seçerken sahip olması gereken kriter üretebilme yeteneği ise içgüdelerinin bir parçasıdır. yani basite indirgemek gerekirse kadın yaşadığı çağın gereklerini kendi içgüdü süzgecinden geçirip o çağa uygun verimli döl kriterlerini geliştirmek üzere güdümlenmiştir. şimdi durum buyken kimilerinin aklına "madem bu böyledir neden güzelim kızlar mal gibi adamlarla gezmeketdir?" sorusu gelebilir. iş bu halde belirtmeliyim ki bu durum çağımızın kadınlarının kriter üretebilecek seviyeye gelememisindendir.

    bir toplum sağlıklı ve verimli nesiller yetiştirmek istiyorsa kadının o çağın gereklerini algılayabilecek ve çözümleyeilecek seviye gelmesini sağlamalıdır. zira erkek ancak bu şekilde ne olması gerektiğine karar verecek ve kendini geliştirecektir. bir toplun düşünelim ki kadınlar ancak haftada üç kitap okuyan, bir hayat görüşü sahibi, farkındalığı yüksek erkeklere prim versinler. yani kriterler bunlar olsun. işte o vakit erkek milleti neslini devam ettirebilmek için bu barajı aşmak zorunda olduğunu hissedecek ve kendini buna göre yönlendirecektir. barajı para, kariyer, yakışıklılık olan erkek ise bu kısır şartları sağladıktan sonra gelişim sürecini minimuma indirgeyerek tüm gün tv karşısında mayışacaktır. bu tip erkeklerin yaşadığı toplum da çelimsiz bir toplum olmaya mahkumdur malesef.

    yani diyeceğim odur ki; hala ilk çağ mantığıyla seçim yapma çabasındaki kadın bir toplumu atom bombasından daha hızlı yok edebilir ve dahi embesilleştirebilir. arabaya veren kızlar yüzünden msn profilleri arabalarla çekilmiş fotograflara bürünebilir. kediler ve bebekler erkek resimlerinin kıyısına köşesine sıkıştırılabilir ve hatta gotik makyaj moda olabilir. buradan da sakın şu anlam çıkamsın. kadın elindeki bu gücü kendisi için değil toplum için kullanmalıdır. burada söylenmeye çalışılan şey kadın için de iyi olananın doğru kriterlerle ancak belirlenebileceğidir. büyük bir kısmı göreceli olmakla birlikte bazı temel kriterler tekil olarak erkekleri geliştireceği gibi, toplumun genel profilini de değiştircektir

    kadın açısından bakılırsa da durum tam bir çıkmazdır. hayatta kalmakla ilgili en temel duygulardan biri olan beğenilmek, bir topluluk içinde bulunmak oraya ait olmak içgüdülerinin tamamını güzelliği ile sağlayan kadın. doğru seçimler yaparken kullanacağı kriterleri geliştirmesi için gerekli olan bilgi birikimine ihtiyaç duymamaktadır. o çevresinden gördüğü ilgiyle başı döndüğünden doğruyu yaptığı sanrısıyla değerli vaktini abuk subuk şeylere harcarken, toplum yarın öbürgün kocam diyeceği adamı yetiştirmektedir. bir bakıma kadın kendi kocasını kendisi yetiştirmektedir. ne ekerse onu biçmektedir.

    yani canlılar alemi için seçici olmak sadece seçici olmak değilir. içinde bulunduğu canlı türü içinde seçici konumunda olan cins mutlak çağın ihityaclarını karşılayacak kriterleri de geliştirmek ve uygulamak zorundadır. bir geyikse ve erkeklerin uzun boynuzlara ihtiyacı varsa sürüyü korumak için. gidip uzun boynuzlu bir erkek geyikle çiftleşmelidir. albatrossa en geniş kanat açıklığına sahip olanla çiftleşmelidir. fareyse en hızı koşanla çiftleşmelidir. ve eğer şartlar değişirse o da yeni şartlara göre çiftleşeceği erkekten yeni kriterler istemelidir.

    bu olmazsa o canlı türü başarısız nesiller yetiştirmeye ve sonunda kendi içinde tutarsız davranmaya mahkumdur. bilemiyorum bir şey söyleyebildim mi?

    not: ulan yine direkt sonuna baktınız dimi, yemin ederim atıcam kendimi birinci kattan.

    (bkz: kadınların vücutlarını teşhir etme sebepleri/@limon kimyon zorro)
hesabın var mı? giriş yap