48 entry daha
  • bugün acaba galatasaray hakkında ne düşünüyorlar diye glasgow rangers forumlarından birine bakayım dedim. iskoçlar harbiden komik adamlar.

    rangers forumundakilerden biri de benim gibi düşünmüş olacak ki o da galatasaray forumuna girmiş ve kendi takımı hakkında yazanları google translate ile çevirerek bizim hakkımızda böyle düşünüyorlar yazmış ve "some comments of galatasaray forum" diye bir başlık açmış.

    başlıktaki çevirilerden biri bu:
    ----------------------------------------
    "there is a baby called kent, they run like a flea and it can upset us if we lose a lot of balls while leaving like today"
    ----------------------------------------

    muhtemelen alıntı yaptığı galatasaray forumunda aslinda şu yazıyor:
    ----------------------------------------
    "kent diye bir bebe var, pire gibi koşuyor, eğer bugünkü gibi çok top kaybedersek bizi üzebilir."
    ----------------------------------------

    ingilizcede "pire gibi" diye bir tabir olmadığı için muhtemelen bu benzetme onlara o kadar farklı gelmiş ki elemanı photoshop ile pireye dönüştürmüşler. bebe çevirisi de ayrı konu. gel de iskoç adama "naber la bebe" tabirini anlat.

    yine google translate "duran top" terimini "standing ball" olarak çevirdiği için bu ne ola ki diye tartışma dönmüş. en son frikik ve kornerlerden bahsediyorlar herhalde diye fikir birliğine varmışlar*.

    başlıktaki yorumlardan gördüğüm kadarıyla;
    - genel anlamda kendilerine güveniyorlar ve turu geçeceklerini düşünüyorlar.
    - galatasaray ile eşleşmekten hoşnut değiller. uefa elemelerinde ülke puanları nedeniyle güçlü rakiple eşleştikleri için kendilerine kızıyorlar. galatasaray gibi takımlarla şampiyonlar ligi play off'ları veya uefa son 16'da eşleşmemiz gerekirdi diyorlar.
    - birçoğu seyircisiz maç olduğu için üzüntülü. bu sene izlemeye değecek en önemli maçlardan birinde tribünde olmamaları konusunda üzgünler.
    - genel olarak kendilerine güvenseler de içlerinden bazıları galatasaray forumundakilerin rangers'i fazla gözlerinde büyüttüğünü söylüyor.
    - bir kısmı galatasaray forumundakilerin rangers hakkında çoğu iskoç gazetecisinden daha iyi analiz yaptıklarını söylemiş.
    - twitter ve sosyal medyada türklerin maç öncesi glasgow rangers ile ilgili her postun altına "sizi yeneceğiz", "bekleyin geliyoruz" gibi şeyler yazmalarına kıl olmuşlar ve türkler her yerde demişler. türklerin kendileri hakkında aslında ne şekilde düşündüğünü anlamanın en iyi yolunun twitter gibi sosyal medya araçları değil de bizzat galatasaray forumlarına bakmak gerekli demişler.
    - tanıdıkları türklerin çoğunun tugay ve souness sebebiyle rangers'a ve iskoçlara sempati beslediğini yazmışlar. bundan memnun olmuşlar.
    - içlerinde bir tanesi iskoçyadaki türk berberleri üzerinden küçümseyici yorumlar yapmış ama ben genel olarak bir ırkçılık sezmedim. bu forumda değil de youtube'da veya twitter'da kendilerini kızdıran türkler olursa, sen çok konuşma saç traşından başka ne bilirsin gibi yorumlar gördüm. sanıyorum oralardaki türk algısı türk berberler üzerinden şekillenmiş.
852 entry daha
hesabın var mı? giriş yap