153 entry daha
  • vasatın altında bir film. cem yılmaz olunca beklenti çok büyük olduğundan mıdır çözemedim.
  • filme eğlenceli diyenlerin çoğunun anıra anıra güldüğü filmdir.
  • çok zeki, çok detaylı, oldukça keyifli bir film.ben şahsen cem yılmaz'ın "10 dakka ara" esprisinden sonra filmden soğuyup, ikinci perdede rahatlıkla koptuğumu söyleyebilirim.keyifliydi...ancak film figürasyonunda sanırım bir ben yokum. neredeyse bütün arkadaşlarımı kısa rollerde gördüm. o da benim eşekliğim olsun!
  • kendimle iç hesaplaşma yaptırabilen nadide filmlerden birisidir*. yılda 235 film izleseydim sanırım bunları yaşamayacaktım.

    üşenmedim sağ üstteki başlık içinde arama aparatı ile recep ivedik'i arattım. genelinde kimse, "recep ivedik yahşi batı'dan daha iyi" dememesine rağmen, nedense bu filmin recep ivedik ile kendilerince kıyaslaması yapılarak yahşi batı'nın daha iyi olduğu belirtilmiş pek çok kere. "beğenmiyosanız size recep ivedik müstehaktır, anca ondan anlarsınız siz" görüşü hakimdir. nadir olarak da "vay amınakoyim, sen de mi entel! sen de mi!" serzenişleri. ilginç ki ne ilginç.

    aristo mantığı* ile olaylara yaklaşınca bu oluyor tabi, normal. bunu alan bunu da alır haliyle: "madem beğenmiyon, git kendin yap".
    bunun üstüne müesseseden bir dilim "gülmediysen kesin sen anlamamışındır gerizekalı" ikram edilir. almazsanız gücenirler ha! ısrar ederler.

    sonuç:
    1) bu filmi beğenmedim diyince bu filmde güzel hiç bir şey yok demiş sayılırsınız. hatta esprilerinden iyi olanları genel kanaatiniz kötü olduğu için yazmayınca -ki her aklıma geleni iyisiyle kötüsüyle yazma zorunluluğum var herhalde- iş zeka pırıltısı taşımadığınıza kadar gider. (bkz: düz mantık)
    2) "bunu beğenmediysen kesin recep ivedik izlemelisin. beğenirsin bak. valla..." algısı. niyeyse.
    3) kesin gerizekalıyım galiba sanırsam. azıcık da narsist. bir o kadar da fetişist. az biraz da anarşist.

    son olarak:
    kötü film. kime göre? bana göre.
    iyi film. kime göre? sana göre.

    vatana millete hayırlı olsun, herkes yarım yarım yarılsın. dert keder kalmasın kimsede.

    (bkz: recep ivedik 3/#17606773)
    aynısı bu film için de geçerlidir. hatta her film için geçerlidir.
  • filmdeki ince esprilerden biri de fotoğrafçı rolünde mehmet turgut'un oynamasıydı.* *
  • herkes adına konuşayım.

    --- spoiler ---

    aslında, herkesin beğendiği filmdir. az yada çok. kimi, cem yılmaz'ın stand up'ları gibi her sahnede gülmek istediği için, biraz dudak büktü. örnek olarak, makattan birşeyler çıkartma sahnesini kötü bulduklarını belirtti.

    çoğu insan ise, eğlenmeye gitti, yer yer yarıldı filmi beğendi. ben de beğendim, gayet eğlendiren bir filmdi, bufalo taşaklarını yüzüne vurduğu sahnede ağladım.

    --- spoiler ---

    bu film hakkında yorum yapmak için sinema eleştirmeni olmaya gerek yok, düz komedi filmi işte. gülüyorsan, bariz hataları yoksa iyidir. bu nedenle iyi film.
  • tipik bir komedi filmidir öncelikle bunu söylemek lazım. dünya genelindeki komedi film jargonunu kullanmıştır ve filmin başarısı ancak esprileriyle ölçülebilir. konusu çok basitti, sıradandı, sonu daha filme girmeden tahmin ettim gibi abuk beğenmeme bahanelerini kabul etmiyorum.

    esprilere geçersek. çok basit ve gereksiz esprilerle kaliteli esprileri harman yapmış cem yılmaz. hiç gülmedim diyemeyeceğim, güldüğüm epey bir sahne oldu. bunun yanında keşke olmasaydı dediğim sahneler de vardı. örneğin;

    --- spoiler ---

    10 dakika ara geyiği, yalnız sinemada iş yapabilir. tv'de ya da bilgisayarda izleyen ne yapacak?

    --- spoiler ---

    güzel bir konu ve orta halli bir filmdi bana kalırsa. 10 üzerinden 6 gibi olur benim notum. biraz eleştirdim ama cem yılmaz asla gözümden düşmemiştir, bunu da dipnot olarak ekleyeyim.

    kanımca, cem yılmaz'ın en başarılı filmi için;

    (bkz: hokkabaz)
  • ortalama 5 dakikada bir espiri oluyor ve o 5 dakikayı beklemek hakikaten sıkıcı.
  • yahşi batı'yı yorumlamak için cem yılmaz konusunda biraz düşünmek gerekli diye düşünüyorum. cem yılmaz'ın "komedyen", "senarist", "karikatürist" ve benzeri ünvanlarla şu ana dek ürünleştirdiklerini saydığımızda; filmlerindeki protagonistler (altan, arif, iskender ve aziz) ve stand-up'larındaki karakterler (albay'a diklenen artist onbaşı, sinema/tiyatro salonuna çift olarak gelmiş erkek, okuma fişleri ve havuz problemleri dünyası, vs...) gibi bir liste elde etmiş oluyoruz.

    elimizdeki listedeki tüm öğelerin ortak noktası ise; stereotype olarak isimlendirebileceğimiz karakterler ve olayın geçtiği zaman/mekanların bir türk vatandaşına kavramsal olarak oldukça yakın gelmesi. başka bir değişle, cem yılmaz sizde varlığı mevcut olan bilgiyi kendi malzemesiyle süsleyip olağan üstü zekasıyla size geri verirken beyninizi gıdıklayan ve bu konularda size komik noktaları öne çıkartılmış yepyeni bakış açıları bağışlayan bir yetenek.

    ben bir takipçisi olarak; çeşitli kategorilerde farklı çalışmalar yapmasını mutlulukla karşılıyorum. çünkü beğenilmeyen şu yahşi batı filmi dahi bir karikatür ansiklopedisi çıkartacak kadar malzeme içeriyor. yine kendi birikimi ile "türkler uzayda", "türkler taş devrinde", "türkler vahşi batıda" temalarıyla bizim kendi kendimizi fıkralaştırma durumumuzu (bir gün bir alman, bir ingiliz ve bir türk bir bilmemneye katılacak temelli) bize kendi perspektifiyle anlatıyor.

    zaten cem yılmaz'ın rolüne girdiği oyuncunun birebir o kareyi izleyen adamı bireysel aktörlüğü ile güldürmesinden çok öte bir kaynak bana kalırsa bu, zira cem yılmaz bir james eugene carrey değil veya bu tarz bir aktörlük çabasında değil. ama canlandırdığı karakterlerin bizzat türkiyede bulunması ve seyirci için yumuşatılmamış bir halde sergilenmesi konusunda takındığı cesur tavra hayran olmamak elde değil. çünkü bu filmi izleyip, sinemadan çıkar çıkmaz "çok küfürlü olmuş amına koyayım manitayla gelsek madara olacaktık" cümlesini kurabilme potansiyeli olan bir milleti başka nasıl canlandırabilir ki bu adam? yanlış anlaşılmasın ben turist ömer izleyerek büyümüş bir adam olarak, bunu samimi buluyorum ve türklüğü de eleştirmiyorum.

    sözün özü, cem yılmaz dünyalar çiziyor, oraya karakterler koyuyor. hepsini aslında tanıyoruz ve cem yılmaz zekası, iletişim ve aktarım yeteneği ile bize hikayeyi aktarıyor, halen üretkenken ben de bunu izlemekten zevk alıyorum.
  • cem yilmaz'in sadri alisik ekolünden devam ettigini gösteren film.

    sadri alisik turist ömer uzay yolunda filminde uzaya gitti, cem yilmaz gora'da.
    sadri alisik 1965 yilinda cevrilen soytari filminde ip cambazligi yaparken cem yilmaz hokkabaz olmustur.
    sadri alisik atını seven kovboy filmi icin vahsi batidaydi, cem yilmaz yahsi batida.

    yahsi bati'da cem yilmaz golünü yine atmis. ekole devam, sadri babaya selam.
557 entry daha
hesabın var mı? giriş yap