• zaytung değil, gerçek olan haber.

    seyahat özgürlüğü gönüllüleri ve sırtçantalılar grubu “dünyanın en pahalı pasaportu” olan türkiye cumhuriyeti pasaportunu guinness'e aday gösterdi.

    bkz. http://seyahatozgurlugu.blogspot.com/…ess-aday.html
  • eğer guinnes rekorlar kitabına girerse pasaportumuz, peşi sıra dünyanın en pahalı akaryakıtı, en pahalı cep telefonu konuşma bedeli, en pahalı internet tarifesi de bu kitaba girmelidir.
    zira biz türk insanı olarak tarihimizde hep en büyüğü, en pahalısı olsun diyerek yaşadık, yaşamaktayız da...
  • ekonomik deger / seyahat sirasinda sagladigi özgürlükler! ve rahatliklar! oraninda dünya birincisi olmayi gene kimselere birakmayacagindan, rekor kitabina girmesi beni sasirtmayacaktir.
  • güzel bir girişim. destekliyoruz. yani kitaba girmeyi değil, pasaportun ucuzlamasını. aday gösteren grubun sitelerindeki açıklaması ise şöyle:

    "en pahalı pasaport ücreti hala türkiye'de. dünya ortalaması 50 dolar düzeyinde bulunuyor. türkiye'de 4-10 yıllık biyometrik pasaport ücreti 500 dolardan 225 dolara inse de hala çok yüksek. her yıl otomatiğe bağlanmış zamlarda yasal bir değişiklik yapılmadı. bu durum anayasamızın 23. maddesinde tanımlanan "seyahat hürriyeti"nin açıkça ihlalidir. dünyanin en pahali pasaportlarini kullanmak istemiyoruz. anayasal hakkınızın elinizden alınmasına izin vermeyin!"
  • hayatın diğer noktalarına da örnek olması beklenen girişim.

    yükseklik bakımında örnekler için;
    (bkz: benzin fiyatları) (bkz: uzun süreli mahkemeler) (bkz: milletvekili maaşları)

    düşüklük bakımında örnekler için;
    (bkz: insan hayatı)
  • "en"ler ülkesi olduğumuzdan kaynaklı durum. ayrıca o kadar parayı sayıp o pasaportu almakla da bitmiyor tabi çilemiz. vize denilen ayrı bir dert daha var güzide ülkemizin vatandaşlarına reva görülen. hazırlanan belgeler, kuyruklar, vize memurlarının kendilerini hayatımızın kontrolünü sağlıyor ağırlıkta görmeleri ve aşağılayıcı tavırları vs...

    bu ülkede arabesk diye bir müzik dalının olması hiç de şaşırtıcı değil aslında.
  • türkiye'de altı aylık pasaport için 143 tl; bir yıllık 180 tl; iki yıllık 254 tl; üç yıllık 334 tl; dört yıldan sonrası ise 446 tl ödemek gerekiyor.
    diğer ülkelerden bazı örnekler ise şöyle: ispanya'da 25 avro (10 senelik); fransa'da 86 avro (10 senelik); avusturya 70 avro (10 senelik); finlandiya 46 avro (beş senelik); yunanistan 27 avro (beş senelik).

    hey maaşallah!

    http://bianet.org/…6194-t-c-pasaportu-guiness-adayi
  • sonuna kadar arkasında olduğum ve fiyatlar düşene kadar da direneceğim haklı direnişin haklı uygulaması. insanların seyahat özgülüğünü böyle maddi şeylerle alet edip, birde vize eziyetini çekmelerine hiç kimsenin göz yummaması lazım. eğer bu adaylık kabul edilirse, bürokratların yüzlerini görmek istiyorum. avrupa birliği'ne uyum yasaları adı altında kokoreçi yasaklayan beyinler, diplomatik pasaport alırken ödemedikleri harçları sivil vatandaşa ödetiyor.

    değerli evrak adı altında her yılbaşında gelen zam insanları maddi olarak sıkıntıya sokuyor, öğrenci dahi bile olsa insanlardan fahiş fiyatlar talep ediliyor. milyon dolarlık şirket sahibi de aynı parayı ödüyor; öğrenim için dişini tırnağına takip sabahlara kadar çalışmış ve yurtdışı bursu kazanmış öğrenci de aynı parayı ödüyor. sonrada utanmadan kendileri için zam talep ediyorlar.

    bu başvurunun sonuna kadar arkasındayız. eğer bu durumdan birazcık bile rahatsız olan varsa duyarsız kalmasın.

    hiçbir devlet vatandaşına verdiği kendi ülke pasaportundan bu kadar fazla para alamaz, almamalı.
  • güzel bir hareket, destekliyorum.

    bununla birlikte "dünyanın en pahalı şusu, dünyanın en pahalı busu" diye ayrı ayrı kategorilerde başvurursak adamlar sırf bizim için ayrı bir cilt çıkarmak zorunda kalırlar. "dünyanın en vatandaş sikme odaklı devlet anlayışı" diye bir kategori açtırıp hepten dalalım. nasıl olsa kimse bu rekoru bizden alamayacak gibi görünüyor zaten.
  • eksik kalmış girişim, işin kötüsü tescillenmiş.
    keşke sadece en pahalı olmasıyla değil de en pahalı olup da en işe yaramaz olması konusunda başvuru yapılsaydı.
    bir sonraki girişimler için uyarı olsun.
hesabın var mı? giriş yap