• bunun yapılmasının yegane nedeni, "allah" diye bir şey olmamasına rağmen "allaha inanan" birilerinin olmasıdır.
  • nasıl yapıldığını anlamadığım propoganda.

    anladığım kadarıyla birisi eğer "ben ateistim" derse bu ateizm propogandası oluyor ama başka birisi "elhamdülillah müslümanım." derse bu islam propogandası olmuyor.

    özgürlüğü sadece kendi gibi düşünenlerin, kendi gibi olanların hak ettiğini sanan; kendine ve kendi inanışlarına saygı gösterilmesini isteyen fakat kendi gibi olmayanlara saygı göstermek gereği duymayan kimi kimselerin dert edindiği bir konu olsa gerek. yoksa insan kim neye inanırmış ilgilenmez, kim neyi söyler neyi yazarmış bunlardan rahatsız olmaz değil mi?

    o değil de ifade özgürlüğü vardı galiba ona ne oldu?
  • sozlukteki varliginin basi ve sonu yoktur, (o)dogmamis ve dogurulmamistir.
  • (bkz: 12456 ateist tespit ettim)

    çok manidar bir propagandadır.
  • "tanrı yoktur, hakkımızı söke söke alırız!"
  • aaaah ahhhhh, şöyle yalın kılıç ucunda beş kıtaya yaymak nasip olaydı!
    namlu ucunda amerikalara dalmak olaydı!
    programına cihadıydı, misyonerliğiydi, kastıydı kodlamak olaydı!

    işte o zaman adına propogandası yapılmak gerekmezdi belki.

    varlığını kılıcın, namlunun ucunda yayılmasına bağlı dinlere inanan, algı sistemlerini bu inançlarıyla körleten insanlar bir de çıkıp yahu bu ateistler neden propoganda yapıyor demez mi?

    eğer samimi bir müslüman isen cihat kurumuna inanacaksın, müslüman olmayanları doğru yola çağırman gerektiğine, bunun da vazifelerin arasında olduğuna inanacaksın kardeşim. sonra inandığın dinin tarihini bileceksin, öyle bak bu daha iyi dendi diye milyonların inanıvermediğini, eninde sonunda dinler tarihinin kanlı bir tarih olduğunu bileceksin,

    efendime söyleyeyim, orta doğu menşeyli büyük dinlerin tamamının tarihinin şiddetle yazıldığını, ve eski-yeni ahit ekseninde hristiyanlığın, arap yarımadasında da islamiyetin kendini yaymak için şiddeti sadece hoşgören değil tavsiye eden yaklaşımları sayesinde kıtalar arası yayılımlara sahip olduğunu bileceksin,

    ateizmin basitçe bir başka din olarak algılanamayacağını, ateistin kendini neye inandığı ya da neye inanmadığı ile değil, dünyayı, evreni, ve doğayı kavramak için seçtiği yöntemlerle tanımladığını, bunu daha gerçekçi, daha geçerli, daha hümanist ama en önemlisi daha akla yatkın bulduğu için yaptığını bileceksin (bkz: ateizm/#14040862) , bileceksin ki tartışmanın senin inancın benim inancım mertebesine indirgenemiyeceğini, başka inançlarla sidik yarıştırırken kullandığın argumanların işe yaramayacağını göreceksin.

    işte bunlar olunca propoganda dediğin şeyin, çoğunlukla (keşke her zaman diyebilseydim ama salaklık evrensel bir hastalık malesef)

    -"bu evreni anlamak ve hayatını yönlendirmek için daha iyi bir prensip"

    mesajından başka bir şey olmadığını ve hatta davet dahi içermediğini anlarsın.

    kısaca, sözlükte ateizm propagandası diğer doğru yola çağrı mesajlarından sadece nicelik olarak değil nitelik olarak da ayrıdır
  • hadi islamın propagandasını yapanlara allah birşey vaat etmiş de o yüzden yapıyor diyelim.

    şeytan ne vaad etti ki size bu kadar götünüzü yırtıyorsunuz ulan.

    edit:imla
  • binlerce yildir yapilagelen dini propaganda kadar donanimli, deneyimli, kapsamli, saldirgan ve (finansal acidan) guclu degildir.

    gerci ben tam anlamiyla bir propaganda gormuyorum... benim gordugum dini konular hakkinda yapilagelen ve insan varoldugundan beri de suregelen bir tartisma. arkasina aldigi toplumsal inanis, maddi guc, idari otorite ve kilic gucuyle yillardir propaganda yapmakta olan din kavrami ile dini konularda bir sekilde seslerini duyurmaya calisan ateist ve agnostiklerin yaptiklarini ayni kefeye koyuyorsaniz elma agacinda armut yiyip, ayvalara laf atiyorsunuz gibi geliyor bana.

    ateist veya dindar olmaniz farketmez; kendi inanciniz disinda baska bir seylerin varolmasi ve bunun dile getirilmesi sizi niye rahatsiz ediyor, ilk once durustce bunu dusunun bence.

    bence de bitmesin bu tartismalar... hatta yeri geldiginde kafa da siksin ki insanlar aslinda baska fikir, dusunce ve inanislarin varoldugunu, dunyanin bu farkliliklarla zenginlestigini, ilerlemenin yolunun bu farkli dusunus ve inanislarin -olumlu veya olumsuz- devamli etkilesiminden gectigini unutmasinlar.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap