311 entry daha
  • simdi kendisinin cikip özür dilemesi filan cidden güzel bir davranis da, bence hicbir degeri yok. neden? cünkü serdar ortac o zaman da konjonktüre ayak uyduran bi insanmis, simdi de öyle. herkes kürt acilimi, kimlikler kardesligi derken buna karsi bir söz söylemesi beklenemez heralde. yine duruma ayak uydurur, rüzgar ne yöne esiyorsa o yönde hareket eder.

    ayrica kendisi 90larin ikinci yarisi sonrasinda türk gencliginin zeka gerilemesinden birinci dereceden sorumlu tutulmali bence. bir düsündüm de etiler eglence kültürünün yayginlasmasi (eller havaya?) -ki röportajda bu serdar ortac'a dayandiriliyor- ve televolelerin, magazinlerin patlamasi da es zamanli hadiseler.
  • o an türk her genci gibi gaza gelip onuncu yıl marşı’nı okumaya başlamıştı. zamanlamasının hatalı olduğuna dem vuruyor çok muhterem. o zaman kürt türk kardeş değildi, düşmandı şimdi kardeşler zaten. bunlar standart kıvırmalar ama zeki adammış ! boş adam değilmiş. o zaman verdiği tepkinin zamanınana göre para ettiğini biliyordu tıpkı şimdiki kıvırmasının para edeceğini düşünmesi gibi.

    http://www.milliyet.com.tr/…hatliyor”&kategoriid=26
  • sarkilarini eller havada dinledigim ama politik goruslerine neden bu denli itibar edildigini anlayamadigim sahsiyet
    su acilimin icine etmeyin lan serdar ortac'i ortak edip
    (bkz: reca ederim bu bahsi kapatalım)
  • işbu entry hakkında klavye oynatmak serdar ortaç insanı değil de sürgünde memleket özlemiyle tutuşarak kendini nihan eden ahmet kaya içindir biline!

    serdar ortaç'ın yaptığının cambazlık ya da kıvırma olduğunu düşünmüyorum. söylediklerinde oldukça samimi gibi geldi bana hatta. sorun da tam burada zaten, samimi olmanın bu bağlamda hiçbir değer hükmü yoktur. samimiyetin düşünsel olanla çok da ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü. çevremize bakıyoruz 5 - 10 sene önce güneydoğunun alayını bixi ile taramayı öneren amcalar, teyzeler, halalar , kardeşler bu fikirlerinde ne kadar samimi iseler açılım konusunda da öyle gözüküyorlar.

    sabah sabah yine kafama dank eden ise halkımızın - ki serdar ortaç da bu kitlenin ne önünde ne arkasındadır- pederşahi yönetime ram olmasıdır. bu durum binlerce yıldır bizde refleks halini almış hakan'a, padişah'a, kağan'a olan tabiyetin başbakanda süregiden yansımasıdır. bizim için doğru olan ancak ve ancak devletin sözüdür ki dün öldür dediğini bugün kardeşim diye bağrımıza bastırıyor.

    binlerce yıllık zihniyetin çözülmesini 80 - 90 yılda beklemek de biraz ham hayal zaten. bir 100 -150 yıl gider bu durum.

    bu arada bilinen birşey midir, benim mi bugüne kadar haberim yoktu ama ahmet kaya'nın evinin bir bölümünü tamamen tahta oymacılık işleri için ayırdığını ve gününün büyük bölümünü burada oymacılık yaparak geçirdiğini öğrendim. ahmet abi, güzelim...

    işbu entry derviş ruhlu, dobra ve cesur halk adamına saygılarımla sona eriyor!

    ruhu şad olsun!
  • '' şimdiki hükümetimiz bize birlikte yaşamayı öğretiyor ''
    demiş kişi...
  • şimdiki hükümetimiz bize birlikte yaşamayı öğretiyor demiş. adam anadolu gibi kültür mozayiği medeniyetler beşiği gibi bir yerde diğerleriyle birlikte yaşamayı ellibilmemkaçıncı hükümetten öğreniyorsa, üstüne ne söylerse söylesin boş.
  • commodore 64 kullanicisiymi$, muzige de bununla ba$lami$. (bkz: commodore 64/#17440575)
  • her turk genci gibi bir adam. gaza falan gelir. yeri gelir onuncu yil marsini soyler; yeri gelir, hukumetimizin bize ogrettigi uzere birlikte yasamamiz gerektigini ogrenir. ama tabii sehit gormek istemez. cok delikanli adamdir. hmm.. evet.
  • "ahmet kaya'nın linç edilmesinde benim de rolüm olduğu için çok üzgünüm, bugün olsa bu hatayı yapmam," demiş bir röportajında .

    ahmet kaya, 1999 yılında magazin gazetecileri derneği ödül töreni'nde, "kürtçe bir klip yapacağım" dediği için protestolara maruz kalmış, bunlardan en büyüğünü de serdar ortaç beyefendi gerçekleştirmişti. saheneye fırlayıp gürül gürül sesiyle önce kendi şarkısı olan padişahı değiştirerek söylemiş "bu vatan bizim kimsenin değil" demiş, sonra da "10. yıl marşı"nı yırtınmış ve o dönemin milliyetçilik seline kapılıp gitmişti. ah serdar.

    bugün, o dönem için "genç ve cahildim" yakıştırması yapıyor, sonra da ekliyor:

    "bugün aynı şey olsa böyle bir tepki asla göstermem. şimdiki hükümetimiz bize birlikte yaşamayı öğretiyor. bunu anlamamızı gerçekten istiyor."

    sen birlikte yaşamayı hâlâ hükümetinden öğrenebilecek durumdaysan serdar ortaç, aradan 10 yıl geçmiş olmasına rağmen, sen hâlâ genç ve cahilsin benim güzel kardeşim.

    ahmet kaya için ağlayan biri olarak, ben özrünü kabul etmiyorum. hem de hiç.
  • kendisine, rüzgar ne yandan eserse o yana fırıldayan bir dekorasyon malzemesinin şarkısını yakıştırdım..
    teomandan gelsin.

    rüzgar gülüüü rüzgar gülüü
    hıhıııım
1967 entry daha
hesabın var mı? giriş yap