• hi tech muzik oyuncagina benzettigim $ey.
  • teknik olarak synthesizer prensibinde calismasina ragmen kullanim özgürlüğü ve denenebilecek kombinasyonlarin sınırsızlığı ile, özellikle de görsel anlamda "teknoloji nereye gidiyor ulan" dedirten enstruman.

    hos aslan gibi bir access virus da da sınırsız kombinasyonlar var ama club kültürünün üstüne oldukça cok eğildiği görsel showları da sınıf atlatabilecek bir alete benziyor.
  • elektronik müziğin konseptini değiştirecek, klasik enstrümanlar gibi dokunarak müzik üretebileceğiniz araçlar bütünü.
  • http://www.youtube.com/watch?v=0h-rhyopumc (basic demo 1)
    görerek müzik ` :müziği görmek yapmanıza imkan sağlayanoyuncak`..
  • björk konserinde gördük dünyanın bu en genç müzik aletini. konser esnasında özellikle de pluto'da, bir yandan konserdeki en zırdeli şarkının keyfini çıkarmaya çalışıyordum bir yandan da bu aletin nasıl bir şey olduğunu algılamaya çalışıyordum. sonra konserin bende bıraktığı 15 yaşında olduğum izlenimini ve björk görmüş olmanın verdiği şaşkınlığı atlattıktan epey bir sonra aklıma takıldı bir şeyler. düşündüm ki artık nasıl ki hiçbir şeyin aslı önemli değil ve fakat her şeyin aromasının veya öze eşdeğer maddelerinin veya özetinin nerelerde nasıl kullanıldığı önemliyse, bu alet müzik alanında bunun dışavurumudur. artık aletlerin hiçbiriri kullanmanıza gerek yok. zaten varolan kayıtlı sesleri ve ritmleri iyi bir müzik kulağıyla ve tabii ki beceriyle ellerinizi kullanarak birbirlerine bağlayıp müziğinizi icra edebilir hale iyiden iyiye geldik. önceden bu işi böyle bu ayarda canlı canlı yapmanın bir yolu da yoktu zira elektronik müzik dediğiniz şey bilgisayar ortamında zaten kayıtlı olan sesleri önünüzdeki tuşlarla ve fareyle hissetmeden icra etmekti. şimdiyse reactable sayesinde enstrüman kullanmadıkları için sık sık müzisyen olmamakla itham edilen djlerin ne kadar müzisyen olabildiği gün yüzüne çıkacaktır diye düşünüyorum. bir yandan müzik yapmanın en kolay yolu aslında çünkü farklı enstrümanları tek bir alet aracılığıyla kullanabiliyorsunuz ve fakat aynı anda da en zor yolu çünkü tüm bu müzik aletlerinin ve yanında kullandığınız efektlerin, ritmlerin dilini kodlar olarak görebilmek lazım. bunu da yapabilecek, bu aleti hakkını vererek kullanabilecek insan sayısı, halihazırda varolan reactableların sayısı kadar azdır diye düşünmekteyim, ki yaratıcılarıyla yapılmış bir röportajda 10'dan fazladır deniyordu.

    böyle bir şey ortaya çıktığı için sinestezi denen hastalığa yatıp kalkıp şükretmek gerekir zira kendisi gördüğüm en yaratıcı algı bozukluğu ürünü ve en ilginç aletlerden birisidir. sahnede delirmiş björk'ü izlemek, sahneden gözümüze giren lazerler eşliğinde müziğin etkisiyle kendimden geçmek yerine beni ekrana kitlemiştir.

    siz de kitlenmek isterseniz, coachella'daki björk konserinden bir videoyla başlayabilirsiniz:

    http://www.youtube.com/watch?v=kd4ef9edpsu
  • şu sıralar bir tanesi santralistanbul'da sergilenen, hatta ve hatta oynamanıza imkan verilen müzik "oyuncağı". neden oyuncak derseniz, çünkü amatör ellerde oyuncak gibi kalıyor ancak bir süre sonra parçaların işlevleri kavrandıkça ortaya harika sesler çıkıyor.
  • çok acaip bir olay.

    tamam teknoloji çağı, milenyum, alüminyum folyo filan da bir yere kadar, adamlar resmen çığır açmışlar müzik olayında.

    nereye gidiyoruz lan biz ;

    http://www.facebook.com/….php?v=111323610481&ref=nf
  • enfes bir olay. santralistanbulda gidip oynanilasi, youtube`dan videolari izlenilesi. elektronik muzigi sevmeyene sevdirir, seveni ise cocuklar gibi sen yapar. bana bir reactable alanin 40 yil kolesi olurum, cok guzel coook.
  • santralistanbul'dakini gidip oynamadan önce hangi parça ne işe yarıyor bilmekte fayda olabilir. zira yanınızda birkaç arkadaşınızla birlikte giderseniz güzel müzikler yapmak hiç de zor değil.

    http://www.howstuffworks.com/…actable.htm/printable
  • iphone a da uygulama olarak gelmiş dsp sınavından hallice aparat.
hesabın var mı? giriş yap