• belli bir server grubuna gelen toplam baglanti isteklerinin onceden belirlenen yontemler isiginda bu serverlara iletilmesi islemine denir.
  • tek islevi yuk dagitimi degildir. ayni zamanda, request'lerin karakteristigine gore farkli pool'lardan servis vermek icin de kullanilir.
  • artik cogunlukla caching, optimizasyon, ssl offload ve hatta "madem request'leri interprete ediyorum neden string match etmeyeyim"* yaklasimiyla ips ozellikleri de barindirir bu segmentteki urunler.

    (bkz: radware) *
  • (bkz: netscaler)
  • (bkz: haproxy)
  • load balancer, gelen ağ trafiğini bir sunucu grubu veya sunucu havuzu olarak adlandırılan sunucular arasında paylaştırma işlemidir. paylaştırma işlemi eşit olabileceği gibi belli bir kurala göre gerçekleştirilebilir. yük dengeleme işlemi ile web uygulaması, web sitesi, veri tabanı vb. hizmetlerin performans ve güvenirliliği arttırılır. hem uygulama, hemde veritabanı sunucuları arası dengeleme işlemini gerçekleştiren sistemler “load balancer” olarak adlandırılır. load balancer’lar ile http, https, tcp ve udp olmak üzere 4 temel trafik türü için dengeleme kuralları oluşturulabilmektedir.

    load balancer kullanımına neden ihtiyaç duyarız?
    load balancer ile sunucu sürekliliği ve erişilebilirlik en üst noktaya çıkar. bu sayede, sunucular her zaman kullanıcılar için hazır bir şekilde olur. aynı zamanda dönem bazlı yaşanabilecek trafik artışı durumlarında gecikme ve erişim problemleri yaşanmaz. bu sayede kullanıcı deneyiminde gelişmeler gerçekleşir. böylece kullanıcılar için en uygun uygulama ve sunuculara yönlendirme yapar.
hesabın var mı? giriş yap