• izmir'in şirince köyünde üretilen en güsel meyve şaraplarının markası vişnesi züpper yapıyo
  • bebek semtinde, tam etiler'e çıkan yokuşun en dibinde bir kuruyemişçi.
    kaya ismindeki şahısların durduk yere gururlanma sebebi.
  • milas bozbük 'de gerçekleştirecek, türkiye'nin en planlı kıyı yerleşim projesi olmaya aday yeni kent.
  • patlayan proje
  • şirince şarapçılarının burada değil, izmir'de üretiliyor diye hakkında atıp tuttukları şarap markası. hatta gerçek meyve değil, özüt kullandıkları da dillendiriliyor. sek beyaz şaraplarına benden tam puan. kırmızı şarapları tellibağ'ı andırıyor, ben sevdim. meyve şaraplarında şeftalili olan archers'ın neredeyse aynısı.
  • şirince'de bulunan şarap evinde ortada bir odun sobası bulunan, raflarında da doğal olarak şarap bulunan şarap üreticisi. dikkati çekense meyve şaraplarının çeşidinin az olması. o kadar gittik şirince'ye, o kadar şarap içtik ama kaplankaya'nın karadut şarabı gibisini içemedik.
  • dün akşam öküzgözünü denediğim şarap üreticisi. çok çeşitli şaraplar içtim, gurme değilim ama diyebilirim ki bu içtiğim en iyi kırmızı şaraptı. bir şişeyi bitirdikten sonra ağzımı şapırdatıp yalanırken buldum kendimi. daha olsa içilebilirdi rahatsızlık vermeyen baş ağrısı yapmayan çok güzel bir şaraptı. numarasını aldım isteyeceğim eğer böyle bir imkan varsa tabi.
  • şirince'de şarap üreten bir marka. şarapları istanbul'da satılmıyormuş, ama buradan sipariş vermek mümkün.

    %8 civarı alkol barındıran meyve şarapları meyve şurubundan yapılıyor, gerçek meyve şarapları ise en az %11'lik olması gerekiyor. sitede fiyatları yazmıyor ama meyveden yapılmış şaraplar şirince'de 17 liraydı.

    bir de alkolü biraz daha fazla olan, toprak altına gömülü küplerde bekletilerek yapılan vişne şarabı vardı, tadı vişne likörüne benziyor ve fiyatı 40 lira civarındaydı (bu başka markanın olabilir, hatırlarsam/hatırlatılırsa yazarım :) ).
  • sirince'de üç farkli yerde satis noktasi bulunan sarapci. arkadaşım onceki gidisinde de saraplarini kaplankaya'dan aldigi ve cok begendigi icin farkli bir yere gitmeye gerek duymadik. sirince'de kaldığımız üç gün boyunca bir sise yukaridakinde geleni geceni seyrederek, bir sise giristeki yerde rehberlerle sohbet esliginde, bir sise de sakin sakin koy icindeki yerde olmak suretiyle gun boyu bunlardaydik.
    saraplari enfes, daha once selcuktan da meyveli sarap almistim ama bunlar bi bambaskaydi. satis temsilcileri ali'nin yalancisiyim ama, meyveleri mevsiminde ve katkisiz isledikleri icin boyle lezizmis.
    favorim kirmizida karadut, beyazda ayva. festival odullu saraplari domi sek var, tatli bir sarap, bir kadeh icince gayet guzel ama daha fazlasi gitmiyor. biz icelim guzelleselim kafasinda olduğumuz için bize pek uymadi maalesef. bir de sek olarak kardinal guzel.
    nisan ayinda gittigimizden nar ve seftali yokmus mesela, en cok da seftaliyi merak etmistim oysa.
    donerken 8 sise aldik, kargoyla ertesi gun gonderdiler. bizden sonra giden arkadaslarimiz da yine ayni sureci takip etmis, cok memnun kalmislar. donduklerinde tekrar bir koli siparis verdik.
    fiyatlara gelince de, biz nisanin ilk gunleri oradaydik, meyvesine gore 20-25 tlde degisiyordu. nisan sonu gibi giden arkadaslarimiz sezon basladigi icin fiyatlarin 25-30'a cekildigini soylediler. olur oyle sezon üstü diyor ve hoşgörüyoruz.
  • milas sınırlarında didim akbük koylarına yakın mesafede hektarlarca arazi üzerine doğayla iç içe, sıfırdan inşaa edilen konut ve otel projesi. açılan bağlantı yollarına harcanan para bile pek çok projeden daha fazla. daha yüksek fiyatlı olanları da olmakla beraber konutlar 12 milyon liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. ali koç, muhtar kent, tuncay özilhanlı, meryem uzerli gibi isimlerin evlerden satın aldıkları biliniyor.
hesabın var mı? giriş yap