• kayip kita mu hakkindaki ilk arastirmalari yapan kisi.
  • sinan meydan ın atatürk ve kayıp kıta mu adlı kitabında kendisinden çokca bahsedilmiş ve yazdıkları atatürkün gözünden verilmiştir.
  • aslında dünya tarihi için inanılmaz önemli bir adamdır. nikola tesla nasıl tüm dünyaya elektriği hediye ettiyse bu arkadaş da büyük ve çok titiz bir çalışmayla dünyaya gerçek tarihini hediye etmiştir.
    günümüz popüler tarihi der ki: insanlığın uygarlaşması yazının sümerler tarafından bulunuşu ile mö. 5000'de başlar.

    j. churchward tam 50 yıl boyunca tüm dünyayı gezerek araştırmasını yürütmüştür ve ulaştığı sonuç yukarıdaki önermenin tamamiyle dışındadır.
    der ki insanlık tarihi bundan daha eskidir. 75-100 bin yıl civarındadır. tüm günümüz insanları mu kıtasından çıkan göçlerle dünyaya yayılmıştır.
    mu ve atlantis birer efsane değil gerçektir ve tufan felaketiyle her ikisi de sulara gömülmüştür.
    tüm dinlerin ve dillerin kökeni mu dinidir ve günümüze kadar büyük dönüşümlere uğrasa da bağlantılar çok açık şekilde görülebilir.
    j. church bu söylediklerinin tamamını topladığı yazıt, belge, mit, efsane mezar taşı, çanak çömlek gibi parçaları birleştirerek elde etmiştir. mesela kitabında günümüzden tam 20.000 yıl öncesinin dünya haritasında çok detaylı olarak atlantis kıtasının göç yolları gösterilmektedir.
    daha pek çok saptaması bulunmaktadır. gerçekten aslında devrim niteliğinde olmasına rağmen günümüz inanç, siyaset, ekonomi tutumlarına çok ama çok zıt bir yönde durduğu için hakettiği önem gösterilmemiştir. eğer gerçek bir indiana jones varsa bu adamdır diyebiliriz.

    kitaplarını okuyacak olursanız aklınızı başınızdan alacak gerçeklerle karşılaşabilirsiniz.

    edit: koca bi cumleyi çıkarttım. döneminin saygın bilimadamlarından değilmiş.
  • o harita hindistan'daki bir tapınaktan kopyalanmıştır. gerçektir yani. yazdığı kitapları atatürk bir araya getirdiği bir grup çevirmene çevirtmiştir.
    3 ciltlik orijinalleri ve çevirileri halen anıtkabir'de sergilenmektedir. bu kitapları hobi olsun diye değil türk'lerin gerçek kökenini araştırmak için çevirtmiştir. atatürk tahsin mayatepek adında bir kişiyi türk kökenlerini araştırsın diye meksika ataşesi olarak atamıştır. kitabın etkilerini anlayasınız diye yazıyorum. tahsin mayatepek gerçekten inanılmaz kanıtlar bulmuştur. atatürkle tahsin m. arasında geçen yazışmalar, churchward'un eski basım kitaplarının .pdf dosyaları, bu olaylar üzerine gerçekleştirilen güneş dil kurultayı'nda alınan kararlar türk dil kurumu arşivlerinde halen mevcuttur. hatta tdk.gov.tradresinden hepsini indirebilirsiniz.

    daha ne diyim gerisi özgür iradenize, dimağınıza kalıyor.
  • (bkz: #13228965)
  • bak yeni bir haber daha. bu savı ben ortaya atmadım sadece karsıma çıktıkça yazıyorum. türkiye'nin ve dünyanın en önemli sümerologlarından biri muazzez ilmiye çığ. 90larını yaşıyor ama hala bilimsel yayın çıkartıyor. yani hayatını sümerolojiye adamış. kimdi sümerler? yazıyı bulan uygarlık di mi? sümerlilerde tufan - tufan'da türkler", 2008, "kaynak yayınları" isimli kitabında diyor ki bu sümerlerin efsaneleri var, o efsaneler 250 bin yıl öncesindeki olaylardan bahsediyor diyor. şimdi dünyada en eski atalarını koruduğunu iddia eden milletler bile 3-5 bin yıl geriye gidiyor. bu çerçeveden bakınca yazıyı keşfetme güzelliğini yapmış bi uygarlık nasıl olur da 250.000 yıl (insan ömrü o zamanlar 35 yıl. kaç kuşak eder sen hesapla) öncesindeki tarihini hatırlayabilir? (kişisel yorum:bu yazının keşfi olayı muğlak bence'
    neyse bundan daha önemlisi ilmiye çığ'ın kitabında diyor, sümerlilerin efsanelerine, sanat eserlerine, mücevher işleme yetilerine ve başka özelliklerine baktığımızda oraya sonradan yerleştiklerini görüyoruz diyor. peki bu sümerler oraya nereden gelmis? uygur'dan. o bölgedeki çizimler vs ne gösteriyor? öyle göçebe falan değilmiş bizim türkler. dev bir devletmiş. yerlesikmis. sümerler de oradan kopan bi parça. kitap benden daha iyi anlatacaktır. oradan bakınız.

    demem o ki. bildigin tarih tarih değil. git otur arastır öğren.
  • james churcward ve o dönemde aynı teorem üzerinde çalışan auguste le plongeon iddialarını ispatlayamıyorlar. çünkü plongeon'un bulduğu 2300 tablet bir gemi ile yolculuk yaparken geminin batması nedeniyle kayboluyor. kanıt olmadığı için bilim dünyası iddiaya inanmıyor. ama tabi günümüz teknolojisi ilerledikçe dünyanın herhangi bir yerine gitmek kolaylaşıyor, bilgiye ulaşmak kolaylaşıyor, fikirler daha kolay paylaşılır hale geliyor, internet üzerinden araştırma yapmak kolaylaşıyor. bununla birlikte karşılaştırmalı bilimler de gelişiyor tabi. aşağıdaki linkte bir bilim adamının iddialarını dinleyeceksiniz.

    haa bu arada şöyle bi dedikodu vereyim. zamanında dünya yine günümüzdeki gibi büyük bir bilgi birikimi elde ediyor. yine büyük imparatorluklar var, yine savaşlar var. din daha farklı yaşanıyor ama yine bugün olduğu gibi her şeyde etkili. neyse; kullanılan ileri teknolojiler nedeniyle büyük bir yıkımın geleceğini öngören keşişler ve bilimadamları dünyanın tüm bilgisini toplayıp belli bölgelere göç etmeye başlıyorlar. buralar yıkımdan en az etkilenmesi beklenen bölgeler. büyük düzlüklere, dağlık yüksek bölgelere (mısır, yucatan, katmandu, ekvador, ararat vb.) giden bu insanlar yanlarında götürdükleri bilgileri dağa taşa yazarak ebedileştirmeye çalışıyorlar ki gelecek nesiller bu bilgilerden faydalanabilsin. bi de neyse ki piramitler var. dünyanın her yerinde piramitler var. bunlar sayesinde aslında elimizde net bir kanıt oluyor. eskiden ne kadar yetkin bir uygarlık olduğuna dair yani. neyse konuya dönersek, bu saklanan bilgiler günümüzde teker teker ortaya çıkmaya başladı. arkeolojik kazılar sayesinde her şey açıkta. tek problem bilgilerin ön kabulünün yapılıp gerçekten araştırılması. henüz bu aşamaya gelinmedi. aşağıdakini de bi izleyin bakalım.

    (bkz: http://www.youtube.com/watch?v=xmmwo1xzgus)
  • 1851 - 1936 yılları arasında yaşamış kayıp kıta mu'yu bulmaya ömrünü adamış ingiliz araştırmacıdır. araştırmalarını konu aldığı; kayıp kıta mu, mu'nun çocukları, mu'nun gizli sembolleri, mu'nun kozmik güçleri 1-2 adlı eserleri mevcuttur.
  • kayıp kıta mu ve atlantis'in peşinde koşarak bir ömür geçirmiş olan, kıymeti bilinmemiş bir adam. zaman yolculuğu mümkün olsa gidip tanışmak isteyeceğim tarihi kişiliklerdendir. bir insan düşünün ki aslında iki efsaneden ibaret olduğu düşünülen iki geçmiş medeniyeti araştırmak adına orta amerika, hindistan, mısır, sibirya, orta asya vs. demeden tüm dünyayı dolaşıp bilgi, kaynak ve tarihi materyal toplasın. bilim dünyasının malesef çeşitli talihsizlikler sebebiyle dikkatini yeterince çekememiş de olsa çok başarılı tespitleri vardır kendisinin. böyle şeyler ilgisini çeken birisiyseniz, churchward sırf sizin içinizdeki o araştırma ve okuma merakını dışarı çıkarttığı için sevilir. yerli rehberlerle eski tapınaklara girmiş, yolun sonrasına katırlarla devam falan etmiş, sırf bulduğu eski yazı tabletlerini okumak için dilbilimi eğitimi almış çılgın bir adam ve hatta döneminin indiana jones'udur.
  • 1880'li yıllarda tibet ve hindistan'da bulunmuş ingiliz silahlı kuvvetleri albayı.

    emekliliğinden sonra batık uygarlık mu ve dinlerin kökeni alanında araştırma yapmıştır
    churchward 1883'te tibet'te bir manastırda önemli belgeler bulmuştur.manastır rahibi rishi'nin günümüzden 15.000 yıl öncesine ait ölü dilinde yazılmış naacal tabletlerini paylaşması mu uygarlığına giden yolu açmıştır. bu alanda en kapsamlı araştırmayı yapan churchward'ın antik yunan, mısır, çin, hint, maya ve bunların kökeni olan mu uygarlığı araştırmaları 50 yıl sürmüştür.

    mu sembolizması hakkında önemli eseri
    the sacred symbols of mu- london 1933
hesabın var mı? giriş yap