• benim koridorlarını sevdiğim ama sırf hocamız tekrar tekrar ders anlatmasın diye 100 kişilik salona 350 kişi girdiğimiz fakülte.
  • dönem boyu gelmeyen adamın istatistikten 100 alabildiği bölüm, fakülte, mistik, esrarengiz, dehliz.
  • sürekli bir heyecanın fikir bombardımanının koridorlarında hızla dolaştığı, aydınlık için bir pencere olduğuna inandığım fakülte. her ne kadar ben çok sık takip edemesem de orada bir okul var uzakta.
  • kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler bölümlerini barındıran;
    bazen heyecanlı ve eğlenceli,geniş koridorlu,çok şahane bahçeli,feci kalabalık,kapalıçarşının yanıbaşında beyazıtın göbeğinde kocaman fakülte.
  • alt sınıfları eskiden tıp fakültesinin morgu olarak kullanılmış,sevimsiz,en iyi öğretmenlerini paralı üniversitelere kaptırmış bir fakülte parçası.
  • öğrencilerinin kendini, öğrenci sandığı ve doğal hakları için düşünüp, bişeyler tasarladığı fakülte.
  • sbf ön kapısından panzer giren holunda düşünen adam heykeli olan i.ü rektörü tarafından (sırf adamın canı istedi diye) bölümleri kapatılan güzide bir fakülte. istanbul üniversitesi siyasal bilgiler (bilimler değil şiddetle belirtirim) fakültesi
  • 1978 yılında prof dr tarık zafer tunaya ve ord prof dr sıddık sami onar öncülüğünde kurulan ve kuruluşundaki adı tunaya hocanın ısrarıyla siyasal bilimler fakültesi olan, ancak 1980 sonrası yök'ün kuruluşuyla beraber ismi siyasal bilgiler fakültesi olarak değiştirilen güzide bir fakülte. başlangıçta sadece kamu yönetimi * bölümü vardı. ancak sonradan sırası ile çalışma ekonomisi* hariç tüm iktisadi ve idari bilim dallarındaki bölümler açıldı. 1990'lı yılların sonunda ise öys'nin kaldırılmasıyla kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler bölümleri dışındaki bölümleri rektörlük * tarafından kapatıldı****, buna isyan eden değerli hocalarının büyük bölümünü de böylece kaybetti. bir zamanlar siyaseten kampusun odağı olan fakülte şimdilerde tam bir kolej görünümüne büründü.

    edit: siyasal bilimler fakültesi adı içerisindeki "bilim" meselesi aslında "faculty of political sciences" lafından geliyordu. ancak yök, "madem öyle bir fakülte kuruyorsunuz, öğrencilerinizin kaymakamlık, idari hakimlik vs.. gibi devlet memurluğu sınavlarına girebilmesi için ismini değiştirin der. zira bu sınavların yönetmeliğinde "üniversitelerin iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile siyasal bilgiler fakültesi mezunları sınavlara iştirak edebilir" denmektedir. yök küçük bir kanun düzenlemesi ile fakültemize olanak sağlayacağına ismini değiştirivermiştir bir çırpıda.
  • üvey mülkiye.. derslere değil de kantinine devam ederek mezun olunabilecek fakültedir.. en azından 10 yıl önce öyleydi..
hesabın var mı? giriş yap