• http://www.ismira.net/'in bir sure bakimda olmasindan kelli o sure icinde su adreslerden dinlenebilecek, ulasinilabilecek, bilgi edinilebilecek gruptur:

    http://www.myspace.com/ismiraquartet
    http://twitter.com/ismiraquartet
    http://www.lastfm.com.tr/music/ismira
    http://www.facebook.com/…/ismira/13313974487?ref=ts

    ayni zamanda sitelerinin ulasilamaz oldugu gunler ve tum mp3'lerime kazara veda ettigim gunlerin ayni zamanlara denk gelmesi ile o gunlerimin kotu gecmesine neden olan gruptur da. oyle bagimlilik yapar, oyle huzur verirler. ismira'nin kelime anlami izmir. sehrin eski adlarindan birini de havasini da, suyunu da kendilerine almislar belli ki.

    beirut'a benzetiyorum ben onlari, hem yaslarinin gercekten cok cok genc olmasi -cogunlugu belki de tumu universite ogrencisi- hem de muziklerinin cok ustalikla yogrulmus etnik ve modern yine de dinlemeden anlasilamayan turunden dolayi. birgun yalnizca turkiye'de degil dunya capinda aranan muzisyenler olacaklarini da dusunuyorum hem. ama populer olacak degil; aranacak, saygi duyulacak. cunku hem kendine has hem yeni bir seyler uretenlere gunumuzde rastlamak kolay degil.

    su ana kadar sitelerinde yayinladiklari iki albumlerden sonuncusu olan dört oda'nin iki sarkisini youtube uzerinden dinlemek de mumkun.

    doğa: http://www.youtube.com/watch?v=msx9hk7rfdw
    süzülüşler: http://www.youtube.com/watch?v=b7spvd8xl8i
  • resmi sitelerinde grup ile ilgili bilgi veren bolum su sekildedir:

    "2007 nisan ayının sonlarına doğru kurulan grup, birkaç besteyle çalışmalara başladı. ilk çalışmalarını çello, gitar ve vurmalılar olarak trio şeklinde yaptı. daha sonra bas gitarın da eklenmesiyle son halini alan grup, cd çalışmasına başladı. izmir'de stüdyo 440'ta kayıtlarını aldığı çalışmayı, dinleyicilerle internet aracılığıyla paylaştı. bu çalışmalarından da anlaşılacağı gibi grup üyeleri, genel olarak belirli bir tarza yönelmektense birçok tarzı barındıran bir müzik anlayışını tercih ettiler. kategorik olarak açıkça sınıflandırılacak olursa; doğu etnik müziği, caz, blues ve yer yer funk'ı da içine alan ve müziğin evrensel bir dil olduğunu benimseyen grup, içten ve samimi bestelerle ilgilenmeye çalıştı. ismira, genellikle kompozisyon ağırlıklı bir müzik yapıyor gibi görünse de doğaçlamaya açıktır. doğaçlamalarda cazın ve doğu etnik müziğinin yanı sıra deneysel unsurlar ile dinleyiciyi düşsel bir dünyaya götürmektedir. özellikle, çellonun tiyatral havasındaki naif ve utangaç melodilerine, bas gitar ve vurmalıların kararlı ve heyecanlı eşliği ismira'nın müziğine farklı boyutlar kazandırmaktadır. perdesiz gitarın zaman zaman görünüp kaybolması ise ruh durumlarının sorgulanması olarak duyulabilir."

    kaynak: http://www.ismira.net/
  • vimeo'ya da dukkan acmislar.

    http://vimeo.com/channels/ismira
  • yorgun sesler albümü de müzik dünyasındaki yerini almış.
  • sevgili halil abi vesilesiyle keşfettiğim , harika besteler yapan grup. özellikle yorgun sesler albümlerinde bir buluşma anı adlı parçaları var ki, eğer bir kitapla, araştırma yaptığınız bir konuda yazılmış bir tezle, bir makaleyle, bir köşe yazısıyla yani dikkat gerektirecek herhangi bir şeyle meşgulseniz arka planda çalması gereken parça o'dur. o dönüp durup çalsın siz işinizi görün, meditasyon gibin thai masajı gibin bir şey.
    beni onlarla tanıştıran halil abi'ye buradan teşekkürlerimi iletiyorum o günden beri nerdeyse başka bir şey dinlemiyorum.
    bu da soundcloud sayfaları
hesabın var mı? giriş yap