• ingilizce öğretmenlerine kpds'den 70 puan ve üzeri aldıklarında dil tazminatı adı altında 30 tl'den başlayan ve puan göre artan miktarlarda ücret ödenmesi olayıdır.

    şimdi işin ilginçliğine gelelim;
    adamın zaten mesleği ingilizce öğretmenliği. ingilizce bildikleri için devletten maaş alıyorlar.
    şimdi bunlara ingilizce bildikleri için dil tazminatı verilmesi kadar saçma bir uygulama olamaz.
    yabancı dil bilmek bir ihtiyaçsa ve bir öğretmenin yabancı dil bilmesi tazminatla ödüllendiriliyorsa bunu bir edebiyat öğretmeni üzerine veya bir matematik, fizik öğretmeni üzerine uygulayın.
    ingilizce öğretmeninin zaten işi bu, ödüllendirilecek bir durum yok.
    hayır yani yanlışsam söyleyin.
  • bütün memurlar için görevlerinde daha iyi olmalarını sağlayacak ingilizce bilgisi tazminat ile ödüllendirilmektedir.

    örneğin fizik hocası eğer yüksek ingilizce puanlarına sahip olursa, alanındaki yabancı yayınları takip edebilir. öğrencilerine çağdaş bilgileri sunabilir.

    ingilizce öğretmeni için zaten görev alanında doğrudan fayda sağlar.

    birilerinin zoruna giden tazminatın miktarıda çok çok düşüktür.
  • buna şaşıran buna da şaşırdı uzman öğretmen.
  • ingilizce bilmeyen ingilizce öğretmenlerinin elinde yetiştirilmiş bir öğrenci psikolojisiyle desteklediğim, idealist ve realist bir perspektiften bakıldığında ise destekleyemediğim uygulamadır.
  • aldiklari puana gore ingilizce ogretmenlerinin maaslarini az da olsa etkileyebilmeleri durumu.

    (bkz: hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu)
  • fransızca, arapça, almanca vb. öğretmenler de bu tazminatı alabiliyorlar!!ingilizce öğretmenleri siksin sizi. hatta ve hatta o yönetmelikte mütercim ve tercümanlar da var. mütercimler ve tercümanlar mesleklerini yaparken ne kullanıyorlar?? onların meslekleri ne? devletten ne diye maaş alıyorlar?
    o zaman sizin mantığınızla röntgen teknisyeni, madenci gibi meslek sahipleri de yıpranma payı almasın. ne de olsa devlet onlara da zaten o yaptıkları iş için para veriyor. bi siktirin gidin ya.
  • ingilizce harici farklı bir dil yetkinliği ile sınırlandırılmasıyla; senelerdir oluşmuş mağduriyet giderilmelidir. çünkü; zaten alanı olan kişi için tazminat hak edişine ölçüt kabul edilen sınav zorlayıcı değildir. öte yandan; çoğu ingilizce öğretmeni böyle bir hakları olmasına rağmen; diğer meslektaşlarına haksızlık(!) olmasın(!) diye düşündüklerinden olsa gerek; bu sınava girmeyip; dil tazminatı almayı daha başından kabul etmemekte; hatta bu adil(!) öğretmenler sınavdan koşarak uzaklaşmaktadırlar:)

    bu alana ilişkin bir başka mağduriyet de; asistan kadro alımlarında yaşanmıştır. alanı dil olan kişiler kpds gibi oldukça zorlayıcı bir sınavdan 85-90 puan alarak rakiplerin önüne geçmekte ve bu durum haksız rekabete sebep olmaktadır.

    bu noktada; “alanı sayısal olan kişiler de ales puanıyla onların önüne geçer; dolayısıyla eşitlik oluşur.” diye düşünenler için de belirtmekte yarar var. şöyle ki; alanı dil olan kişiler kadrolara ales sözel puanıyla başvurur.

    dolayısyla; dil alanından mezun kişiler yıllarca bu açıklar sebebiyle eğitim bilimleri kadrolarına doluşmuşlardır.
hesabın var mı? giriş yap