• (bkz: yeşil perde)
  • sinemacı tabiriyle delip geçme eylemi.

    -abi perdeye gölge düşüyo olucak mı bu iş?
    +kardo rahat ol ben deler geçerim.
    -babanda mı greenbox'çıydı, yürü be abi.
  • sinema açısından tüfek icat oldu mertlik bozuldudaki tüfektir. kararında kullanıldığı vakit çok iyi de suyu çıkınca işin sanat tarafını törpülüyor. tamam, bununla çalışmak da yetenek istiyor, kabul ama diyorum ya yerinde kullanınca güzel. gerçi bu genelde benim pek de sevmediğim aksiyon sosuna bulanmış gişe filmlerinde kullanılıyor, neyse.
  • şuan öğrendiğim ve çıkması için aşırı heycanlandığım mini sera.

    edit: sanırım çıkmadı...
  • green screen yönteminin kullanıldığı stüdyonun adıdır. chroma key (kilit renk) olarak adlandırılan yöntem, iki farklı görüntüyü üst üste koyduğunuzda, bütçe açısından ya da sahnenin zorluğu açısından kolaylık sağlayarak pek çok imkansızlığı mümkün kılar.

    ilk olarak 1940 yılında larry butler tarafından “bağdat hırsızı” (the thief of bagdad) filminde kullanılan yöntem, bu yöntemi geliştiren petro vlahos’a 1961 yılında “en iyi teknik başarı” oscar’ını kazandırmıştır. günümüzde ise teknik ve teknolojik anlamdaki imkanlar oldukça geliştiğinden yöntemin kullanım kolaylığı, yazıcıdan yeşil sayfa çıktı alıp kullanılabilecek kıvama gelmiştir.

    yeşil ve mavi renkler kullanılarak uygulanan teknikte bu renklerin kullanım sebepleri farklılık gösteriyor. insan tenine en uzak renk olduğu ve tenimizde en az bulunduğu için yeşil ve mavi tercih ediliyor. yeşil; stüdyo ve dış çekimde rahatlıkla kullanılabilirken, mavi; gökyüzüyle çakışabileceğinden daha çok stüdyoda kullanılıyor. bu tabi ki kesin bir kural değil. söz konusu sahnenin içeriğine göre değişiyor durum.

    bu tekniği kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ışık. ışığın yeşil perdenin her yerinde homojen olması gerekiyor. perde önündeki objenin gölgesi ne kadar az düşerse hatta düşmezse o kadar başarılı sonuç alınır. teknik bu kadar gelişmeden önce kullanılan perdenin %100 pamuk olması bile çok önemli olup tüm işin kalitesini belirleyebiliyordu.

    montajda toplar geyiğine kapılmadan stüdyoda her şeyi kitabına göre yapmanız, size belki de bu hayattaki en değerli şeyi kazandırır…

    zaman.
  • kısaca greenbox nedir nasıl uyguanır ve niçin kullanılırı 2 buçuk akikada özetlemeye çalıştım. https://www.youtube.com/watch?v=vdlrzfaegpw

    not: kısaca ; basit şekliyle aslında chroma key (kilit renk) denen bir çekim hilesi yönteminin en çok tercih edilen uygulamasıdır. iki farklı görüntüyü birbirinin üstüne oturtmaya yarar. böylece imkansız, pahalı veya tehlikeli sahneleri kolayca çekme lüksünü kullanıcısına sunar.
  • temelde farklı çekimleri bindirmek üzere uygulanan tekniklerin adıdır. olmasının yanı sıra, yalnızca green değil bluescreen uygulamalarına da imkan verir. bu uygulama da "yaptım oldu" şeklinde sahneyi ekleyerek geçmek sanılanın aksine zordur. öngörüler yapılmadan uygulanan ışık yeni çekimlere neden olur ki; hiç arzu edilmez. ayrıca bkz.
  • sağlık bakanlığının haluk bilginerli, şener şenli, cem yılmazlı, ezgi molalı ve dr mehmet özlü kamu spotlarında kullanamadığı sinema tekniğidir. koca bakanlık basit bir yeşil perde çekim işinde bile patates görüntüler elde ediyor.

    oyuncular yemyeşil kalmış ve hastalıklı görünüyor reklam mesajının aksine. evde 1 dslr ve 3 ışıkla daha sağlıklı görüntü çekerim muhtemelen.

    bu işte de mi yandaşlık var diye düşünmeden edemiyor insan.

    ezgi mola videosu

    şener şen videosu

    haluk bilginer videosu

    cem yılmaz videosu

    ilginç bir şekilde dr. mehmet öz'ün videosu diğerlerinden daha güzel.

    dr. mehmet öz videosu
  • merak edip benim de pamuk olanını aldığımdır. bu perdeyi alacak olan tam pamuk alsın, branda ucuz diye branda tipine hiç bulaşmasın. arka planı silip arkaya başka bir görüntü vermek harika bir olay, resmen bağımlılık. magix movie edit pro ile silmek dehşet basit, zaten adamlar öyle bir program yapmış ki süper kolay menüye sahip. bende ışık sorunu olduğu için görüntü kenarlarında yeşil katmanlar minnak minnak görünüyor, tam çözemedim işi. kenar yumuşatma videolarına baktım after effects'te keylight ile basitçe yapılıyor fakat benim programla sıkıntım var, boris fx continuum diye bir şey yüklemiştim program sıkıntı çıkarıyor. tekrardan iyisini yüklerim denerim. perdeden çok sıkılırsam da yatak çarşafı yaparım, tam yatağa göre boyu '-'
hesabın var mı? giriş yap