• yeşil kart'ın kaldırılmasıyla, banka ve kamu kurumlarındaki bilgilerin sıkı takibiyle genel sağlık sigortasından yararlanacak kişilerin tespiti için kullanılacak yöntem. bu test sayesinde şu an yeşil kart kullanan binlerce kişi sağlık hizmetlerinden yararlanmak için prim ödemek zorunda kalacak.
  • uygulayıcılarına gelir getiren testtir.
  • genel sağlık sigortası kapsamında; haneye giren "gelir"e göre değil "harcamalar"a göre yapılacak testtir.

    ****

    "13 ayrı kurum 28 farklı teknik-yöntem kullanarak gelirimize değil harcamalarimiza göre gelir testi yapacaklar çıkacak gelir testine göre;

    -asgarî ücretin üçte birinden (295,50 tl'den) daha az geliri bulunan kişiler yeşik kartlı gibi 61/c’li olacaklar. primlerini devlet ödeyecek ve sadece devlet hastanelerine gidebilecekler.

    -kişi başına aylık geliri 295,50 tl ila 886,50 tl arasında geliri bulunan ailelerin gss kapsamı dışında bulunan bireyleri ayda 35,50 tl,

    -birey başına aylık geliri 886,50 tl ila 1773 tl arasında geliri bulunan ailelerin gss kapsamı dışında bulunan bireyleri ise ayda 106,38 tl,

    -birey başına aylık geliri 1773 tl'nin de üzerinde olan ailelerin gss kapsamı dışında bulunan bireyleri ise ayda 212,76 tl,
    prim ödeyerek genel sağlık sigortasından faydalanabilecekler."

    http://www.alitezel.com/…index.php?sid=yazi&id=5108
  • yapılması gereksiz bir test. zira ülkemizde kişi başına düşen gelir 15000 doların üzerindedir. * ama geçim sıkıntısından dert yanan düşük gelirli milletvekilleri yaptırabilir.
  • geliri harcamalar uzerinden hesaplamak gerecekten cok zekice.

    bence devlet de gelirini hesaplarken, yaptigi harcamalara baksin. boylece butce acigi da 0 (sifir) olur. ne guzel is lan.
  • çok ilginç bir test zira cemaate yakın dersanelerin kullandığı yöntemleri benimsemiş görünüyor.

    "-kişiler syd vakfına başvurduklarında başvuruları alınarak soybis sorgusu ile hane ziyaretleri yapılacak ve gelir durumları genel müdürlüğümüzün puanlama formülüne göre tespit edilecek.

    - bsyhp üzerinden 90 günde bir kişilerin durumunun değişip değişmediği otomatik olarak kontrol edilecek. ayrıca her yıl yapılacak hane ziyaretleri ile kişiler tekrar vakfa gelmeden gelir testleri yenilenecek."

    http://www.sydgm.gov.tr/tr/haberler/s/4807

    oldu olacak evde içki dolabı olanlar, erkek/kız arkadaşı ile yaşayanlar, evinde dini simge bulundurmayanları da kenarına küçücük bir not ile işaretleyiverin de hastaneye düşerlerse bir yudum su bile verilmesin! ev ziyareti nedir allah aşkına? ben özel hayatımı devlete açmak zorunda mıyım? böyle saçmalık mı olur! ayrıca 25 yaşını geçmiş ancak her hangi bir yerde çalışmayan üniversite öğrencilerinin geliri nasıl hesaplanacak çok merak ediyorum. hane ziyareti ile hesaplanacaksa veya farklı yöntem uygulanacaksa vakıf üniversitelerinde okuyan öğrencilerin durumu ne olacak? otomatik olarak babadan zengin muamelesi mi görülecek? belki bir yakınlarının resmi olmayan bursu ile okuyorlar? ayrıca bu uygulamayı 1 ay gibi kısa bir süre ile sınırlandırmak nedir? her ne şartta olursa olsun öğrenci olandan sağlık hizmetleri için prim istemek hangi sosyal devlet etiğine sığar?

    ayrıca benim özel sağlık sigortam varsa neden zorla sgk kapsamına alınıyorum ve benden para isteniyor. başvuru yapmazsam veya gelirim asgari ücretin 2 katıysa benden 213 lira aylık alınıyor ve bu yıllık 2500 lira civarı ediyor. benim özel sağlık sigortamın yıllık ücreti 1000 lira!
  • bu test esnasında, denetçilere çay, kuru pasta ikramı yerine soğanı yumrukla kırıp ekmekle ikram etmek başlangıç olarak iyi bir nokta olabilir.
  • devletten hamile kalıp kalmadığımızı ölçmeye yarayan test.

    genelde pozitif çıkar.
  • gelirden değil servetten vergi toplama amacıyla çağdaş vergi hukukuna ters, osmanlı salmalarından esinlenmiş yeni bir varlık vergisi türü.

    oy deposu olarak görülen yeşil kartlılardan verilen hakların geri alınması amacıyla icat edilmiş, düşük gelirli hane üyelerini kışın dondurucu soğuklarında sıralarda bekleterek devletin gücünü bir kez daha beyinlerine kazımanın yolu.
hesabın var mı? giriş yap