• milli eğitim bakanlığının amerikayı yeniden keşfettiği interaktif ingilizce öğretimine yarayan yazılım. dynamic education gibi havalı bir adı vardır o yüzden dyned de hepinizin görebileceği üzere havalı bir kısaltmadır.

    yazılımın mitolojik ve aynı zamanda trajikomik epik öyküsü şöyle:

    sayın bakanımız hüseyin çelik gaziantep'e gidiyor kendileri. oradaki okullarda çocukların patır patır * ingilizce konuştuğunu görüyor. "allah allah.. nedir bunun hikmeti?" diye düşünürken adamın biri bir cd ile çıkageliyor. "sayın bakanım şu elimde görmüş olduğunuz, yıllardır yabancı dil eğitiminde kullanılan bir yazılım türüdür. siz yeni keşfettiniz ama olsun" diyor. bunu duyan sayın bakanımız cd'yi kapıp getiriyor teeee ankaralara. ankara'da cd'yi inceliyorlar; ancak bir anlam veremiyorlar. çünkü bize eğitim veren sayın meslektaşımız da bir şey anlamamış öyle dedi kendileri. bir süre arabamızın dikiz aynasına mı taksak bu cd'yi diye düşündükten sonra ankaradakiler devam ediyor: "anlamadık ama hemen server'lar kurulaa ve cd'yi takan öğrenci şakır şakır ingiliş konuşaaaa"

    hemen hizmetiçi, dışı, önü, arkası eğitimi oluyor herkesin. örtmenler toplaşıp toplaşıp sunumlar izliyorlar konuda yetkin olmayan kişilerin sunduğu...

    cılız bir öğretmen sesi yükseliyor (öğretmen de cılız olabilir sesi de.. orası meçhul) "sayın bakanım bizim okulda bulunmamaktadır bilgisayar laboratuvarı. nasıl kullanılacak bu?"

    cevap geliyor tepelerden, tepesine tepesine çarpa çarpa "sus bre zındık! sen ki aciz bir devlet memurusun! senin ne haddinedir benim kararlarımı sorgulamak?!!"

    çok daha ilginç maceralarla, yine, burada...
  • uzaktan ve kendi başına dil öğrenme amaçlı hazırlanan bir yazılımdır.. diğer bir deyişle okulda değil evde kullanılmalıdır.. kesinlikle piyasadaki benzerlerinden üstün değildir.. learning management systemı özerkliği pek de desteklememektedir.. meb okullarında eğitim gören öğrencilere iki modül olarak sunulmaktadır.. içerikte yer alan konular müfredatla pek uyumlu değildir.. herşeye rağmen öğrencilerin evlerinde tek başına çalışırken kullanabilecekleri ve dil gelişimlerine katkı sağlayabilecek nitelikte bir uygulama olabilir.. değeri zamanla daha iyi anlaşılacaktır.. sanırsam..
  • arka planındaki pedagojik altyapı cok saglam olan bir ingilizce ogrenme seti. 15 gün kendi kendinize offline calisip sonra internete baglanıp bilgilerinizi server'a yüklüyorsunuz ve 15 günde bir telfonla egitmen destegi alarak calisma temponuz ve bundan sonraki adımlar hakkında geri bildirim aliyorsunuz. rakipleri olan global english ve tell me more'un kat kat üzerinde kaliteli bir ingilizce ogrenme sistemidir.
  • bir zamanların efsane milli eğitim bakanı hüseyin çelik antep'te bir özel okulu ziyaret eder. karşılaştığı öğrencilerle bir kaç cümle ingilizce konuşur ve bakar ki çocuklar bülbül gibi şakıyor. döner okul yetkilisine ve "ne yaptınız bu çocuklara, hepsi ingilizceyi süper konuşuyor" diye sorar. okul yetkilisi de dyned adlı eğitim yazılımından bahseder ve bakan gezi dönüşü bu yazılımın tüm ilköğretim okullarında kullanılması talimatını verir.

    http://mebides.meb.gov.tr/
  • kardeşimin bir türlü çalıştıramadığı program.yükledikten sonra güncelleme yapılmasını istiyor, güncelleme yaparken de hata veriyor.sorunun çözümünü bir türlü bulamadım.bu arada buradan programı vermeyerek internette aramama sebep olan kardeşimin hocasına da saygılarımı sunuyorum.
  • rezalet bir proje, server ı zaten hiç bir zaman doğru dürüst çalışmaz, çalışsa bile okullardaki altyapı sistemin doğru işlemesine izin vermez. dyned başladığından beri neredeyse 3 sene geçti, ya o iğrenç arayüz bi değişmez mi, daha çekici hale getirilmez mi sonuçta ilköğretim çocukları kullanıyor bunu, o ne itici bir arayüz. bu programın sanko tarafından meb e ücretsiz verildiği söylenir, ilginç olan şudur, meb çok ısrar ediyor, bunun gibi bir çok proje oldu ama meb bunun üzerinde özellikle duruyor, doğru dürüst işlemez, adam gibi çalışmaz ama meb sürekli dyned der durur. (bkz: dyned girsin görtüne)
  • her ne kadar kendisi hakkında mecburen de olsa bişeyler öğrenmeme rağmen kullanmam kullandırtmam. neymiş efendim müfradatta yer alan bütün konular varmış da başka bişeye ihtiyaç yokmuş. bir aktivitede bir üniteyle ilgili alakalı alakasız kelime, söz öbeği çıkar al sana alaka... (bkz: rosetta stone)
  • öğrencilere verilen şifreleri girmeye çalışınca hatalı parola mesajı veren ve bunu neredeyse her öğrenciye yapan, şans eseri bağlanıldığında güncelleme ekranında donan, uzun lafın kısası bir türlü kullanılamayan sistemdir.
  • bi sikime yaramayan sistem.
hesabın var mı? giriş yap