aynı isimde "alef (dizi)" başlığı da var
  • bell labs tarafindan geli$tirilmi$ bir programlama dili.. c temel alinarak geli$tirildigi soyleniyor..
  • ibrani alfabesinin ilk harfidir. arap alfabesindeki karsiligi elif, latin alfabesindeki karsiligi da alfa'dir. ayrica alfabe kelimesinin de kokenidir.
  • ilk halinin büyük a harfinin tersi olduğu rivayet edilen harf. öküz (bkz: afedersin) anlamına gelirmiş.

    cantor, doğal sayıların sayısına aleph sıfır, doğal sayıların tüm alt kümelerinin (bkz: kuvvet kümesi) (bkz: üst küme) sayısına alef bir, onun da üst kümesinin eleman sayısına alef iki demiştir. cantor dahil, tüm reel sayıların sayısının alef birden küçük mü büyük mü, yoksa ikisinin eşit mi olduğunu kimse ispatlayamamıştır; fakat şu kadarı bilinir ki, küçük de olsa büyük de olsa matematik aynı şekilde gelişmeye devam ederdi.

    edit: (bkz: yarım hekim candan yarım hoca dinden eder)
    ispatlanamayan reel sayıların sonsuzluğuna alef bir denmesi değildir, bu tanım gereğidir. ispatlanamayan, alef sıfır ve alef bir arasında bir sonsuzluk olup olamayacağıdır (bkz: continuum hypothesis)
  • (bkz: super girl)
  • kalın bir diyagonal cizgi ile bunun altinda ve ustunde iki kucuk dal seklinde cizgi ile ifade edilen sembol.
  • yasgunu hediyem olan yuzugun ustundeki sembol. heryerde ve hicbiryerde olan anlamına gelen ve ibranice'de tanrı anlamına gelen elohim kelimesinin icinde gecen harf.
  • borgesce tanimi soyledir:
    “son olarak iki gözlem daha eklemek istiyorum; birincisi alef’in özü ikincisi adı üzerine. bilindiği gibi alef ibrani alfabesinin ilk harfidir... kabala’da bu harf katışıksız hem de sonsuz olan tanrının, en soph’un başını tarif etmek için kullanılır. alef’in hem göğü hem yeri gösteren bir insan biçiminde olduğu da söylenir, bu insan aşağıdaki dünyanın yukarıdakinin aynası olduğunu ifade edermiş...”
  • fenike dilindeki işareti cizgisel bir öküz bası olan, ibrani alfabesinin ilk harfi..elif,alfa...alfabe...
  • ebced degeri 1'dir
  • ibrani alfabesinin birinci harfidir ve "öküz" anlamına gelir. paradoksu temsil eder. insan varlığındaki tanrısal mühür olarak tanımlanır. biçim olarak, iki zıt ucunda(sağ üst ve sol alt) bulunan yod harflerinin, ortadan vav harfiyle bağlanmasıyla oluşur. gökyüzü ve yer arasında kalan atmosfer, uzaysal değerini, yani temel olarak bulunduğu yeri, ilkbahar zamanı, yeryüzünün yağmura doyduğu zaman ise zamansal değerini belirtir. gövdenin üst bölümü, özellikle göğüs ve solunum sistemleri ile ilişkilendirilir ve deneyimlenimin ardından merhamet olarak nitelik kazanır. tevratta geçen, israil tarihi figürlerinden, mesih'in ruhunun en son ortaya çıkışı ile temsil edilir. dördüncü sefira hased* ile 5. sefira gevurah* arasındaki yol onundur.
hesabın var mı? giriş yap